Wat is java ten opzichte van andere talen?


Java is een programmeertaal en is onafhankelijk van een bepaald platform. Java, waaronder J2ME, J2SE en J2EE, is één van de populairste en meest gebruikte open-source programmeertalen van dit moment. De programmeertaal bestaat al sinds 1995 en dankt haar naam aan de koffie die de programmeurs dronken toen het ontwikkeld werd.
Dus, wat is java? Java is onmisbaar in een online omgeving. Zonder java zijn sommige webapplicaties gewoon weg niet mogelijk. Het is een technologie die het leuker en handiger maakt om online te zijn. Hierdoor kun je even tussendoor een spelletje spelen of foto’s uploaden. Mede dankzij java kun je jouw online zoektochten afwisselen met leuke tijdsbestedingen.

Waar wordt Java voor gebruikt?

Het is ontworpen om verschillen tussen systemen uit de weg te gaan. Het zorgt er juist voor dat alles zo soepel mogelijk geprogrammeerd kan worden. Als de codes eenmaal geschreven zijn, kan het overal op functioneren. Het wordt gebruikt voor games en hulpprogramma’s maar ook voor applicaties en bedrijfstoepassingen. Het wordt niet alleen op computers toegepast. Het komt ook op verschillende andere apparaten voor. Denk hierbij aan mobiele apparaten en televisies. Tegenwoordig is Java niet meer weg te denken als het gaat om software development. Zeg je immers Java, dan zeg je Android, Spring, Hibernate, Eclipse, JBoss, Struts, Maven, JSF, EJB en nog heel veel meer!
Java wordt veelal toegepast in grote zware software systemen waar honderduizenden mensen tegelijkertijd gebruik van maken, maar ook voor gave mobiele applicaties waar het gebruik lager ligt. Van betalings- en navigatiesystemen tot complexe websystemen en onderwijsapplicaties, Java is overal.

Waarom is Java belangrijk

Java is overal. Als Java niet geïnstalleerd is, kun je vaak geen websites openen of games spelen. Dit geldt voor particulieren en bedrijven. Zonder java werkt het gewoon niet en kun je bepaalde websites niet openen. Hoewel er ook websites zijn zonder java, kun je er niet om heen dat deze programmeertaal ontzettend belangrijk is voor veel websites.
Java vacatures

Op dit moment is versie 7 in de markt en wordt er alweer gewerkt aan Java 8. We hoeven jou niet meer te vragen: “wat is java?” Jij snapt natuurlijk allang al wat Java is en spreekt al een aardig woordje Javaans, maar heb je wellicht meer behoefte aan ontwikkeling in de diepte, breedte of hoogte? Neem dan contact op met ons! Want we vertellen je graag meer over interessante kansen in jouw regio en kijken naar graag samen met jou naar een nieuwe passende uitdaging! Heb je al een leuke functie gevonden bij onze vacatures? Reageer dan en één van onze consultants zal contact met je opnemen. Ben je gewoon benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Laat dan even wat van je horen, we helpen je graag!