Traineeship: Java developer


Introductie

Ben jij HBO/WO opgeleid en zou je je graag omscholen tot IT’er? Werk je graag aan afwisselde projecten waarbij je zakelijke IT problemen oplost? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Organisatie

Dit in 1995 opgerichte bedrijf verleent technische diensten aan ondernemingen met IT-uitdagingen. Ze zijn niet op een bepaalde branche gericht en hebben daardoor een breed klantenbestand, enkele namen hieruit zijn bijvoorbeeld NS, Coolblue, Eneco en Gemeente Amsterdam. Het doel van dit bedrijf is om met probleemoplossend vermogen, technische expertise en dienstbaarheid de beste zakelijke IT oplossingen te bedenken voor hun klanten. Ze onderscheiden zichzelf door transparant naar de klant en 24/7 bereikbaar te zijn. Naast het ontwikkelen van applicaties wordt er binnen deze onderneming ook advies en training gegeven aan zowel klanten als medewerkers. Dit is onder andere in de vorm van een Traineeship waarmee eenieder zich kan laten (om)scholen tot IT’er, waarna je meteen aan de slag kan gaan! Je komt dan te werken op kantoor in Leerdam, waar ongeveer 150 werknemers in dienst zijn. Hiervan is ongeveer de helft Inhouse, de overige collega’s werken bij de klant op locatie. Je collega’s en jij hebben enorme technologische kennis maar doen hier niet te moeilijk over.

Functie

Als Java ontwikkelaar maak je software oplossingen voor zakelijke IT problemen. Dit is op basis van Oracle technologie. Omdat het bedrijf in heel veel sectoren actief is, is elk project anders. Sommige wat korter, andere wat langer. Je zal voornamelijk werken op kantoor in Leerdam, echter kan het voorkomen dat je bij de klant op locatie aan de slag moet. Je kan zelf meebeslissen welke opdrachten goed bij jou passen.

De technische stack bestaat voornamelijk uit Java en Oracle. Er is geen bepaalde eis in leeftijd of ervaring, als je maar gemotiveerd bent om de Traineeship te doen. Een goede ontwikkelaar is volgens dit bedrijf naast technisch ook flexibel, ambitieus en heeft Consulting skills. In principe is dit een fulltime Inhouse rol. Echter kan 32 uur en thuis werken besproken worden, dit hangt ook af van de klant waar je voor aan het werk gaat. Gelukkig is het met een groot en divers team erg gezellig op kantoor in Leerdam. Zo worden er naast kennissessies ook regelmatig feesten georganiseerd, het team beschrijft zichzelf als een grote familie. Tot slot wordt er een keer per jaar iets voor het goede doel gedaan en wordt er voor de sportievelingen deelgenomen aan een Mudrun!

Functie-eisen

 • HBO/WO werk- en denkniveau;
 • Ervaring met Scrum en Test Driven Development is een pre;
 • Je bent analytisch, hebt een groot probleemoplossend vermogen en oog voor detail;
 • Je bent proactief, zelfstandig, flexibel en toont initiatief;
 • Je spreekt en schrijft uitstekend Nederlands en goed Engels;
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B.

Aanbod

 • Marktconform salaris op basis van kennis en ervaring;
 • Jaarbonus op basis van individuele en bedrijfsprestatie;
 • Leaseauto met tankpas of een vervoersbudget;
 • Telefoonvergoeding en een laptop van de zaak;
 • Goede pensioenregeling en collectieve zorgverzekering;
 • Doorgroeimogelijkheden en specialisaties;
 • Trainingen en certificeringen op kosten van de zaak;
 • Werken in een platte organisatie met een informeel en divers team.

Inlichtingen

Klinkt dit als jouw mogelijke nieuwe baan? Reageer dan nu en wie weet ga je binnenkort op gesprek! Stuur je CV en/of reactie naar info@java-professionals.nl of neem telefonisch contact op via 020 – 8203 666.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@java-professionals.nl.