Tooling Specialist in Deventer


Introductie

Ben jij een echte Tooling Specialist die graag out of the box denkt om zijn product te blijven ontwikkelen? Wil jij werken bij de grootste aanbieder op het gebied van HR-Ketels, Automotive, Huishoudelijke apparatuur en Powertools? Lees dan de volledige vacature voor meer informatie over het bedrijf Nefit!

Organisatie

Onze klant is al meer dan 30 jaar het bekendste merk voor HR-ketels in Nederland en is het dan ook geen geheim dan het hier om het bedrijf Nefit gaat. De organisatie kent vestigingen over de hele wereld en is daarmee één van de meest toonaangevende merken en sterkste spelers op het gebied van automotive, huishoudelijke apparatuur en powertools. Ze hebben inmiddels in totaal meer dan 400.000 medewerkers in dienst, waarvan de meesten zich in Duitsland vestigen op het automotive-vlak.

In Nederland kennen ze meerdere locaties waarvan de meeste medewerkers in Deventer werken. In deze vestiging werken inmiddels meer dan 500 werknemers en deze vestiging kent diverse afdelingen, zoals Productie, R&D en Verkoop. In het hoogseizoen, dat loopt vanaf september t/m maart, werken er zelfs 700 werknemers. Binnen de afdeling zijn de teams grof te verdelen in 2 delen: elektronica en werktuigbouwkunde. Gezien het hoogseizoen weer voor de deur staat zijn ze hard op zoek om hun team tijdig weer up to date te krijgen.

De Engineering Controls Technology en Product Development afdeling is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van control units voor CV-ketels en connectivity producten, zoals Easy Control. Binnen de afdeling zijn er een aantal teams te onderscheiden waaronder IFP en Applied Technology, Hardware & Mechanical, Software ACU, Embedded Software, Mobile App Development, Projectmanagement en Testing.

Binnen de Embedded Software Connectivity-groep ben je verantwoordelijk voor alle Embedded Software van de ECT Connectivity producten. Het is een ambitieus team dat ernaar streeft om producten binnen de afgesproken tijd te leveren en daarbij gebruik maakt van een Agile werkomgeving. Daarnaast heeft de organisatie zijn ogen sterk gericht op IoT. Zij merken dat dit nieuwe mogelijkheden biedt voor hun producten die zij op de markt willen brengen.

Functie

Binnen het team ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen, implementeren en testen van de tools omtrent software development. Software engineers gebruiken deze tools voor het ontwikkelen van thermostaten, warmteregelaars en connectiviteitsproducten. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de uitrol en het aanpassen van nieuwe tools en plug-ins.

De tools die je als Tooling Specialist gebruikt zijn Jenkins, Sonar en Source Control Systemen, zoals GIT. Met behulp van deze tools werk je doorlopend aan het build- en integratieplatform, werk je aan Code Scanning Tools en ontwikkel en onderhoud je normen en richtlijnen. Om dit succesvol te laten verlopen maak je ook nauwkeurige tijdschattingen, neem je deel aan design reviews en test en onderhoud je de methoden en processen op het gebied van design implementaties. Tot slot zorg je voor continue verbetering, waarbij je helpt met het doorontwikkelen van de bestaande software, het fixen van bugs en het uitbreiden van de functionaliteiten.

Functie-eisen

 • Minimaal een bachelor of Master-opleiding in de richting van (Technische) Informatica, Computer Science, Electrical Engineering of vergelijkbaar;
 • Ervaring met embedded software en build toolchains voor embedded software;
 • Kennis en ervaring met Python, C of C++;
 • Ervaring met het ontwikkelen van functionele interface aspecten van een product;
 • Kennis van Workstation development tools, zoals Windows en Linux;
 • Kennis van debugging tools en tools voor versie- en wijzigingsbeheer;
 • Goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden;
 • De capaciteit om zowel zelfstandig, als in een team te werken.

Aanbod

 • Een zeer aantrekkelijk salaris met uitzicht op groei in treden per jaar;
 • Jaarlijks 40 vakantiedagen;
 • Engineering laptop van de zaak;
 • Flexibele werktijden;
 • De mogelijkheid tot 2 dagen thuiswerken bij fulltime dienstverband (in overleg);
 • De mogelijkheid om internationaal te gaan werken;
 • Fitness/sport budget;
 • Een vernieuwde werkomgeving (momenteel in verbouwing);
 • Een collegiale werkomgeving met zeer diverse collega’s.

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met één van onze collega’s. Je kunt ons bereiken via info@java-professionals.nl of bellen naar 020-8203666.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@java-professionals.nl.