Technical Lead developer


Introductie

Ben jij in de eerste plaats een ervaren developer, maar ook beetje een ondernemer? Ben je in staat om echt eigenaarschap te nemen over een product en een team? Dan is dit misschien wel de vacature voor jou!

Organisatie

Onze opdrachtgever is een onderneming uit Apeldoorn, een opkomende speler in de markt voor software producten gericht op Verenigingen van Eigenaren (VvE). Functioneel gezien is dit toepassingsgebied enorm interessant, omdat er een grote verscheidenheid aan business logic samenkomt in één product. Jouw gebruikers regelen namelijk inkoop, administratie, incasso, onderhoudsplanning, uitvoer van reparaties en bestuurlijke issues allemaal centraal via jouw product. Hierdoor bereiken ze tijdswinst, kostenbesparing en vooral duidelijkheid. Doorvertaald naar de techniek geeft deze brede functionaliteit prachtige uitdagingen qua architectuur, koppelvlakken en user interface.

Functie

De oprichter van de onderneming heeft goede plannen voor de toekomst, maar om die te kunnen realiseren heeft hij iemand naast zich nodig die hem volledig ontzorgt op het vlak van het onderhouden en doorontwikkelen van het product. Kort gezegd: hij de business, jij de techniek. Als we even inzoomen op die techniek:

Er is een doelarchitectuur vastgesteld met mooie technieken (Java, Angular 8, AWS Lambda, Cloudformation, Docker), waarin alle nieuwe ontwikkelingen gebouwd zullen worden. Daarnaast is er de noodzaak om (delen van) bestaande legacy code uit te faseren en te herbouwen binnen de nieuwe architectuur. Er is dus voldoende ruimte voor jou om je eigen stempel te drukken op hoe het product er technisch uit gaat zien en om je visie in de praktijk te brengen, maar we moeten ook eerlijk zijn en zeggen dat er wat werk nodig is om oud zeer op te ruimen.

Op dit moment wordt er met een externe partner gewerkt aan het moderniseren van de leverstraat, dus op dat gebied mag je verwachten dat er al veel is bereikt op het moment dat je binnenkomt. Je team mag ook meegroeien met het bedrijf, dus ook in de samenstelling en cultuur van het team heb je een serieuze inbreng.

Functie-eisen

We zoeken iemand met een echte passie voor techniek, die ook in staat is om die passie uit te dragen naar een team. Je trekt ook in je huidige omgeving echt de kar en wilt overzicht hebben over het gehele spectrum van UI tot backend tot (cloud) infrastructuur. Je hebt een duidelijk visie over het vak, maar bent ook pragmatisch genoeg om te weten dat er altijd meerdere “juiste” antwoorden zijn op een technisch vraagstuk.

Verder letten we op:

  • Innovatieve visie op software development en leergierigheid;
  • Ervaring in het, minimaal op technisch vlak, leiden van een team en motiveren van collega’s, bij voorkeur in combinatie met ervaring als Scrum Master;
  • Minimaal vijf jaar ervaring met software ontwikkeling in Java en Javascript binnen een Agile omgeving. Het is een pré als je al hebt gewerkt als het (door)ontwikkelen van een product en als je een solide kennis hebt van (bij voorkeur AWS) cloud infrastructuren;
  • Voorkeur voor gestructureerd werken en aandacht voor kwaliteit;
  • Vloeiend Nederlands in woord en geschrift.

Aanbod

In onze ogen is de meest aantrekkelijke eigenschap van deze vacature de mate van autonomie die je krijgt. Je neemt het volledige eigenaarschap over de technische kant van het bedrijf en gaat samen met de oprichter jouw club naar het volgende niveau brengen. Je kunt hierin een duidelijke impact hebben op alle aspecten van het vak, zoals architectuur, technische keuzes, werkwijke en teamvorming. Verder willen we graag de volgende punten benadrukken:

  • Aantrekkelijke set technieken en focus op doorlopende innovatie;
  • Echte product ontwikkel omgeving zonder maatwerk implementaties of van buiten opgelegde deadlines;
  • Prettig en informeel team met groeipotentie;
  • Prima salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden!

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met één van onze collega’s. Je kunt ons bereiken via info@java-professionals.nl of bellen naar 020-8203666.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@java-professionals.nl.