Software Engineer complexe frontend vraagstukken


Introductie

Werk jij het liefst aan complexe frontend vraagstukken maar is websites bouwen voor jou niet uitdagend genoeg ? Bijt je dan vast in het bouwen van zeer geavanceerde interfaces bovenop complexe API’s! Haak aan bij een jong, gedreven team dat de wereld verovert met hun real-time-advertising platform en data-gestuurde technologie!

Organisatie

Deze jonge, gedreven en groeiende club levert technologie voor realtime-advertising om de aankoop en de verkoop van display-advertenties effectiever te maken. Vraag en aanbod van advertenties komen bij elkaar op diverse real-time bidding platforms (RTB-platforms). Dit team bouwt technologie bovenop deze platforms om de grote hoeveelheden gegevens te vertalen in relevante inzichten.
Aan de hand daarvan worden automatisch de juiste acties voor optimalisatie uitgevoerd. Om de concurrentie voor te blijven, is het bedrijf altijd bezig met innovatie en wordt er veel aandacht besteed aan de zogenoemde data science, waarbij je kunt denken aan geavanceerdere algoritmes en machine learning.

Klanten die gebruik maken van deze technologie zijn voornamelijk mediabureaus, trading desks en advertentienetwerken uit de hele wereld en met name in de USA en UK. Het team bestaat uit ongeveer 13 enthousiastelingen en de gemiddelde leeftijd is 27. Er hangt een innovatieve sfeer en jouw input wordt erg gewaardeerd. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om door te groeien, bijvoorbeeld door het volgen van diverse cursussen en trainingen, soms zelfs in het buitenland!
Ook Inhouse worden er regelmatig kennissessies gehouden. Aan gezelligheid ontbreekt het zeker niet. Iedere pauze kan je met je collega’s op de playstation gamen en ook worden er regelmatig pizza-avondjes georganiseerd en ieder jaar gaat het team samen een weekendje weg! Vanwege de continue doorontwikkeling van het data management platform (DMP) zijn ze op zoek naar software engineers, die op een hoog niveau aan de slag willen met frontend technologieën!

Functie

Als Software Engineer ben je werkzaam in een klein team van ontwikkelaars. Je houdt je met name bezig met het ontwikkelen van zeer geavanceerde interfaces bovenop een reeks complexe API’s. Binnen het team werk je aan het vergroten en versterken van de data-gestuurde technologie binnen uitdagende (inter)nationale projecten. Daarbij speelt jouw eigen inbreng en meedenken in het grote plaatje een belangrijke rol. Alleen code kloppen ga je hier niet doen, ook in het meedenken over te gebruiken technologie, innovatieve ideeën en kennisdeling gaat veel tijd zitten en is onderdeel van je functie als Software Engineer.

Technologieën waar jij je vooral mee bezighoudt zijn PHP, MySql, Javascript, CSS, HTML, REST API’s. Het soort vraagstukken waar je je mee bezighoudt zijn redelijk pittig. Als jij op een hoog niveau aan de slag wil met frontend technieken en je uitgekeken bent op het ontwikkelen van websites, dan ben je hier aan het juiste adres!

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde HBO/WO-opleiding richting Informatica of Artificial Intelligence;
 • Maximaal 5 jaar ontwikkel ervaring;
 • Ervaring met PHP, MySql, Javascript, CSS, HTML, REST API’s;
 • Mooi meegenomen is ervaring met Java, Go, Zend Framework, jQuery, D3JS, GitHub, Linode, Amazon Web Services, Digital Ocean, Hadoop, Nginx, Apache, Varnish, Cassandra, Redis, en AngularJS;
 • Affiniteit met online advertising;
 • Je bent een teamspeler, innovatiegedreven en hebt een kritische blik;
 • Denkt graag na over kansen en continue verbeteringsmogelijkheden en houdt van een uitdaging!

Aanbod

 • Een jaarcontract met zicht op vastdienstverband;
 • Een salaris van € 2.300,- à € 3.500,- op basis van een 40-urige werkweek;
 • 25 vakantiedagen en internationale groeimogelijkheden;
 • Aantrekkelijke pensioenregeling (bijna gehele premievrij!);
 • Fitnessregeling bij een sportschool bij jou in de buurt;
 • Geen gebrek aan stroopwafels, flexibele werktijden en zeer uitdagend werkzaamheden;
 • Informele werkomgeving en gezellige pizza-avondjes;
 • Dagelijkse verse lunch en gezellige vrijdagmiddagborrels!

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze, of andere vacatures kun je contact opnemen met één van onze collega’s van het JAVA-Team, info@java-professionals.nl of bellen naar 020 8203 666.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@java-professionals.nl.