Software Developer voor Deep- en Machine Learning gezocht


Introductie

Heb jij een expertise in Deep- en Machine learning? Wil je dit graag hanteren in brede toepassingsgebieden, je vastbijten in neurale netwerken en onderdeel uitmaken van een vast team in Eindhoven? Hier ligt een kans voor het grijpen als het gaat om supervised learning binnen een snelgroeiende omgeving!

Organisatie

Al zo’n zeventien jaar is dit bedrijf actief op het gebied van internetgerelateerde ICT-projecten. Inmiddels hebben zij zich ontwikkeld als een solide bedrijf die een uitstekende basis biedt voor nieuwe afdelingen. De basis lag altijd bij software ontwikkeling voor diverse klanten, maatwerkprojecten en innovatie. Vorig jaar werd besloten om hun core business uit te breiden met Virtual Reality. Dit blijkt een groot succes maar het streven naar innovatie en inspelen op kansen, gaat door!Dit blijkt niet alleen uit de producten die zij afleveren, maar ook intern. Daarom hebben zij ook dit jaar een nieuwe tak van sport binnen het bedrijf opgezet; Deep Learning.

Binnen de hedendaagse samenleving kunnen we niet meer om neurale netwerken heen. Bedrijven als Facebook, Google en Amazon zetten al succesvol jaren Machine- en Deep Learning in en kunnen niet meer zonder. Het toepassingsgebied gaat echter veel verder dan deze internetgiganten. Van het herkennen van nummerplaten, zelfsturende auto’s, oogst van groente beoordelen op kwaliteit, waarde bepalen van huizen of systemen die nauwkeurig kunnen voorspellen wanneer machines of trucks kapot gaan, het kan niet op met toepassingsgebieden van Machine- en Deep Learning.

De projecten waar ze zich hier mee bezighouden, zijn toegespitst op hedendaagse vraagstukken. Kijkend naar de fase van de nieuwe tak binnen dit bedrijf, is het een zeer interessant startpunt waarbij je kunt aanhaken. Het team kenmerkt zich qua aanpakmentaliteit, kennis van zaken en kwalitatieve oplossingen bieden voor de klant. Tevens is er alle ruimte om jezelf te ontwikkelen, goed ondersteund te worden en je vakinhoudelijk te blijven verdiepen. Sterker nog, iedereen hier krijgt wekelijks de ruimte om zich 10% van zijn/haar werktijd daar expliciet mee bezig te houden. Daarnaast staat uitdagend werk centraal en heb jij vanuit een zeer interessante rol, zicht op de uiteindelijke gevolgen van het resultaat van de projecten/producten waaraan je werkt.

Mocht je denken dat dit alles is, dan is er nog meer. Om bij te kunnen dragen aan een goede sfeer op de werkvloer met gezonde werknemers worden er gezamenlijke lunches, dagelijks vers fruit, uiterst goede koffie en toffe vrijmibo’s geregeld. Als klapper op de vuurpijl is er ook nog een echte huisband aanwezig!

Het VR-team heeft in no time grote klappen gemaakt en nu is het de beurt aan de afdeling Machine Learning. Ben jij in staat jouw expertise hier in te brengen en hands-on projecten geënt op de werkelijkheid aan te pakken? Lees snel de rest van de vacature en solliciteer!

Functie

Je las het net al. Het toepassingsgebied waarin je aan de slag gaat, kan ontzettend breed zijn en dat geldt ook voor de functie-inhoud. Dat betekent dat jij als Software developer voor Machine- en Deep Learning aan zeer diverse projecten kunt werken. Van automatische documentatie voor webwinkels tot het toepassen van neurale netwerken op zelfrijdende auto’s.

Doordat de afdeling Deep- en Machine Learning nu een groeispurt zal maken, speel jij samen met andere Machine Learning experts een belangrijke rol als het gaat om opzetten en uitbouwen hiervan. Jij zal je natuurlijk voornamelijk buigen over de technische aspecten. Hierbij werk je nauw samen met de collega’s die meer aan de business kant zitten. Het is van belang dat jij je helder weet uit te drukken en communicatief vaardig bent. Ook dat je kansen ziet en graag bij wil dragen aan een groeiende omgeving.

Als Software developer denk jij ook mee over de mogelijke toepassingen om vervolgens in Python een proof-of-concept te ontwikkelen. Daarnaast ontwerp je ook de neurale netwerken die hierbij horen. In deze functie fungeer jij als een soort coach die de trainingsinformatie in de vorm van data verzamelt en deze gebruikt om de neurale netwerken te trainen.

Jij bent nieuwsgierig aangelegd en weet binnen dit snelbewegende veld de juiste informatie te verzamelen om zo een duidelijke mening te vormen over interessante toepassingen en nieuwe ontwikkelingen. Van concept tot een werkende applicatie, je bent betrokken van begin tot eind!

Functie-eisen

 • Je hebt HBO, WO of PhD afgerond qua achtergrond;
 • Tenminste 2 jaar ervaring als developer en hands-on ervaring met Machine- of Deep Learning;
 • Het verschil tussen supervised en unsupervised learning hoeven we jou niet uit te leggen;
 • Jij hebt ervaring met en kennis van Python, Pearl of Lift;
 • Jij verdiept je graag in bijvoorbeeld Tensorflow/Keras en Theano;
 • De ambitie om jezelf verder te onderleggen op het gebied van Deep- en Machine Learning;
 • Jij hebt oog voor het vinden, opschonen en converteren van datasets tot bruikbaar trainingsmateriaal!

Aanbod

 • Een marktconform salaris op basis van je kennis en ervaring;
 • Collectieve zorgverzekering, notebook van de zaak, flexibele werktijden;
 • Prettige weksfeer, vrijdagmiddagborrels, huisband;
 • 27 vakantiedagen, dagelijks vers fruit, goede koffie, gezamenlijke lunches;
 • Uiterst informele werksfeer en zeer uitdagende werkzaamheden;
 • Goede studieregeling en een omgeving waarin ontwikkeling erg wordt gestimuleerd;
 • 100m² whiteboard muren;
 • De kans om binnen het opkomende domein van Machine- en Deep Learning aan de slag te gaan!

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze, of andere vacatures kun je contact opnemen met één van onze collega’s van het Java-Team, info@java-professionals.nl of bellen naar 020 8203 666.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@java-professionals.nl.