Senior Java Developer Procesautomation


Introductie

Heb je veel ervaring als Java ontwikkelaar, ben je communicatief niet op je mond gevallen en kan jij je strategische keuzes goed verdedigen? Zoek jij een gave uitdaging in een nieuwe werkomgeving? Dan zoeken wij jou!

Organisatie

Deze organisatie is gevestigd in Amsterdam aan een prachtig park en is gespecialiseerd in het bieden van web-based oplossingen om bedrijven te helpen bij het procesmanagement. Ze zijn in het jaar 2000 begonnen met het maken van WAP-applicaties en -oplossingen voor Orange. Sindsdien hebben zij voor verschillende grote klanten systemen en platformen ontwikkeld die elke dag honderdduizenden transacties verwerken. Tegenwoordig zijn ze gespecialiseerd in proces automation. De klant heeft een proces en wilt graag dat dit proces geautomatiseerd wordt. Neem bijvoorbeeld het afhandelen van retourzendingen. Er wordt een pakketje teruggezonden naar de klant. Dit pakketje komt binnen en moet worden gescand. Daarna wordt de zending gesorteerd en moet het op de juiste afdeling terecht komen. Onze klant zorgt ervoor dat dit proces zoveel mogelijk wordt geautomatiseerd en er zo min mogelijk mensenhanden aan te pas komen. Dit bevordert de efficiency en verlaagt de kans op fouten, omdat elk bedrijf een ander proces heeft wordt er keer op keer maatwerk geleverd. En het resultaat mag er zijn.

Het leuke aan dit werk is dat de flowcharts van de klant worden omgezet naar de oplossingen die zij zoeken. Het hele proces wordt doorlopen en uit de resultaten zijn leesbaar voor zowel de developers, als de eindgebruiker. Dit maakt het overleg met de eindgebruiker een stuk makkelijker en is de interactie met de klant veel prettiger.

Het bedrijf bestaat uit vier Agile/SCRUM teams. Dit wordt verdeeld in teams voor het onderhoud en het bieden van de oplossingen aan de klant, en een management team. In totaal bestaat het bedrijf uit 27 gedreven mensen die op kantoor werken in een informele sfeer.

Functie

Het bedrijf werkt voornamelijk met Spring/Java en AngularJS. Met de inzet van Amazon web Service Cloud Computing wordt het product in de cloud gehost en strakke DevOps teams integreren het bij de klant. De ervaring leert dat elke programmeur enthousiast wordt van de technieken, werkwijze en projecten bij dit bedrijf.

Dit bedrijf hecht grote waarde aan de klant. Ze leveren naar eigen zeggen geen project, maar ontwikkelen samen met de klant concepten. Het is dan ook belangrijk dat je communicatief vaardig bent om evenwichtige en goede samen werkingen te realiseren. Ook kan het zijn dat je klanten te woord staat wanneer er incidenten voorkomen. Het is dus belangrijk dat je niet voor een gat te vangen bent en niet op je mondje bent gevallen. Je durft je standpunt in te nemen en je neemt verantwoordelijkheid voor je keuzes.

Om er voor te zorgen dat jij jouw nieuwe rol zo goed mogelijk kan vervullen wordt er een training aangeboden die je opleidt tot de ultieme developer voor dit bedrijf. Van daaruit wordt je geleidelijk ingewerkt in het team. Je werkt in sprints van meestal twee weken. Naast het ontwikkelen van oplossingen bespreek je ook de demo’s met de klant. Je zit dus met handen aan knoppen maar je overlegt ook regelmatig met de eindgebruiker.

Functie-eisen

 • Een afgeronde ICT-studie op HBO of universitair niveau;
 • Je hebt ervaring met Java, HTML5, AngularJS, Webservice en Scrum;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse in woord en schrift;
 • Je bent communicatief vaardig en draait je hand niet om voor klantcontact.

Aanbod

 • Een goed salaris;
 • 27 vrije dagen o.b.v. een fulltime werkweek;
 • Dagelijks een gezamenlijke lunch;
 • Een pensioenbijdrage;
 • Een mobiel telefoonabonnement;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Gezellige uitjes als voetbalwedstrijden, escaperooms en paintballen;
 • Een bureau welke je naar eigen wens kan inrichten.

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met één van onze collega’s. Je kunt ons bereiken via info@java-professionals.nl of bellen naar 020-8203666.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@java-professionals.nl.