Senior Java Developer IoT


Introductie

Wil jij in de hoofdstad werken aan een eigen product? Hou je van varierend werk en vind je het niet erg om ook een stukje research op te pakken? Dan hebben wij de vacature voor jou!

Organisatie

Dit bedrijf uit Amsterdam voert variërende projecten uit voor hun klant door middel van een eigen product. De oplossingen gaan van web-based tot IoT, wat jouw werk hier afwisselend en uitdagend maakt. Hierbij wordt een eigen codegenerator toegepast, waardoor alle code automatisch gegenereerd wordt, hierbij blijft de ontwikkelaar in control. Op deze manier wordt een hoop tijd bespaard en wordt de kans op fouten nihil! Het is dan ook niet onverwacht dat deze rol een 50/50 verdeling heeft. Je zal de helft van de tijd bezig zijn voor de klant en de helft van de tijd intern de tool verbeteren en optimaliseren. Om aan de nieuwste wensen voor de tool te kunnen voldoen, zijn zij nu druk op zoek naar Senior Developers. Hierbij is het belangrijk dat je de drive hebt om het dagelijks werk van developers te willen verbeteren. Om deze reden kun jij natuurlijk als een kei programmeren en ben je continue op zoek naar nieuwe technieken die eventueel zouden kunnen worden toegepast. Een goede balans tussen research en programmeren is hier dus zeker aan de orde.

Naast dat er hier serieus gewerkt wordt, wordt er ook een informele sfeer bewaard. Zo werkt het bedrijf niet met projectleiders, is de onderlinge communicatie goed en hebben de Agile/SCRUM teams zelf de verantwoordelijkheid over hun opdrachten.

Functie

Het hoofddoel als senior developer bij onze klant is het verbeteren van elkaars werk. Hiervoor heb je naast technische skills ook communicatieve vaardigheden nodig. Het is belangrijk daar je geen blad voor de mond neemt, maar tegelijkertijd ook zelf goed opbouwende kritiek kunt ontvangen. Hiernaast zal je je bezig houden met het verbeteren en uitbouwen van het eigen product en het aannemen van projecten. Er worden uitdagende projecten geboden in een moderne Java omgeving. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een car configurator, of een IoT rolgordijnen oplossing en natuurlijk niet te vergeten: hun eigen Code generator oplossing!

Gebruikte technische stack: Java, Jenkins, GIT, Jira, SonarQube, Nexus, Maven, Hibernate en PostgreSQL.

Functie-eisen

  • Je kan Fullstack werken met Java als Backend;
  • Aantoonbare ervaring met diverse frameworks, bij voorkeur Spring of Maven, en GIT;
  • Kennis van databases (SQL);
  • Hands-on mentaliteit, teamspirit en een klantgerichte benadering;
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Aanbod

  • Goed salaris en arbeidsvoorwaarden waaronder pensioen, laptop en reiskostenvergoeding;
  • Bonusregeling op basis van verkoop van de tool;
  • Mogelijkheid om flexibel te werken;Opleidingsbudget per maand;
  • Meteen halfjaar contract, waarna contract voor onbepaalde tijd;
  • Veel tijd en ruimte voor teamspirit en gezelligheid, waaronder elke dag een gezamenlijke lunch en donderdagmiddag borrels!

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met één van onze collega’s. Je kunt ons bereiken via info@java-professionals.nl of bellen naar 020-8203666.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@java-professionals.nl.