Senior Frontend Developer snelgroeiend reizigersplatform


Introductie

Is taal voor jou een tool en heb je als Senior Front-end Developer minimaal 5 jaar ervaring met software development? Heb je ervaring met ReactJS, RxJS, UX en het opzetten van software architectuur? Ben jij iemand die houdt van creativiteit, uitdaging en innovatie in een snelgroeiende ‘goed doen’ start-up? Dan ben je in het centrum van Eindhoven aan het juiste adres!

Organisatie

Het succes van dit platform is te vergelijken met Airbnb, maar dan voor eten en activiteiten. Dit platform verbindt reizigers en toeristen direct met inwoners in 21 landen. Onder andere in Frankrijk, Spanje, Griekenland, Singapore, Europa, Azië, Verenigde Arabische Emiraten, Sri Lanka, Maleisië, India, Thailand, Cambodja en de Filippijnen. Het aantal deelnemende landen groeit hard door! Het platform heeft als doel reizigers in contact te brengen met inwoners/locals, die thuisdiners, tours en andere activiteiten aanbieden. Het is een platform met een divers aanbod, van yoga met picknick tot Marokkaanse kookworkshop, van rijsttafel tot fietstocht met Hollandse hapjes. Het idee achter dit succesnummer is mensen de mogelijkheid bieden om geld te verdienen met datgene waar ze goed in zijn én daardoor iets goed doen voor de wereld.

Het platform slaat enorm aan en er staat dan ook een behoorlijke groei voor de boeg. Zo wordt de komende twee jaar veel aandacht besteed aan de groeispurt en willen ze uitbreiden naar een verbintenis tussen 58 landen! Met dit platform is het mogelijk om verschillende culturen te verbinden met behulp van eten en activiteiten. Bij de locals die zich aanmelden gaat het bedrijf langs. Zo wordt meteen geverifieerd of diegene betrouwbaar is en worden foto’s gemaakt. Hierdoor weten reizigers meteen bij wie ze kunnen gaan eten, wie de jungle met ze intrekt of met ze een fietstrip door Bangkok maken! Dit is allemaal te organiseren via de internationale site en app die de reizigers de mogelijkheid biedt om te chatten met locals, vóór of juist tijdens hun reis.

Het bedrijf vindt zijn oorsprong in Eindhoven en bestaat inmiddels uit 27 medewerkers. Op het moderne kantoor bruist het van de energie. Het team is internationaal samengesteld en de meeste collega’s hebben een academische achtergrond. Het gedeelde enthousiasme en passie voor wat ze gezamenlijk doen, spat er vanaf. Daarnaast is het een team met een gezamenlijke passie voor reizen, eten en mensen!

Functie

Als Senior Front-end Developer ben je onderdeel van een dedicated team en ga je aan de slag met internationale rollen. Je gaat je allereerst bezighouden met het meer schaalbaar maken van het platform. Dit zowel aan de voorkant als aan de achterkant. Daarnaast ga je aan de slag met het ontwikkelen van een app, welke net een stapje verder gaat als basis app die er nu ligt. Dit moet een betrouwbare app worden waar locals en toeristen makkelijk met elkaar kunnen verbinden, waardoor ze niet langer hoeven te wachten. Via de app ‘bestel’ je een activiteit of eten en daarna betaal je handig met je creditcard. Bij het ontwikkelen van de realtime software verwerk je o.a. realtime, lambda microservices en frontend.

Daarnaast zul je je bevinden in een internationaal team bestaande alle senior full-stack en front-end developers, designers, conversion specialists en data scientists. In het team wordt veel gelachen dus komt een goed gevoel voor humor prima van pas. Je collega’s zijn mannen, vrouwen, vaders, moeders, studenten uit de hele wereld met een gedeelde passie voor wat ze hier doen. De meesten hebben daarnaast een voorliefde voor reizen.

Technieken waar je mee te maken krijgt zijn naast Scala, JavaScript, JS(ES6/ES7), ReactJS en uiteraard wat HTML, CSS, LESS. Wanneer je jouw passie voor coding wil delen, continu je skills en kennis wil verbeteren en ook nog eens een interesse hebt in iets maken dat goed voor de wereld is met behulp van reizen, cultuur en eten, dan ben je hier aan het juiste adres!

Functie-eisen

 • Minimaal een afgeronde HBO/WO opleiding;
 • Minimaal 5 jaar ervaring in de web/app development;
 • Je hebt volledige kennis van JavaScript(ES6/ES7);
 • Je bent volledig op de hoogte van HTML, CSS, LESS, etc.;
 • Minimaal 1 jaar ervaring met ReactJS en met analytics, a/b-testing en performance optimizing;
 • Je kunt je goed aanpassen in een omgeving die in een rap tempo groeit;
 • Je bent een teamplayer die een bijdrage wil komen leveren in een hecht en groeiend team;
 • Bonuspunten; ervaring met Scala, DevOps, Software architectuur, ondernemende geest en als je houdt van reizen, cultuur en/of eten.

Aanbod

 • Je krijgt een mooi salaris afhankelijk van ervaring;
 • Flexibele werktijden en 32 of 36-urige werkweek is geen probleem;
 • Je hebt een werklocatie op loopafstand van Eindhoven CS;
 • Een aantrekkelijke pensioenregeling (bijna geheel premievrij), indien gewenst een OV-kaart die ook te gebruiken is in het weekend;
 • 25 vakantiedagen, dagelijks gratis verse lunch, hele goede werk/privé balans;
 • Je werkt in een inspirerende omgeving, kunt meedoen aan academy sessies voor kennisdeling en vrijdagmiddagborrels!

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze, of andere vacatures kun je contact opnemen met één van onze collega’s van het Java-Team, info@java-professionals.nl of bellen naar 020 8203 666.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@java-professionals.nl.