Senior Embedded Engineer


Introductie

Ben jij een Embedded Software Engineer met de nodige ervaring? Zou jij graag in een dynamisch bedrijf werken met Cloud- en realtime systemen? En hou je van vrijheid en verantwoordelijkheid binnen je functie? Dan is dit team in Enschede op zoek naar jou!

Organisatie

Dit bedrijf richt zich op de maritieme en offshore-markt en is ondertussen al 18 jaar op de internationale markt te vinden. Met behulp van eigen ontwikkelde automatiseringssoftware werkt dit bedrijf naar het verhogen van zowel de productie, beschikbaarheid en veiligheid van producten en diensten in deze markt.

In de stad Enschede is het bedrijf gevestigd en daarnaast is het onderdeel van een grotere nabijgelegen educatieve instelling. De kerntaak is het ontwikkelen van software voor baggersystemen waardoor deze geoptimaliseerd, bewaakt en op een efficiëntere wijze geregeld worden. Hierdoor kunnen hun klanten zo milieubewust mogelijk te werk gaan. Dit wordt gedaan door middel van realtime systemen en kan daardoor klanten helpen om direct te reageren op informatie dat via de cloud en binnen de systemen van de schepen van de klant wordt vrijgegeven.

Het team bestaat momenteel uit 3 developers en is op zoek naar uitbreiding om aan de toenemende vraag van klanten te kunnen blijven voldoen. Bij deze inhouse functie is veel contact met de instelling waar het bedrijf onderdeel van is en ook wordt er nauw samengewerkt met de Software Engineers van een partnerbedrijf. Op deze manier is sparren ook altijd mogelijk en dit samen met de informele sfeer en veel vrijheid binnen de functie zorgen voor een erg leuke werkplek.

Functie

Binnen het bedrijf zul je de functie van Senior Embedded Software Engineer vervullen. Mocht je de ambitie hebben, dan is het ook mogelijk om de rol van Lead Senior Software Engineer op je te nemen en de karrentrekker van het team te zijn. Hierbij is het belangrijk dat je de communicatieve skills hebt om mensen aan te sturen en ondersteunen. Binnen je verantwoordelijkheden valt onder andere het verder ontwikkelen van de intelligente software voor de baggerindustrie. Deze ontwikkeling vindt plaats met de hulp van je collega Engineers binnen het team, maar ook zul je bijdragen aan het coördineren van productontwikkeling en software-engineering binnen een groep Engineers, die werkzaam zijn bij een partnerbedrijf. Talen en technieken waar je mee komt te werken zijn onder andere C, C++, Cloud en realtime systemen. Tot slot sta je in contact met de bagger experts en (internationale) klanten. Goede beheersing van Nederlands in woord en Engels in woord en geschrift is daarom ook erg belangrijk.

Het bedrijf is op zoek naar iemand met een achtergrond in software engineering en die plezier haalt uit het hebben van klantcontact. Kun jij je vinden in bovenstaand profiel? Lees dan snel de functiespecifieke eisen hieronder en solliciteer direct!

Functie-eisen

 • Een afgeronde HBO/WO opleiding in de richting van Informatica of vergelijkbaar;
 • Minimaal 6 jaar ervaring als Senior Software Engineer of een vergelijkbare rol;
 • Ervaring met C++, Linux en Qt;
 • Ervaring met realtime development en mechatronics op softwaregebied;
 • Kennis van EtherCAT en Orocos is een pre;
 • Ervaring in de maritieme industrie is een pre;
 • Bekend met de Agile manier van werken;
 • Als Lead: uitstekende communicatieve vaardigheden!

Aanbod

 • Een marktconform salaris op basis van jouw kennis en ervaring;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Waaronder een pensioenvergoeding;
 • 28 vakantiedagen;
 • Een centrale werkplek nabij Enschede;
 • Een baan met veel vrijheid en verantwoordelijkheid!

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met één van onze collega’s. Je kunt ons bereiken via info@java-professionals.nl of bellen naar 020-8203666.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@java-professionals.nl.