Ruby on Rails Developer Cloud en SaaS


Introductie

Ben jij een Developer met kennis van Ruby on Rails die graag inhouse werkt en met meerdere talen ontwikkelt? Werk je graag in de cloud en ontwikkel je graag web- en appbased software? Dan is mijn klant op zoek naar jou!

Organisatie

Onze klant staat bekend om zijn snelle ontwikkeling in een aantal dynamische sectoren. Zo zijn zij actief inde sectoren: Fieldservice- en inspectiemarkt, Track&Trace door middel van Internet of Things, maar ook de agrarische sector. Het bedrijf heeft er bewust voor gekozen om volledig web- en appbased producten te leveren. Zij bieden dan ook maatwerk software als een service (SaaS), werken veel vanuit de cloud, en bieden productiviteitsapps om bedrijfsprocessen te optimaliseren vanuit de mobiele IT. Daarnaast bieden ze software voor bedrijfseigen systemen zodat deze op efficiënte wijze kan communiceren met de software die onze klant kan leveren. Zij hebben dan ook veel ervaring met de koppeling van ERP-systemen, maar hebben ook veel ervaring in Data-imports en –exports met CSV, Excel en XML-standaard om zo koppeling snel live te laten gaan.

Deze klant staat er om bekend dat ze er niet zitten voor het snelle geld, maar gaan voor een langdurige relatie met hun medewerkers, klanten en partners. Hierbij geven ze dan ook aan dat er veel ruimte is binnen hun organisatie, als je maar – natuurlijk – presteert.

Functie

Ter aanvulling van hun bouwteam hebben zij een ervaren Developer nodig die weet waar hij het over heeft. Iemand die direct hands-on aan de slag kan met de technieken en voldoende zelfstandig opereert.

Binnen het team ga je aan de slag met de bestaande software en zorg je ervoor dat deze op adequate wijze doorontwikkeld worden. Zo werk je aan verschillende projecten waarin je bijvoorbeeld: een nieuw framework zal ontwikkelen om voedselveiligheid in Nederland te vergroten of je werkt met hybride data, dat gebruikt kan worden voor surveys, waarbij data-veiligheid en data-validiteit van essentieel belang zijn, maar ook dergelijke projecten en frameworks werkbaar maakt door een maatwerkproduct te ontwikkelen. De applicaties worden voornamelijk in Java/Android geschreven. De backoffice wordt onderhouden in Ruby on Rails en hun klantenportfolio wordt bijgehouden in Ruby on Rails en Android/Java. Zelf communiceren ze via REST.

Functie-eisen

 • Een gerichte afgeronde HBO/WO opleiding;
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie;
 • Kennis van Ruby on Rails, SQL/PostgreSQL, REST/JSON, Linux
 • Kennis van Android en JAVA, Photoshop (pré)
 • Affiniteit met web- en appbased software producten;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

Aanbod

 • Een marktconform salaris;
 • 25 Vakantiedagen;
 • Pensioensregeling;
 • Mogelijkheid tot thuiswerken;
 • Werken op iMacs (27inch).

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met één van onze collega’s. Je kunt ons bereiken via info@java-professionals.nl of bellen naar 020-8203666.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@java-professionals.nl.