Medior/Senior Java Developer


Introductie

Ben jij een echte Java developer met kennis van Java EE? Wil jij hoogwaardige software ontwikkelen voor klanten bij jou in de buurt? En wil jij direct een vast contract, mobiliteitsvergoeding of auto van de zaak en uitstekende ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden? Lees dan snel verder!

Organisatie

Deze organisatie is in 1972 opgericht en detacheert sinds dien hoogopgeleide IT Professionals aan klanten bij de overheid, verzekeringssector, industrie en reiswereld. Het bedrijf heeft vijf vestigingen en momenteel zijn ze in de regio Twente op zoek naar getalenteerde Developers. Het fijne aan deze organisatie is dat klanten gevestigd zijn in de regio en opdrachten altijd dichtbij je huis te vinden zijn.

Wat ze binnen deze organisatie doen is dat ze zich richten zich op drie peilers: project management, Java en .NET development. Van de 120 developers die bij deze organisatie werken ontwikkelt ongeveer 70% met Java en 30% met .NET. Ook worden technieken als Blockchain en IoT (Internet of Things) steeds belangrijker. De missie en visie van de organisatie is om altijd te innoveren en hoogwaardige en vooruitstrevende software te leveren voor haar klanten.

Binnen het bedrijf heerst een familiaire cultuur waar veel aandacht is voor plezier en persoonlijk contact. Elke maand komen alle developers samen voor een maandmeeting en kennis wordt onderling gedeeld tijdens de pizza-sessies. Daarnaast worden er regelmatig hackathons georganiseerd en vinden er jaarlijks diverse activiteiten plaats, zoals karten, skiën, zaalvoetballen en niet te vergeten: het jaarlijkse feest voor developers van alle vestigingen.

Functie

Samen met het SCRUM team werk je aan een opdracht voor de klant. Gemiddeld werk je een jaar tot anderhalf jaar aan één opdracht bij een grote klant, dichtbij huis. Opdrachten zijn doorgaans groot en complex en daardoor wordt altijd samen met jou gekeken naar de mogelijkheden en jouw ambities. Past een opdracht niet goed bij jouw ambities? Geen probleem, dan wordt er gezocht naar een opdracht die wel goed bij jou past.

Voor de klant werk je aan een nieuwe Java webapplicatie, waarbij je gebruik maakt van Java EE. Meestal ligt de nadruk van een project op de back-end en daarnaast ben je veel bezig met de kant van de servers, API’s, databases en applicaties. Ook kun je met de front-end aan de slag, mits jouw ambities daar liggen. Doordat iedere opdracht anders is, wordt er ook gebruik gemaakt van verschillende technieken. Een greep uit de veelgebruikte technieken zijn: Maven, Hibernate, Spring, Eclipse, Tomcat, JBoss, Glassfish, Wicket, GIT, Jenkins, Continuous Integration, JSON, REST, Angular, Docker en nog veel meer.

Om jezelf te blijven ontwikkelen krijgt je een persoonlijk opleidingsbudget, studiedagen en een mentor toegewezen zodat je een opleiding kunt volgen en certificaten kunt behalen. Bij deze organisatie krijg je naast veel vrijheid, ook veel verantwoordelijkheden en doorgroeimogelijkheden. Afhankelijk van jouw ambities kun je doorgroeien tot Senior, Teamlead, Architect of Scrum-Master. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om 32 of 36 uur per week te werken en krijg je direct een vast contract!

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde HBO of WO opleiding met een technische achtergrond;
 • Kennis en ervaring met het ontwikkelen van Java en Java EE;
 • Goede kennis van de Nederlandse taal, in woord en geschrift;
 • Je bent communicatief vaardig en klantgericht;
 • Je bent leergierig en vooruitstrevend!

Aanbod

 • Een goed salaris op basis van jouw kennis en ervaring;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering, onkostenvergoeding, internet vergoeding en een collectieve pensioenregeling;
 • Direct een vast contract;
 • Mogelijkheid tot thuiswerken;
 • Een mobiliteitsvergoeding of auto van de zaak;
 • Een high-end laptop van de zaak;
 • Doorgroeimogelijkheden en een persoonlijk opleidingsbudget;
 • De mogelijkheid om 32-36 uur per week te werken;
 • Interessante en leuke meetings, kennisdelingen, pizza-sessies, hackathons en uitjes.

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met één van onze collega’s. Je kunt ons bereiken via info@java-professionals.nl of bellen naar 020-8203666.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@java-professionals.nl.