Lead Developer voor Medicijndistributie Software


Introductie

Ben jij een ervaren, inspirerende en verantwoordelijke Lead Developer? Heb je altijd al willen werken aan applicatie die van levensbelang is en een concreet doel heeft? Kun jij jouw visie op de softwarearchitectuur vertalen naar concrete ontwikkelslagen? En heb je de ambitie om door de groeien tot een managementrol binnen R&D? Lees dan snel de onderstaande vacature voor meer informatie!

Organisatie

Het bedrijf werkt aan een applicatie die van levensbelang en is onderdeel van een grote holding. Dit zorgt voor talloze mogelijkheden en kansen. Het healthcare bedrijf in Oosterhout telt 160 medewerkers en ziet IT als een onmisbare randvoorwaarde als het gaat om het zoeken naar oplossingen binnen de ketenzorg en betrokkenheid van patiënten. Binnen de Benelux is dit bedrijf dan ook één van de grootste Virtual Market Softwarebedrijven.

Bij dit bedrijf werk je aan software met een concreet doel, die complex is en bijdraagt aan de Nederlandse gezondheidszorg. Werken bij dit bedrijf biedt de mogelijkheid om te werken aan een systeem dat apothekers helpt om geneesmiddelen te distribueren en daarmee de farmaceutische patiëntenzorg slimmer helpt organiseren. Als het systeem namelijk 1 minuut down is, kan er 1 minuut geen medicijnen gedistribueerd worden. Jouw bijdrage aan dit systeem is dus letterlijk van levensbelang!

Dit systeem heeft diverse en complexe functies zoals medicatiebewaking, een track en trace systeem, een tijdskritische aard en mogelijkheden omtrent herhaalfaciliteiten en declaratieservices. Daarnaast maakt dit systeem prijsberekeningen op basis van alle afspraken met verzekeraars. Bijna driekwart van de apotheken in Nederland maken gebruik van dit systeem en meer dan 11 miljoen patiëntendossiers zijn hieraan gekoppeld. Naast apotheken maken ook huisartsen en medische specialisten gebruik van dit systeem.

Het systeem is al behoorlijk geavanceerd, maar er staat ook nog een hoop op de planning voor komend jaar. Zo gaat het development team zich onder andere bezighouden met app development (waarbij veel Ionic en Angular gebruikt zal worden) en wordt de software architectuur flink onder de loep genomen. Ook zijn er veel migratiewerkzaamheden te verrichten, staan complexe codepuzzels centraal en verdienen ook de nieuwe User Interfaces de benodigde aandacht. Tevens gaan ze qua teamgrootte sterk groeien komend jaar.

De afdeling waarbinnen deze applicatie wordt ontwikkelt heeft een kenmerkende sfeer. Zo werkt men doel- en resultaatgericht, waarbij je samen met het team de doelstellingen opstelt. Alle deuren staan open, iedereen helpt elkaar en fouten maken mag. Aan gezelligheid ook geen gebrek: het pand heeft een eigen bar die veel bezocht wordt door collega’s en daarnaast organiseert het bedrijf zelf veel leuke dingen. Zo kun je denken aan bedrijfsuitjes, borrels en bijvoorbeeld de gezamenlijk deelname aan Mudmasters. De sfeer is informeel, niet bureaucratisch en kennisdeling tussen collega’s wordt gestimuleerd.

Daarbij biedt het bedrijf je een grote hoeveelheid aan groeimogelijkheden waarbij je met behulp van Talentenprogramma’s en een eigen Academy interessante carrièrekansen krijgt aangereikt. In de rol heb je de ambitie en potentie om op redelijk korte termijn door te groeien naar een managementpositie, waarin je nog steeds voor een groot deel met de inhoud bezig bent, maar tevens mede de koers bepaalt.

Functie

Als Lead Developer kom je terecht in een Scrum team dat zeer goed presteert. Je werkt samen met Software Developers en met een Business Analist om gezamenlijk state-of-art software te leveren. Jouw visie op de huidige en nieuwe functionaliteiten binnen de architectuur zorgen voor een optimale samenhang en het optimaal functioneren van de software binnen het applicatielandschap. Hierbij denk je na over het verbeteren of uitbreiden van de functionaliteiten binnen de applicaties.

Daarnaast vertaal jij jouw visie op de totale architectuur naar de diverse lagen binnen de architectuur. Jij ontwikkelt een lange termijnvisie die concreet genoeg is voor de toekomst, maar tegelijkertijd flexibel genoeg is om met de constante wijzigingen om te gaan. Dit resulteert in een goed niveau van snelle dienstverlening. Tot slot ben je ook verantwoordelijk voor het ondersteunen en begeleiden van de Development Teams. De grootste uitdaging hierin is de steeds verdergaande iteratie met andere partijen door middel van integraties en koppelingen.

Functie-eisen

 • Een afgeronde HBO/WO-opleiding in de richting van (technische) informatica, technische bedrijfskunde, computer science of artificial intelligence;
 • Minimaal 3 jaar ervaring met complexe software architectuur;
 • Ervaring met softwareontwikkeling in J2EE en Webtechnologie;
 • Ervaring met Archimate of UML;
 • Ervaring met het opstellen van architectuurprincipes en het opstellen van non-functional requirements;
 • Kennis van TOGAF;
 • Kennis van Agile en Scrum;
 • Een sterk gevoel van verantwoordelijkheid en resultaatgerichtheid;
 • Een creatieve en innovatieve aanpak, waarbij je open staat voor feedback;
 • De ambitie om op termijn door te groeien naar een managementpositie.

Aanbod

 • Een goed salaris op basis van ervaring, kennis en opleiding;
 • Goede pensioenregeling, vakantiegeld, aantrekkelijke bonusregeling;
 • 26 vakantiedagen (en 8% vakantiegeld) met de mogelijkheden om er 5 bij te kopen;
 • Een jaarcontract bij indiensttreding met uitzicht op vast dienstverband;
 • Een zeer ruim opleidingsbudget voor jouw ontwikkeling;
 • Een gezonde work-life balance met een goede dosis zingeving;
 • De mogelijkheid om door te groeien naar de rol van Manager R&D.

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met één van onze collega’s. Je kunt ons bereiken via info@java-professionals.nl of bellen naar 020-8203666.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@java-professionals.nl.