Lead Developer Fullstack


Introductie

Ben jij een allround Java developer die graag een lead positie inneemt bij een van de grootste Data banken van Nederland? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Organisatie

Onze klant is gespecialiseerd in het uitzenden van personeel en streeft er altijd naar om de beste kwaliteit te leveren. Ze bestaan al sinds 1960 en is ooit begonnen bij het verhaal dat de oprichter iemand hielp aan een baan en deze naar zijn werk heeft gebracht op zijn eigen fiets. Tegenwoordig wordt de ‘match-making’ steeds meer middels vernieuwende technieken gedaan en is de IT-branche niet meer weg te denken. Om de toppositie te behouden die de organisatie op dit moment heeft, wordt er non-stop gewerkt aan kennis, innovatie en de inzet van de nieuwste technologieën op het gebied van development. Hierbij is de IT het speerpunt van de organisatie geworden.

De tevredenheid van zowel haar klanten als haar medewerkers staat voorop en dit is terug te zien in de lage verloop onder het personeel. Je wordt gestimuleerd om nieuwsgierig te blijven en lef te hebben in de keuzes die je maakt. Om de klanten de perfect aansluitende IT-oplossingen te bieden is het van belang dat iedereen zich binnen het bedrijf betrokken voelt bij het proces. Zo kan uiteindelijk een optimale user experience geleverd worden met hun op maat gemaakte websites.

Als medewerker wordt je binnen dit bedrijf gesteund om jezelf continu te blijven ontwikkelen. Daarbij komt dat er regelmatig creatieve brainstorm- en kennissessies gehouden worden. Om de band tussen de medewerkers nog verder te versterken worden er personeelsactiviteiten georganiseerd en een succes zal altijd gevierd worden.

Momenteel werkt onze klant met veel externe krachten en tijdelijke krachten, maar willen deze kennis graag intern gaan waarborgen. Ben jij erg gesteld op je vrijheid en ben jij innovatief ingesteld? Wil jij graag binnen een organisatie doorgroeien in de diepte of de breedte? Lees dan snel verder en solliciteer!

Functie

Als Fullstack Java developer kom je terecht op de IT-afdeling die allen in één pand zitten. Deze afdeling bestaat uit maar liefst 200 man en is onderverdeeld in 24 verschillende multidisciplinaire SCRUM teams. Daarvan zijn een paar teams gericht op data en de rest voornamelijk op software ontwikkeling, maintanance, etc. Per afdeling (etage) werken diverse teams aan een specialisatie als bijvoorbeeld ‘kandidaten-kant’ of ‘bedrijven-kant’. Elk team kent zijn eigen roadmap met daarin hun eigen taken waarbij ze op sommige momenten met meerdere teams tegelijk werken aan eenzelfde doelstelling. Intern wordt er daarom ook veel aan kennisdeling gedaan waardoor jij jezelf continu blijft door ontwikkelen.

De projecten waar jij o.a. onderdeel van gaat zijn gericht op het ontwikkelen van de user stories op de backlog. Binnen het chapter bepaal je de standaarden en de WOW evenals de ontwikkelpaden. Voor je het weet evalueer je met je team een prototype met in- en externe eindgebruikers. En zie je snel daarna het effect van jouw werk in de praktijk. Daarnaast ben je aanspreekpunt op gebied van techniek en begeleidt junior collega’s.

Binnen het team werk je met verschillende technieken, zoals Java, Oracle SOA Suite, Hippo Angular, Elasticsearch, Jira en Jenkins gewerkt. Het beperkt zich niet tot deze technieken en is jouw inbreng in nieuwe tooling zeer wenselijk.

Naast een hele toffe inhoudelijk uitdaging is er ook ruimte voor ontspanning. Er worden per jaar een aantal uitjes georganiseerd waarbij je kunt denken aan etentjes, teambuilding activiteiten en pizzasessies. Alsof dat nog niet genoeg is wordt er jaarlijks groots uitgepakt met een feest dat bedrijf breed wordt gegeven.

Functie-eisen

 • Je hebt een HBO of WO diploma op zak (bijv. Informatica);
 • Kennis en ervaring in Java;
 • Ervaring met Oracle Databases;
 • Kennis van AngularJS, Jenkins, Jira en Elasticsearch is een pre;
 • Je bent in staat duidelijke feedback te leveren op de code van junior collega’s en weet ze ook te begeleiden waar nodig;
 • Vanuit je expertise ben je in staat op basis van functionele vragen een technische oplossing te bedenken;
 • Kennis van en/of ervaring met agile werkwijze scrum is een must.

Aanbod

 • Een competitief salaris;
 • 8,5% Vakantiegeld;
 • Een persoonlijke bonusregeling waar je zelf invloed op hebt;
 • Een bedrijfsafhankelijke bonus;
 • Een benefits budget die je zelf mag besteden;
 • Pensioensregeling;
 • Onkostenvergoeding;
 • Mogelijkheid om aandelen in het bedrijf te kopen;
 • 25 vakantiedagen per jaar;
 • Goede mobiliteitsvergoeding;
 • Een laptop van de zaak;
 • Volop opleidingsmogelijkheden en een Agile werkomgeving.

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze, of andere vacatures kun je contact opnemen met één van onze collega’s van het Java-Team, info@java-professionals.nl of bellen naar 020 8203 666.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@java-professionals.nl.