Lead Data Engineer – Solution Architect


Organisatie

Al sinds 2005 is onze klant een van de pioniersbedrijven in Haarlem als het gaat om Data, Oracle & Cloud Analytics. Daarbij hebben zij een expertise ontwikkelt op het gebied van Business Monitoring, -Insights, -Optimasation en Data Monetisation. Middels een kleine clan van 20 experts werken zij naast Data-Analytics aan hun expertisecentrum voor de Benelux in Oracle Development. Dit komt tot uiting in het grote aantal referenties, specialisten en hun relatie met Oracle Development. Ze geven trainingen, participeren in bèta-programma’s en delen kennis met klanten en partners.

Het doel is om meer waarde uit Data te creëren en zijn zij momenteel bezig met het ontwikkelen van een data-manageplatform. Hierbij zoeken zij naar een Solution Architect/Lead Data Engineer die als ondersteuning te werk gaat samen met een aantal collega’s.

Functie

Als Lead Data Engineer/Solution Architect ga je inhouse aan de slag met het ontwikkelen van dit platform. Je zal zorgdragen voor de gehele life-cylce van het project en zal veel verantwoordelijkheid dragen. De architectuur is deels bepaald, maar moet verder geoptimaliseerd worden. Taken als het aanleggen van data pipelines voor het laden van hun BI-platform moeten worden gerealiseerd. Jij zal direct met een Solution Architect samenwerken aan het platform en zal op termijn ook leidinggeven aan een aantal Junior/Medior Engineers.

Het team bestaat uit 20 professionals, waaronder Integratie- en Business Intelligence specialisten, Data- en Machine Learning engineers, Data Scientists en Product Owners. Hun kantoor is gevestigd in Haarlem, maar jij kan ook remote jouw werk prima verrichten. Als organisatie zijn zij qua structuur plat ingericht, wordt er direct geschakeld met collega’s én management/directie, en zou je de cultuur als open en pragmatisch kunnen omschrijven.

Naast deze prachtige uitdaging is er binnen de organisatie meer dan voldoende ruimte om jezelf verder te ontplooien middels trainingen, cursussen, het bezoeken van evenementen en conferenties. Indien jij ambities hebt om zelf uiteindelijk ook deze expertise ook extern te delen zullen zij jou challengen en trainen om dit te kunnen uitoefenen.

Functie-eisen

 • Een afgeronde HBO/WO opleiding in een IT richting;
 • Een aantal jaar ervaring (in het opzetten van een data-managementplatform);
 • Kennis van: Python, Docker, DBT, Apache, PostgreSQL, Tableu en ELK-stack;
 • Pre: Kafka, API, Kubernetes, Django ervaring
 • Je bent bekend met big data en streaming concepten.

Aanbod

 • Salaris tot wel 75.00,- voor deze rol;
 • Vakantiegeld, 25 vakantiedagen;
 • Pensioenbijdrage;
 • Apple laptop van de zaak;
 • Mogelijkheid tot het volgen van trainingen en opleidingen;
 • Een sociale en gezellige werkomgeving!

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze, of andere vacatures kun je contact opnemen met één van onze collega’s van het Java-Team, info@java-professionals.nl of bellen naar 020 8203 666.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@java-professionals.nl.