Lead Architect functie unieke agrarische wereldspeler


Introductie

Wil jij als tech lead werken bij een unieke agrarische wereldspeler? Lees dan gauw verder!

Organisatie

Onze klant is gevestigd net buiten Utrecht en is een toonaangevende en innovatieve speler binnen de markt van precisielandbouw. Inmiddels is het bedrijf in de afgelopen 10 jaar gegroeid naar 70 specialisten in Nederland, België en Duitsland.

Wat maken ze hier? Software én hardware voor agrariërs die bijvoorbeeld middels trekkers hun land inzaaien. Het systeem houdt real time, met grote nauwkeurigheid bij waar je je bevindt en in welke mate bepaalde stukken land zijn ingezaaid. Dat klinkt op zich simpel, maar het mooie (en complexe) aan dit bedrijf is dat zij eigenlijk een one stop shop zijn voor bedrijven die in deze branche opereren. Denk bijvoorbeeld aan boeren die bodemscanner, weerstations en zaaimachines afnemen, waarbij dit alles samenkomt in een app op een tablet die zowel vanuit de stal als op de trekker kan worden bediend en ingezien. De app kan bijvoorbeeld ook een auto pilot gebruiken, waardoor de trekker zelfstandig z’n ronde kan doen en remote een hele akker kan inzaaien.

Functie

Data wordt ook bij onze klant steeds crucialer. Vanuit het veld verzamelen zij doorlopend miljoenen datapunten, welke naar de verschillende partner worden gerouteerd in binnen-en buitenland. Als meewerkend tech lead sta jij aan het roer van dit hele proces en kom je met innovatieve ideeën om dit verder te optimaliseren. Met de juiste data kunnen zij hun klanten uiteindelijk weer efficiënter laten werken, hetgeen met name ook qua duurzaamheid steeds belangrijker is. Zoals het een modern bedrijf beaamt ben je flexibel qua werktijden en werkplek en als je wilt kan je uiteraard door jou en jouw collega’s gemaakte producten bij de klanten op locatie zien werken.

Functie-eisen

  • Idealiter zoekt de klant iemand die goed kan programmeren én collega’s en stakeholders die niet direct alle vaktermen kennen meenemen in te maken technische beslissingen en ontwikkelingen.
  • Je hebt gedegen kennis van ontwikkelprocessen en kan de vertaalslag maken tussen vraagstukken en technisch ontwerp.
  • Aangezien het een redelijk data driven omgeving betreft haal je ook plezier en uitdaging uit het ontwerpen en onderhouden van complexe data modellen.
  • Als ontwikkelaar heb je ruime ervaring (minstens 5 jaar is een beetje de rule-of-thumb) met object georiënteerde programmeertalen. Liefst C++, in combinatie met C# of JAVA.
  • Je streeft naar kwaliteit en Clean Code is voor jou in je werk ook de norm, liefst met praktisch begrip van SOLID principes.
  • Kennis van GIS, Linux en script talen is tot slot een mooie pré. Echter zal de focus vooral zijn op het uitzetten van de technische lijnen, het overtuigen van stakeholders en het motiveren en enthousiasme van collega developers.

Aanbod

Een mooie baan, waarin je een gave mix van zelf ontwikkelen, concepten uitdenken, mensen meekrijgen in je verhaal en een stap vooruitdenken kan toepassen binnen een bedrijf waar je dit met korte lijnen ook daadwerkelijk kan doen. Geen politiek, recht door zee en de neuzen dezelfde kant op.

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze, of andere vacatures kun je contact opnemen met één van onze collega’s van het Java-Team, info@java-professionals.nl of bellen naar 020 – 8203 666.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@java-professionals.nl.