Junior Ruby Developer


Introductie

Doorontwikkeling voor een schoolverlater is in onze ogen erg belangrijk. Bij deze organisatie gaan ontwikkeling en streven naar kwaliteit en innovatie hand in hand. Wij zijn enthousiast, jij ook?

Organisatie

Onze klant bestaat reeds 11 jaar en is ontstaan uit een academisch afstudeerproject. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam en ze zijn de specialist in het model based testing. Dit doen ze door testprocessen volledig te automatiseren. Hierdoor ervaren hun klanten minder storingen, lagere kosten, snellere releases en meer controle over projecten. Een ideale “win-win” situatie voor ieder bedrijf!

In de afgelopen jaren zijn ze snel gegroeid en hebben ze grote klanten als Achmea, Ordina en ProRail aan hun portfolio toegevoegd. Voor hun ontwikkelen zij de tools en instrumenten voor model-driven software development. Ook op internationaal terrein hebben zij bij bekende partijen credits verworven door hun input voor systemen van verkeersleiding, financiële Back office en technische procesbesturing. Hierbij wordt er niets tot de verbeelding overgelaten en werken ze met ultra modern onderzoek om de modellering en testing van de software baanbrekend te vernieuwen.

Twee gepassioneerde eigenaren zijn in het verleden klein begonnen en hebben dankzij hun ICT achtergrond en inzet, het succes van deze onderneming weten te realiseren. Hierbij heeft het streven tot continue verbetering van de software en de focus op kwaliteit een grote rol gespeeld. De projecten nemen de laatste jaren fors toe, en daarom heeft het bedrijf ook partners ingeschakeld waarmee zij samenwerken. Nu is het jou kans om onderdeel uit te maken van dit goed lopend bedrijf!

Functie

In dit bedrijf werkt men veel met Ruby on Rails. Het is een echt R&D ontwikkelbedrijf waarin je de hele breedte van software ontwikkeling zult ervaren. Indien jij zelf geen Ruby ervaring hebt, hoeft dit geen probleem te zijn. Echter moet je wel ambitie hebben om dit te leren. Ambitie is ook een absolute must in dit bedrijf. Men houdt van leergierige types die willen leren en verbeteren. Developers met een eigen visie, die zelfs ietwat eigenwijs zijn, zijn van harte welkom. We zoeken daarom programmeurs in hart en nieren die verantwoordelijkheidsgevoel hebben en met de geboden vrijheid kan omgaan

Enorm voordeel bij dit bedrijf is de hoge mate van ruimte en flexibiliteit die je hier krijgt. Je mag zelf je inlooptijden bepalen en ook 2 à 3 dagen vanaf je eigen keukentafel werken. Daarentegen verwacht men wel dat je doet wat je moet doen en efficiënt te werk gaat. Buiten dat zoeken wij iemand die goed weet om te gaan met klanten en hen tevreden weet te stellen. Naast software ontwikkeling zijn soft skills dus ook erg belangrijk! Je zult over het algemeen 2 dagen op kantoor aanwezig zijn om taken op te pakken. Ook zul je een dag intern bij de klant werken en de overige dagen kun je thuis invullen of vanaf kantoor. Daarnaast mag je een halve dag in de week zelf indelen of besteden aan zelfstudie! Tevens zorgt het bedrijf voor wekelijkse coaching van zowel je technische als je soft skills. Op die manier kunnen ze jou op de juiste manier aansturen en motiveren om jezelf te blijven ontwikkelen.

Je begint bij aanvang zo snel mogelijk met het oppakken van kleine klusjes en krijgt een training on the job, zodat je goed weet wat er verwacht wordt. Een interne mentor gaat je hierbij begeleiden. Zo ga jij je bezig houden met de ontwikkeling van de toolset aan de hand van open source tools waaronder Ruby, Cucumber en RSpec. Tevens behoort het modelleren en analyseren van klantsystemen tot jouw taken en kun je jouw eigen academisch onderzoek vertalen naar een producten. De sfeer is uiterst informeel maar toch nog wel zakelijk. De cultuur die er heerst is erg laagdrempelig, maar wel één die recht door zee is en er worden geen doekjes omheen gewonden. Het bedrijf is letterlijk tussen een kroeg en een bakkerij gevestigd dus mag je raden waar de broodjes vandaan komen en waar het weekend wordt ingeklonken!

Functie eisen

 • Afgeronde WO opleiding, Bachelor & Master;
 • Maximaal 2 jaar werkervaring;
 • Ervaring met Ruby is een pre, geen vereiste;
 • Je hebt een passie voor programmeren en je wilt graag goede producten leveren;
 • Je hebt een duidelijke eigen mening
 • Je bent leergierig en schrikt niet van nieuwe talen of tools;
 • Je bent analytisch sterk en oplossingsgericht;
 • Je bent communicatief vaardig en kunt tegen kritiek;
 • Je bent betrokken, hebt verantwoordelijkheidsgevoel en bent klantgericht;
 • Je bent beschikbaar voor een 40-urige werkweek;
 • Je bent een teamplayer.

Aanbod

 • Startsalaris van 1900 euro, dit kan na prestatie snel groeien;
 • Winstuitkering van 2-3 maand salarissen;
 • 8% vakantiegeld;
 • 25 vakantiedagen;
 • Pensioenregeling;
 • OV reiskosten worden volledig vergoed;
 • Laptop, telefoon en internet voor thuis worden vergoed;
 • Interessante projecten en fijne collega’s waar je mee kunt sparren;
 • Flexibele werktijden, inlooptijd is zelf te bepalen;
 • Mogelijkheid om 2 tot 3 dagen in de week thuis te werken!

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze, of andere vacatures kun je contact opnemen met één van onze collega’s van het Java-Team, info@java-professionals.nl of bellen naar 020 – 8203 666.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@java-professionals.nl.