Junior/Medior Java Developer Mediatechnologie


Introductie

Ben jij een Junior/Medior Java Developer die zich thuis voelt in de mediatechnologie sector? Wil jij werken aan ambitieuze en innovatieve projecten binnen een technisch domein, waar veel aandacht wordt besteed aan persoonlijke en professionele ontwikkeling? Lees dan snel verder en solliciteer direct!

Organisatie

Deze snelgroeiende organisatie met innoverend karakter is gevestigd in Amsterdam. De totale bedrijfsgrootte bestaat uit ongeveer 40 werknemers. De focus van deze organisatie ligt op de toenemende positie op de Digital Out of Home markt en de innovatieve ontwikkeling van mediatechnologie. Verspreid over 2300 openbare locaties, zoals sportscholen, onderwijsinstellingen en het openbaar vervoer, hangen digitale schermen die advertenties weergeven. Bedrijven kunnen hun producten of diensten weergeven op de digitale schermen door een tijdslot te selecteren die aansluit bij hun doelgroep. Dit vormt de verbinding tussen de online en offline wereld en zorgt voor een basis van de software die dit bedrijf ontwikkelt.

De sector heeft zich ontwikkeld van een platte louter waarbij de focus lag op het vullen van schermen, naar een veelzijdige moderne industrie waar prijzen zijn gewonnen met cases en businessmodellen. Eén van de sectoren waarin ze opereren is de energie sector, met name nieuwe energie. Sinds vijf jaar werken ze samen met vooraanstaande bedrijven in de gas- en oliebranche waar ze innovatieve projecten ontwikkelen in onder andere Nederland, Maleisië, Thailand en het Verenigd Koninkrijk. Het weergeven van een calculator op de tankpomp die vervolgens aanbiedingen weergeeft, is één van deze innovatieve projecten, die volledig draait op data.

De organisatie kenmerkt zich door het informele karakter, waar gezelligheid, cultuur en ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Iedere vrijdag is er een borrel en er worden regelmatig leuke teamuitjes georganiseerd, zoals het oplossen van een escaperoom. Teamwork, persoonlijke en professionele ontwikkeling zijn de belangrijkste kernwaarden van deze organisatie en dit is wat het werken bij deze organisatie zo uitdagend maakt!

Functie

Bij deze markt veranderende innovaties zijn ze op zoek naar ambitieuze Java ontwikkelaars die zich willen inzetten om de innoverende missie te laten slagen. Het team waar je in terecht komt bestaat uit internationale IT professionals die ernaar streven om de ontwikkelde projecten en producten zo goed mogelijk te laten aansluiten op de wensen van de klanten. In het development team werken 10 developers met verschillende achtergronden, bestaande uit Java back-end, frond-end, react en testing, waarbij jij het de back-end developers komt versterken. De organisatie stelt haar werknemers voorop en promoot diversiteit, omdat ze erin geloven dat je van verschillende culturen kan leren. In het kader van diversiteit is de voertaal daardoor ook Engels.

Het leuke aan deze setting is dat je voornamelijk bezig zal zijn het ontwikkelen van software oplossingen, maar daarnaast ben je ook bezig met het analyseren van functionele designs die je vertaalt naar UML en ERM diagrammen en voer je geautomatiseerde eenheidscontroles uit. Hierbij zal je werken met technieken als NoSQL, Version Control Systems en Cloud Service Environments, maar je kan ook werken met JIRA, GraphQI, RESTAPI of DTAP. Natuurlijk zal je de software voornamelijk ontwikkelen in de Java en de daarbij horende frameworks. Samen met het projectmanagement en DevOps streef je ernaar om de projecten succesvol af te ronden.

In een dynamische omgeving kom je te werken op verschillende projecten. Nadat je volledig gesetteld bent in de organisatie en je draai hebt gevonden, krijg je de mogelijkheid om zo nu en dan thuis te werken. Daarnaast zijn de ontwikkelingsmogelijkheden binnen deze organisatie enorm. Er zijn mogelijkheden om trainingen te volgen en om certificaten te halen. Ook doorgroeimogelijkheden staan voor jou in het vooruitzicht. Of je nou een rol in de architectuur, de product lead of als senior developer aan de slag wil, bij deze organisatie kan het allemaal!

Functie-eisen

 • Je beschikt over een afgeronde HBO of WO opleiding met een technische achtergrond;
 • Je hebt 1-4 jaar ervaring met het ontwikkelen van Java software;
 • Je hebt kennis en ervaring met Data Modulling en het Spring framework;
 • Kennis en ervaring met NoSQL Version Control Systems (Git, BitBucket) is een pré;
 • Kennis en ervaring met Cloud Service Environments (GCloud, MS Azure Stack) is een pré;
 • Kennis en ervaring met JIRA, DTAP, GraphQl of RestAPI is een pré;
 • Je beheerst de Engelse taal, zowel in woord als geschrift;
 • Je kunt goed uit de voeten met een dynamische werkomgeving.
 • Je bent proactief en bent een echte teamplayer;
 • Je hebt de ambitie om op persoonlijk en professioneel vlak te groeien.

Aanbod

 • Een marktconform salaris;
 • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • 8% vakantiegeld en 25 vakantiedagen;
 • Doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie;
 • Een innovatieve omgeving met een mensgerichte mentaliteit;
 • Een goede werksfeer met leuke uitjes en collega’s.

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met één van onze collega’s. Je kunt ons bereiken via info@java-professionals.nl of bellen naar 020-8203666.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@java-professionals.nl.