Java Software Engineer voor Thuisbezorgd.nl


Introductie

Vraag jij je ook wel eens af hoe Thuisbezorgd zo groot heeft kunnen worden en nog steeds groeiende is? Werk je graag in een organisatie met volop groeimogelijkheden? Wellicht is naast een bezoek aan de app ook een fysiek bezoek op het kantoor van Thuisbezorgd dan de juiste stap!

Organisatie

Thuisbezorgd is opgericht in 2000 en binnen Nederland, Engeland en Duitsland marktleider in de online bezorgservice van voedsel. Verder zijn er vestigingen in Portugal, Frankrijk, Polen en zelfs Vietnam waar ze flink aan de weg timmeren om ook hier marktleider te worden. Daarnaast lanceren ze ook een aanverwante dienst die de volledige koeriersdienst op zich neemt waar ook een geheel eigen platform bij komt kijken. Sinds 2013 zijn ze van 50 naar 1000 man gegroeid en ze groeien nog steeds waardoor er wordt gezocht naar nieuwe collega’s om dit groeiproces door te zetten.

Iedereen is welbekend met het concept van Thuisbezorgd dus hier hoeven we weinig aan toe te lichten. Dat de nodige uitdagingen komen kijken bij een app met zoveel data en datastromen zal je ook duidelijk zijn. Mede hierdoor telt het IT-team ondertussen 80 man met locaties in Berlijn en Enschede. In Enschede zelf werken momenteel 50 programmeurs en ook zijn hier een aantal anderen afdelingen hier gevestigd. Met zoveel collega’s die rondlopen is er altijd wel iemand beschikbaar voor een leuk gesprek bij de koffieautomaat.

Functie

Om het werken aan zo’n grote applicatie met zoveel mensen tegelijk mogelijk te maken wordt er gewerkt in diverse SCRUM teams van ongeveer 7 mensen. De teams zijn opgedeeld in de uiteenlopende werkzaamheden. Zo is er een team Front-end, Conversian, App/API en zijn er 3 backend teams. Daarbij is de applicatie ooit opgezet in PHP en wordt er ook steeds meer gedaan in Java (Web Services, Micro Services met behulp van Kafka). Kennis van uiteenlopende programmeertalen zal je dus zeker helpen in de werkzaamheden.

Door de omvang van het huidige IT team is er veel ruimte om je ambities waar te maken. Er is veel ruimte om je bezig te houden met verbredende activiteiten als Software Architectuur en strategie. Wanneer je nieuwsgierig bent van aard en voorop loopt als het gaat om technologische ontwikkeling ga jij je hier helemaal op je plek voelen. Je hebt een goede basis nodig om hier te slagen als programmeur, maar verder hoef je geen Senior te zijn om je aangesproken te voelen door deze vacature. Het gaat om de juiste mindset en het enthousiasme in de hoogwaardige manier van werken. Wanneer je dit denkt de hebben ben je als Senior, Medior maar ook als ambitieuze Junior meer dan welkom om op deze vacature te reageren.

Het is de uitdaging om een rijdende trein te refactoren. Met zoveel gebruikers kun je niet zomaar alles van de een op de andere dag omgooien en moet je er dus vooral de uitdaging van inzien om alle mogelijkheden zoveel mogelijk te gebruiken om de applicatie te verbeteren. Momenteel zijn ze druk bezig met onder andere: Servers in de cloud, TDD en Continuous Integration. Daarnaast zijn ze bezig met de huidige website omzetten in JavaScript, Clientside, waardoor er minder load bij de server komt te liggen. Om dit allemaal op een prettige en goede manier te kunnen integreren biedt Thuisbezorgd een hoge mate van vrijheid. Er zijn vrije inlooptijden tot 11:00 uur, het is mogelijk om structureel thuis te werken en je mag je eigen werkplek creëren. Er wordt praktisch nooit overgewerkt en collega’s gaan zeer informeel met elkaar om. Aangezien je deel uitmaakt van een ‘winning team’ is de sfeer er ook altijd goed en is er veel onderlinge betrokkenheid.

Functie-eisen

 • Je woont in de omgeving van Enschede;
 • Je hebt HBO of WO werk- en denkniveau;
 • Naast goede kennis en ervaring in Java is een goede basis van PHP of andere talen een dikke pre;
 • Kennis van GIT, JIRA, Micro Services (Kafka) is een pre;
 • Kennis van SCRUM, continuous integration, Jenkins, TDD, Servers in de cloud is een pre;
 • Je bent leergierig en houdt van uitdagingen;
 • Je bent flexibel en ondernemend ingesteld.

Aanbod

 • Een prima salaris dat bij je past en met je meegroeit;
 • De mogelijkheid om 32 uur per week te werken;
 • Een goede pensioenregeling (50/50);
 • Korting op de ziektekostenverzekering;
 • Kortingvouchers van Thuisbezorgd;
 • Mogelijkheid om mee te groeien met een internationaal bedrijf;
 • 25 vakantiedagen;
 • Mogelijkheid om in een groot, aansprekend bedrijf werkervaring op te doen.

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met één van onze collega’s. Je kunt ons bereiken via info@java-professionals.nl of bellen naar 020-8203666.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@java-professionals.nl.