Java Software Engineer verzekeringsbranche


Introductie

Een uitdagende rol als Software Engineer waar jij de belangrijke spil bent op het gebied van het motiveren, enthousiasmeren, programmeren en evolueren.

Organisatie

Onze klant is een welbekende speler voor levens- en schadeverzekeringen sinds 1850 en is gevestigd in Zoetermeer. De organisatie is een middelgrote verzekeraar met ongeveer 450 medewerkers. Ondanks de groei is deze organisatie nog steeds een fijn familiebedrijf waar dan ook een echte informele familiecultuur heerst. Het feit dat deze organisatie volledig zelfstandig opereert zorgt ervoor dat zij ook haar IT werkzaamheden volledig zelf beheersen. De afdeling waar deze organisatie de software ontwikkelt bestaat uit ongeveer 50 medewerkers. Het aantrekkelijke aan deze organisatie is dat zij werken in 8 teams, die elk een eigen functioneel gebied beheersen. Daarnaast wordt er SCRUM/Agile gewerkt. Het team houdt zich veelal bezig met grote, complexe vraagstukken, maar is daarnaast ook dagelijks bezig met het maken van rapportages, het beheren van diverse IT- omgevingen en het optimaliseren van systemen voor gebruikers.

Functie

Als Software Engineer kom je terecht in een enthousiast, en vakkundig team dat continue bezig is met het ontwikkelen, invoeren en ondersteunen van de webapplicaties die deze organisatie aan hun klanten aanbiedt. Zo ben je bezig met het maken van gebruiksvriendelijke webapplicaties, zorg je voor de integratie van deze systemen met back-end services en voer je zo nu en dan onderhoud en upgradewerkzaamheden uit.

Binnen de afdeling wordt er gewerkt aan verschillende projecten, waarbij de focus ligt op het verder ontwikkelen van applicaties. Er wordt binnen deze functie gewerkt met concepten als NoSQL databases, Microservices en Continuous Delivery. Ook werk je mee aan het bouwen van de belangrijkste administratiesystemen van het bedrijf zelf. Het bedrijf is bezig met grootschalige automatisering voor hun klanten, waarbij de focus ligt op uitdagende migratie- en vernieuwingstrajecten.

De werkomgeving kan beschreven worden als stabiel en informeel, waarbij het bedrijf veel waarde hecht aan een gezond werkprivé balans. Ook vinden zij het belangrijk dat je je goed kunt doorontwikkelen. Dit wordt gerealiseerd door het aanbod van studie- en doorgroeimogelijkheden.

Functie-eisen

 • Je hebt een HBO- of academische opleiding richting de IT;
 • Stevige ervaring in het ontwikkelen met Java;
 • Ervaring met werken in een Agile- en/of Scrum-omgeving;
 • Ervaring als Frontend ontwikkelaar met technieken als Javascript, CSS en HTML;
 • Je bent flexibel en zelfstandig, maar kan ook goed deelnemen aan een team en bent communicatief sterk;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Aanbod

 • Een goed salaris inclusief 8% vakantiegeld en 13e/14e maand;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, met o.a. een pensioen- en prestatieregeling;
 • Aantrekkelijke studieregeling voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Een gezonde balans tussen werk en privé, met de mogelijkheid om te sparen voor extra vrije tijd;
 • Een tegemoetkoming voor woonlasten en verzekeringen;
 • Elke dag een heerlijke gratis lunch!

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze, of andere vacatures kun je contact opnemen met één van onze collega’s van het Java-Team, info@java-professionals.nl of bellen naar 020 – 8203 666.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@java-professionals.nl.