Java (DevOps) developer High Tech campus


Introductie

Lijkt het jou tof om in de wereld van video bij een jonge, succesvolle onderneming de technische toekomst zelf te creëren? Waar je het huidige succes nog groter kan maken, technisch de lijnen kan uitzetten en volop de mogelijkheid krijgt om te pionieren? Waar je kunt werken aan de hand van DevOps, Java, JavaScript, AWS en Scrum? Dan zit je op de high-tech campus in Endhoven op de juiste plek!

Organisatie

Deze innovatieve en succesvolle start-up heeft een videoplatform ontwikkeld voor mobiel en tablet gebruik. Klanten die gebruikmaken van deze video software kunnen dit makkelijk in hun eigen bestaande app integreren voor interne en externe communicatie. Dit voor verschillende doeleinden waarmee grotere naamsbekendheid of betrokkenheid bij medewerkers, klanten of fans gerealiseerd wordt.

Momenteel draaien er pilots bij CoolBlue, ABN AMRO, maar ook bij FC Barcelona. Waar de software bij CoolBlue vooral trainingsdoeleinden voor medewerkers heeft, wordt bij ABN het vooral als informatieve tool gebruikt om bijvoorbeeld (nieuwe) medewerkers in verschillende tijdzones op maandag 9:00uur te informeren met een filmpje. Bij FC Barcelona zijn ze momenteel bezig om opgenomen clips van de spelers tijdens de training aan fans aan te bieden, waarbij er meteen een koppeling wordt gemaakt met de gedragen shirts naar de webshop. Wat betreft het stukje analytics liggen er dan ook behoorlijk wat toffe uitdagingen.

Het klantenbestand groeit hard en naast Europa trekt ook de populariteit in Koeweit en Iran populair. Het hoofdkantoor is gevestigd op de high-tech campus in Eindhoven maar er zijn ook vestigingen in New York en Canada. Sinds begin ’15 zijn ze in de lucht en momenteel met zo’n 10 medewerkers. De enthousiaste en dynamische start-up vibe is duidelijk herkenbaar en de sfeer is super informeel. De mensen hier houden hier van grapjes, hebben geen 9-17 mentaliteit en werken hard om het platform een nog groter succes te maken.

Functie

Om de technische kennis van het platform inhouse te borgen zijn ze momenteel op zoek naar pioniers die willen helpen dit te bewerkstelligen. Je bent een van de eerste technische mensen en hebt hierdoor onwijs veel invloed en vrijheid. Het team van software engineers gaat het komende jaar fors uitgebreid worden maar momenteel ligt de focus op het aantrekken een ervaren Java Software Engineer die het als een kans beschouwt hier een bijdrage aan te leveren. Je houdt je bezig met de ontwikkeling van de Java backend van het platform, JavaScript Frontend en Amazon cloud services (AWS). De technische omgeving waarbinnen je ontwikkelt bestaat uit Java, XML, HTML5, JEE, Soap en Rest Webservices, Jenkins, Maven, en SQL.

Je werkzaamheden omvatten vooral nieuwbouw van nieuwe functionaliteiten maar ook hou je je bezig met onderhoud. Je denkt mee met de adviseurs over te realiseren requirements en bent betrokken bij de full life cycle van de vertaling en ontwikkeling hiervan. Omdat de software straks op 10 miljoen devices gaat draaien hou je je ook bezig met de testomgeving die gebouwd gaat worden om na te gaan of het platform dit aankan. Je hebt kans om enorm veel input te leveren en de mogelijkheid om de lead op te pakken in het team, architectuurvraagstukken aan te pakken en een grote bijdrage te leveren aan de technische toekomst van dit bedrijf.

Functie eisen

 • Je hebt een afgeronde HBO/WO-opleiding richting informatica, een Master is een pre;
 • Minimaal 3 jaar ervaring met Java EE en affiniteit/interesse in video;
 • Hands-on ervaring met Java, JavaScript, Jenkins, Maven, AWS, Webservices;
 • Kennis van Test Driven Development en Continuous Integration;
 • Ervaring met design methodieken, data modeling en system architecture;
 • Cloudbased business applicaties zijn jou niet vreemd;
 • Je bent een teamplayer, avontuurlijk en haakt graag aan bij deze succesvolle startup!

Aanbod

 • Een marktconform salaris van € 3.500,- à € 4.500,- op basis van een 40-urige werkweek,
 • Flexibele werktijden, 25 vakantiedagen en 100% loondoorbetaling bij ziekte;
 • Contract voor bepaalde tijd, om daarna te verlengen met vast contract;
 • Kans om aan te haken bij groeiende, succesvolle start-up met internationale klanten;
 • Werken aan een ontzettend gaaf platform!

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze, of andere vacatures kun je contact opnemen met één van onze collega’s van het Java-Team, info@java-professionals.nl of bellen naar 020 – 8203 666.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@java-professionals.nl.