Java Developer voor Wetenschappelijke Sector


Introductie

Ben jij een Junior, Medior of Senior Java developer met ervaring of interesse in Scala? Wil jij een steentje bijdragen aan de wetenschap door middel van het genereren, programmeren en testen van codes? Lees dan snel verder en wie weet word jij hun nieuwe collega!

Organisatie

Deze organisatie biedt sinds 2005 op duurzame wijze toegang tot digitale onderzoeksgegevens voor onderzoekers, onderzoeksinstituten en universiteiten en is gevestigd in Den Haag. Via online archiveringssystemen stimuleert deze organisatie het archiveren en hergebruiken van wetenschappelijke onderzoeken, publicaties en datasets. Ook verzorgt deze organisatie trainingen, cursussen en consultancy omtrent datamanagement en certificering.

Klanten bevinden zich in het binnen- en buitenland en deze organisatie is het nationale portaal voor wetenschappelijke informatie. Daarnaast dragen ze op innovatieve wijze bij aan de mondiale wetenschappelijke data-infrastructuur. Developers hebben ook veel invloed op de ontwikkeling van de organisatie en krijgen veel verantwoordelijkheden. Ook krijg je de mogelijkheid om te werken met de nieuwste technieken, hier staat de organisatie altijd voor open.

Functie

De organisatie bestaat uit ruim 50 medewerkers en het team waar je in komt te werken bestaat uit 10 developers. Binnen het development team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en beheren van het eigen networked service-platform en software ontwikkeling van wetenschappelijke projecten. Binnen deze projecten worden diverse programmeertalen gebruikt, maar de meest gebruikte talen zijn Java en Scala. Tevens bouw je in het team mee aan configuratiescripts op basis van Ansible en Vagrant.

Wegens het groeiend aantal projecten is de organisatie op zoek naar Java developers met idealiter ook ervaring met Scala. Zowel junior, medior en senior developers zijn welkom. Een junior developer is voornamelijk bezig met codes genereren, programmeren en testen. Medior en Senior developers werken ook aan analyses, het schrijven van documenten en modellen en het leiden van het team. Als Junior developer krijg je de ruimte om je eigen ontwikkelplan te maken, waarbij je cursussen en opleidingen volgt die aansluiten aan jouw interesses en behoeften. Ook heb je als Junior developer de mogelijkheid om door te groeien tot projectmanager. De organisatie biedt goede arbeidsvoorwaarden en biedt ook de mogelijk om thuis te werken!

Functie-eisen

 • Minimaal een afgeronde HBO opleiding in de richting van informatica;
 • Ervaring met Java en/of een vergelijkbare programmeertaal;
 • Kennis van Scala is een pre;
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Communicatieve en analytische vaardigheden;
 • Ervaring met projectmatig werken in teamverband.

Aanbod

 • Een goed salaris in schaal 9 of 10 van het CAO, afhankelijk van ervaring;
 • Vakantiegeld en een 13e maand;
 • Een algemeen pensioenfonds;
 • De mogelijkheid om thuis te werken;
 • Jaarcontract met intentie tot vast.

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze, of andere vacatures kun je contact opnemen met één van onze collega’s van het Java-Team, info@java-professionals.nl of bellen naar 020 – 8203 666

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@java-professionals.nl.