Java Developer voor Sensortechnologie


Introductie

Wil jij als Java Software Engineer werken aan slimme software die bijdraagt aan de gezondheidszorg? Heb jij een passie voor de nieuwste technologieën en lijkt het jou leuk om aan de slag te gaan met softwareproducten voor in de zorg? En wil jij oplossingen bedenken voor in de zorg met sensortechnologie en algoritmen? Lees dan verder!

Organisatie

Werken aan slimme software in de gezondheidszorg in een high tech omgeving. Dat is wat je bij dit bedrijf kunt gaan doen! Gevestigd in de Rotterdam Science Tower, met een prachtig uitzicht en aanwezige indoor schommels wordt er gewerkt aan innovatief hoogstaande technologische ontwikkelingen ten behoeve van de name (ouderen)zorg. Sinds een aantal jaar zijn ze op de markt en sinds dien is er al een dochteronderneming opgericht. Van de 16 medewerkers die deze bedrijven huisvesten werken er 12 software engineers. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de wereldwijde lancering van de producten, waar jij met je neus bovenop kunt zitten!

De producten die beide bedrijven ontwikkelen zijn gericht op het analyseren van sensortechnologie. Sensoren die ervoor zorgen dat er beter geanticipeerd kan worden als het gaat om ouderen in zorginstellingen of oudere thuiswonenden. De producten zorgen met slimme software dat sensorinformatie geanalyseerd en verwerkt wordt zodat er bij een noodsituatie (zoals vallen of niet thuis-komen) meteen geanticipeerd kan worden door het zorgpersoneel.

Door middel van mobiele apps die (veelal) familie tot hun beschikking hebben kan er hierdoor beter voor deze ouderen worden gezorgd. De sensordata analyseert namelijk het gedrag op de korte- en lange termijn. Allerlei soorten patronen worden daardoor gedetecteerd. Het ene product richt zich op de zakelijke markt, de dochteronderneming op thuiswonenden.

De ontwikkeling wordt samen met een aantal partners uit landen als Duitsland, Engeland en China gefaciliteerd. Partijen kunnen bijvoorbeeld Telecom bedrijven, zorginstellingen, verzekeraars of overheden zijn. De producten zijn geschreven in core Java en daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van nieuwe technologieën en interessante tooling. Kortom, voor de Java techneuten onder ons, het Walhalla!

Om je een idee te geven van de praktische toepassing: de sensortechnologie van de dochteronderneming zal een plek innemen bij mensen thuis. Doordat de software, die in de Cloud draait, de sensorinformatie analyseert kan er snel geschakeld worden en kan men snel inspringen indien nodig. Hierdoor kan snel hulp komen wanneer iemand boven een bepaalde leeftijd valt of niet thuis komt, door bijvoorbeeld dementie. De informatie die via een app beschikbaar komt zal voornamelijk door familie in de gaten worden gehouden. Zowel informatie die direct naar voren komt (een mogelijke val) als patronen van een langere termijn (iemand gaat steeds langzamer lopen) worden inzichtelijk.

Je krijgt de mogelijkheid om te werken aan software die daadwerkelijk van levensbelang kan zijn en je kunt iets teruggeven aan de maatschappij. Hoe tof is dat?!

Functie

Je werkt voor diverse doelgroepen aan uiteenlopende producten, in een bedrijf waar de gemiddelde leeftijd begin ’30 is. De ontwikkelaars zijn uitgesplitst in 2 teams die functioneren in een erg informele sfeer. Er wordt gewerkt aan de hand van Agile en Scrum. Iedere ochtend vindt de daily-stand up plaats en ook meetings worden tweewekelijks georganiseerd.

De professionele zorgsystemen hebben een hoog innovatie gehalte en zijn volledig automatisch, zij werken op basis van omgevingsintelligentie. Talen die je hiervoor moet beheersen zijn bijvoorbeeld Java, Linux, MySQL, Eclipse, Jira JUnit, Mockito en Maven. De werkzaamheden voor de producten lopen veelal door elkaar heen, waardoor je werkt met verschillende technologieën. Het grootste accent zal echter liggen aan het systeem dat in de Cloud draait. Hiervoor bedenk je extra functies, zul je algoritmen implementeren en richt je je op schaalbaarheid.

De betrokkenheid van de medewerkers is groot door de vele mogelijkheden die geboden worden vanuit de werkgever en uiteraard hun gedeelde maatschappelijke missie. Op kantoor wordt er gezamenlijk geluncht en met zijn allen wordt het weekend ingeluid met de vrijdagmiddagborrel.

Je krijgt veel vrijheid en de mogelijkheid om je eigen tijden in te delen. Je kunt er ook voor kiezen om 1 dag in de week vanuit huis te werken. Tevens kun je snel groeien in het bedrijf. Ook is er alle ruimte voor trainingen, certificering en seminars die jij interessant vind! Je leert, groeit en kunt eventueel software architect worden in het bedrijf. Je kunt daarbij veel ideeën aandragen en krijgt alle ruimte om initiatieven te nemen.

Functie-eisen

 • Tenminste HBO/WO werk- en denkniveau, het liefst met een opleiding richting IT of Techniek;
 • Minimaal 2 à 3 jaar werkervaring met Java;
 • Uitgebreide kennis van Linux of Unix;
 • Ervaring met tools zoals Eclipse, Jira, Git, Maven en MySQL;
 • Ervaring met JUnit en Mockito;
 • Kennis van UML en Design Patterns;
 • Kennis van JavaScript en Angular.JS is een pré
 • Kennis van Android/iOS is een pré
 • Ervaring met een server of multi-threaded embedded omgeving is een pre;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Je bent een teamspeler die maatschappelijk wil bijdragen!

Aanbod

 • Een goed salaris afhankelijk van jouw kennis en ervaring;
 • Goede secundaire voorwaarden, waaronder een bonusregeling;
 • 8% vakantiegeld en 25 vakantiedagen;
 • Flexibele werktijden plus een laptop van de zaak;
 • Genoeg ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden;
 • Reis- en onkostenvergoeding;
 • Mogelijkheid om 32 uur per week te werken;
 • Veel innovatie, uitdaging en doorgroeimogelijkheden;
 • Halfjaar contract met uitzicht op vast dienstverband.

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met één van onze collega’s. Je kunt ons bereiken via info@java-professionals.nl of bellen naar 020-8203666.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@java-professionals.nl.