Java Developer voor IoT, Cloud en Security


Introductie

Wil jij aan de slag bij een innovatief pioniersbedrijf die oplossingen bouwt voor haar klanten op het gebied van IoT, Cloud, Seciurity en Privacy? En werk je graag in een Agile omgeving waar kennisdeling en ontwikkeling central staat? Lees dan de vacature voor meer informatie!

Organisatie

Dit pioniersbedrijf heeft zijn oorsprong in Arnhem, maar heeft in de loop der jaren meerdere vestigingen in het land weten te realiseren. Naast Arnhem zijn er ook vestigingen in Apeldoorn, Rotterdam en Amsterdam en in totaal werken er 130 medewerkers. Bij elkaar is het een softwarebedrijf dat zich richt op het verkennen en ontwikkelen van technologieën waarmee vernieuwende oplossingen gerealiseerd kunnen worden voor klanten. Iedere vestiging heeft haar eigen expertise en de vestiging in Arnhem richt zich voornamelijk op Internet of Things (IoT), Cloud Services, Security en Privacy.

Het doel van dit bedrijf is slimmere diensten leveren voor haar klanten. Ze doen dit door het opschuiven van de value chain, waarin internet en technologie een belangrijke rol spelen. Het behulp van IoT verbindt dit bedrijf de software met bepaalde hardware apparaten, zoals smartphones, televisies, auto’s of apparatuur in woningen. Naast IoT richt het bedrijf zich ook op het snel vertalen van ideeën naar webtoepassingen, om te time-to-market te versnellen en daardoor concurrenten voor te zijn en direct in staat te zijn om feedback vanuit de markt te ontvangen. Om de kwaliteit te garanderen voert het bedrijf ook altijd een gebruikersonderzoek uit bij haar klanten, om te controleren of de software goed aansluit bij haar doelgroep.

Doordat ze volop bezig zijn met nieuwe technologieën en hiermee voor lopen op de markt, is het een zeer bekende partij binnen de Java community. Zo zijn zij bekende sprekers op conferenties in binnen- en buitenland, geven ze boeken uit en ontwikkelen ze zelf eigen platforms en open source technologie waar vervolgens andere collega’s gebruik van kunnen maken om nog innovatiever oplossingen te kunnen ontwikkelen.

Ze zijn op zoek naar de beste IT-professionals. In een Agile team ga je aan de slag en werk je samen met gelijkgestemde, gepassioneerde professionals. Hierbij streef je naar het beste voor de klant door de behoeften te begrijpen en duidelijk te identificeren. Daarnaast streef je ernaar om met het team dynamische, herbruikbare, modulaire softwarecomponenten te ontwikkelen die ondersteunen in het proces van het snel creëren van complexe systemen.

Functie

Is jouw ideale werkomgeving innovatief, collaboratief en ben je ook geïnteresseerd in technisch uitdagende projecten? Als Java Developer in dit Agile team hecht je waarde aan het delen en verbeteren van kennis, maar ook het delen van ervaringen met je collega’s. Daarnaast sta je ervoor open om elkaar te coachen. Hierbij deel je graag jouw visie over innovatie binnen jouw expertisegebied. Of je nou zeer specialistisch, of juist breed ingesteld bent, bij dit bedrijf kun je jezelf ontwikkelen hoe jij dat wilt!

Je werkt aan verschillende projecten van A-Z, waarbij je betrokken bent bij de full life-cycle van development. De technology stack die je hierbij gebruikt is zeer divers, maar bestaat onder anderen uit: Java, Java EE, jQuery, Android, iOS, Spring, Hibernate, Spark, ElasticSearch, Kafka, Node.JS, Angular.JS, uiteenlopende cloud technologieën en heel veel meer.

Je werkt vanaf het kantoor in Arnhem. Tevens is er een mogelijkheid om bij een van de klanten of op andere vestigingen van het bedrijf te werken. Tot slot is er ook een mogelijkheid om in het buitenland te werken. Benieuwd naar het aanbod? Lees snel verder!

Functie-eisen

 • Een afgeronde HBO of WO opleiding;
 • Ervaring met het bouwen en ontwikkelen in Java;
 • Kennis van technieken zoals Java EE, jQuery, Spring, Hibernate, Spark, ElasticSearch, Kafka, Node.JS, Angular.JS, Android of iOS.
 • Ervaring met één of meerdere cloud-omgevingen;
 • Ervaring met het werken in een Scrum/Agile omgeving;
 • Sterke communicatievaardigheden;
 • Je bent bereid om op locatie bij de klant aan een project te werken;
 • Je hebt een oplossingsgerichte instelling;
 • Empathie, Vakmanschap en Ondernemerschap spreken je aan.

Aanbod

 • Een uitstekend salaris;
 • Alles wat je nodig hebt om goed je werk te kunnen doen, zoals een Macbook Pro, lease auto en mobiele telefonievergoeding;
 • Mogelijkheid tot deelname aan trainingen en Brain Upgrades georganiseerd door de Academy van het bedrijf zelf;
 • Ondersteuning in het verder ontwikkelen van jouw professionele vaardigheden. Dit wordt gedaan doormiddel van trainingen en het bijwonen van conferenties;
 • Het actief bijdragen aan o.a. presentaties en nationale- en internationale conferenties wordt toegejuicht;
 • Respect en waardering voor jou als individu en een gemotiveerd team.

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met één van onze collega’s. Je kunt ons bereiken via info@java-professionals.nl of bellen naar 020-8203666.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@java-professionals.nl.