Java Developer voor Innovatief Pioniersbedrijf


Introductie

Ben jij een specialistische of juist breed ingestelde Java developer uit Rotterdam? Wil jij aan de slag bij een innovatief pioniersbedrijf die oplossingen bouwt voor haar klanten? En werk je graag in een Agile omgeving waar kennisdeling en ontwikkeling central staat? Lees dan de vacature voor meer informatie!

Organisatie

Dit pioniersbedrijf heeft zijn oorsprong in Arnhem, maar heeft in de loop der jaren meerdere vestigingen in het land weten te realiseren. Naast Arnhem zijn er ook vestigingen in Apeldoorn, Rotterdam en Amsterdam en werken er 130 medewerkers. Bij elkaar is het een softwarebedrijf dat zich richt op het verkennen en ontwikkelen van technologieën waarmee vernieuwende oplossingen gerealiseerd kunnen worden voor klanten. De klanten maken zoal gebruik van consulting, technologie, business oplossingen, kennisdeling en samenwerkingsverbanden.

De vestiging in Rotterdam is voornamelijk gespecialiseerd in het leveren van vernieuwende oplossingen voor haar klanten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de opkomende informatietechnologieën, Java Enterprise, Systeem integraties, Front-end oplossingen en werkzaamheden omtrent Internet of Things. Momenteel werken ze aan een systeem voor de scheepvaart, zodat schippers actuele informatie kunnen opvragen over het weer, de windkracht, waterstanden en wachttijden. Daarnaast hebben ze een opdracht in het onderwijs, waarbij ze een programma ontwikkelen over gepersonaliseerd leren. Het gaat bij dit bedrijf vaak om grootschalige applicaties, met veel dataverkeer.

Doordat ze volop bezig zijn met nieuwe technologieën en hiermee voor lopen op de markt, is het een zeer bekende partij binnen de Java community. Zo zijn zij bekende sprekers op conferenties in binnen- en buitenland, geven ze boeken uit en ontwikkelen ze zelf eigen platforms en open source technologie waar vervolgens andere collega’s gebruik van kunnen maken om nog innovatiever oplossingen te kunnen ontwikkelen.

Ze zijn op zoek naar de beste IT-professionals. In een Agile team ga je aan de slag en werk je samen met gelijkgestemde, gepassioneerde professionals. Hierbij streef je naar het beste voor de klant door de behoeften te begrijpen en duidelijk te identificeren. Daarnaast streef je ernaar om met het team dynamische, herbruikbare, modulaire softwarecomponenten te ontwikkelen die ondersteunen in het proces van het snel creëren van complexe systemen.

Functie

Is jouw ideale werkomgeving innovatief, collaboratief en ben je ook geïnteresseerd in technisch uitdagende projecten? Als Java Developer in dit Agile team hecht je waarde aan het delen en verbeteren van kennis, maar ook het delen van ervaringen met je collega’s. Daarnaast sta je ervoor open om elkaar te coachen. Hierbij deel je graag jouw visie over innovatie binnen jouw expertisegebied. Of je nou zeer specialistisch, of juist breed ingesteld bent, bij dit bedrijf kun je jezelf ontwikkelen hoe jij dat wilt!

Je werkt aan verschillende projecten van A-Z, waarbij je betrokken bent bij de full life-cycle van development. De technology stack die je hierbij gebruikt is zeer divers, maar bestaat onder anderen uit: Java, Java EE, jQuery, Android, iOS, Spring, Hibernate, Spark, ElasticSearch, Kafka, Node.JS, Angular.JS, uiteenlopende cloud technologieën en heel veel meer.

Je werkt vanaf het kantoor in Rotterdam. Tevens is er een mogelijkheid om bij een van de klanten of op andere vestigingen van het bedrijf te werken. Tot slot is er ook een mogelijkheid om in het buitenland te werken. Benieuwd naar het aanbod? Lees snel verder!

Functie-eisen

 • Een afgeronde HBO of WO opleiding;
 • Minimaal 2 jaar ervaring met het bouwen en ontwikkelen in Java;
 • Kennis van technieken zoals Java EE, jQuery, Spring, Hibernate, Spark, ElasticSearch, Kafka, Node.JS, Angular.JS, Android of iOS.
 • Ervaring met één of meerdere cloud-omgevingen;
 • Ervaring met het werken in een Scrum/Agile omgeving;
 • Sterke communicatievaardigheden;
 • Je bent bereid om op locatie bij de klant aan een project te werken;
 • Je hebt een oplossingsgerichte instelling;
 • Empathie, Vakmanschap en Ondernemerschap spreken je aan.

Aanbod

 • Een uitstekend salaris;
 • Alles wat je nodig hebt om goed je werk te kunnen doen, zoals een Macbook Pro, lease auto en mobiele telefonievergoeding;
 • Mogelijkheid tot deelname aan trainingen en Brain Upgrades georganiseerd door de Academy van het bedrijf zelf;
 • Ondersteuning in het verder ontwikkelen van jouw professionele vaardigheden. Dit wordt gedaan doormiddel van trainingen en het bijwonen van conferenties;
 • Het actief bijdragen aan o.a. presentaties en nationale- en internationale conferenties wordt toegejuicht;
 • Respect en waardering voor jou als individu en een gemotiveerd team.

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met één van onze collega’s. Je kunt ons bereiken via info@java-professionals.nl of bellen naar 020-8203666.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@java-professionals.nl.