Java developer veeverbetering


Introductie

Kennis en expertise die zij al in huis hebben gaan hand in hand met de drijf om te blijven vernieuwen bij deze werkgever. Onze interesse is gewerkt, die van jou ook?

Organisatie

Deze werkgever heeft inmiddels zo’n 20 jaar ervaring met het ondersteunen van diverse melk- en vleesveehouders. Daarnaast hebben ze in de afgelopen jaren 150 jaar gegevens verzameld van miljoenen koeien en van duizenden melkveebedrijven. Wereldwijd levert zij een belangrijke bijdrage aan de voedselproductieketen. Het leuke aan deze setting is de combinatie van de kennis en expertise die ze al in huis hebben samen met de drijf om te blijven vernieuwen. Dit is op dit moment de basis van haar huidige machtspositie. High Profile innovatie is één van de hoogste prioriteiten binnen dit bedrijf. Het is daarom geen verrassing dat er jaarlijks een vast percentage van de omzet is gereserveerd voor onderzoek. Hiervoor hebben zij wetenschappers in dienst en werken zij nauw samen met de Universiteit van Wageningen en Luik.

Op dit moment heeft het bedrijf ruim 2000 medewerkers en werken zij voor zo’n 50.000 klanten afkomstig uit 40 landen. De focus ligt op onderzoek, productie en wereldwijde verkoop van genetica. Daarnaast doen zij ook in fokkerijbegeleiding, kunstmatige inseminatie, melkproductie- en stamboekregistratie en verkopen zij online managementpakketten voor de bedrijfsvoering van een veehouderij. Het hoofdkantoor is gevestigd in Arnhem, maar mocht je in de toekomst eens wat werkervaring op willen doen in het buitenland dan kun je eenvoudig lobbyen bij één van hun kantoren in bijvoorbeeld Spanje, Brazilië, Amerika, Australië, Nieuw- Zeeland of Zuid-Afrika.

Functie

Wanneer je hier aan de slag gaat als Java developer, zal je werken in het softwarehuis van de onderneming, Business Unit Data. Hier wordt een breed scala aan applicaties ontwikkeld die bedoeld zijn om veehouders en adviseurs te ondersteunen bij het management van de (melk) veestapel. De data die de veehouders aan de onderneming toevertrouwt wordt door hen verreikt en toegankelijker gemaakt door bijvoorbeeld mobiele apps en REST APIs, koppelingen met overheden en ketenpartners, etc.

Binnen de onderneming zijn er negen agile teams die hoofzakelijk volgens Scrum werken. Deze teams zijn verantwoordelijk voor de applicaties in een specifiek domein, waarbij je als Java developer komt te werken in één van deze teams. Een team bestaat uit: een Product Owner, Scrum Master (vaak een teamlid) en 6-8 teamleden met diverse achtergronden: back-end/front-end/full-stack, UX, visual design, domain expert/business analist.

Daarnaast draai je mee in een Chapter met collega Java developers uit andere teams, waar je elkaar uitdaagt continu beter te worden in het vak. De Chapter Lead en senior developers zullen optreden als mentoren om jou daarbij te ondersteunen.

Je komt te werken in een zelfsturend team dat verantwoordelijk is voor één of meer (veelal) API producten voor domeinen zoals gezondheid of registratie. Verder fungeer je als een mentor voor de junior/medior developers en ben je actief in het bedenken van (creatieve) oplossingen die de ontwikkeling van de informatieproducten verbetert en versnelt. Je hebt ook regelmatig contact met klanten. Dit doe je om een goede implementatie van de gebouwde applicatieonderdelen te bewerkstelligen. Het leuke aan deze functie is dat de praktische toepasbaarheid en een optimale user experience hoog in het vaandel staan. Om dit te realiseren is het van belang dat je mee kan denken met de klant en erg creatief bent om je eigen ideeën uit te werken. Dit doe je voor het verbeteren van de kwaliteit van de software, maar ook van het softwareproces en het verbeteren van het programmeren in zijn algemeen.

De technologie stack waarmee gewerkt wordt bestaat uit Java EE en is in transitie naar OpenShift op Azure. Lees vooral even verder als je meer wil weten over de functie-eisen!

Functie-eisen

 • Je bent in het bezit van een HBO of WO diploma;
 • Je hebt minimaal een paar jaar ervaring als Java ontwikkelaar, liefst in een Agile werkomgeving;
 • Je hebt veel ervaring met Java EE en/of Spring;
 • Ervaring met front-end is een pré;
 • Je hebt ervaring met CI/CD, Cloud, gedistribueerde architectuur;
 • Je hebt affiniteit met veehouderij;
 • Je bent een echte teamplayer en resultaatgericht;
 • Je bent klantgericht en communicatief vaardig in het Nederlands;
 • Je kunt goed samenwerken, bent analytisch en initiatiefrijk;
 • Je bent ambitieus en een Developer in hart en nieren!

Aanbod

 • Een goed salaris op basis van jouw kennis en ervaring;
 • 25 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband, 17,5 dag ATV, een eindejaarsuitkering en een gunstige pensioenregeling;
 • Een persoonlijk keuzebudget, waarmee bijvoorbeeld een fitness abonnement of fiets kan worden aangeschaft;
 • Een budget duurzame inzetbaarheid (DI-budget), dat je kunt gebruiken om je kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen;
 • Een laptop;
 • Werken met nieuwe technieken wordt gestimuleerd;
 • Werken bij een zeer innovatief en internationaal bedrijf!

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met één van onze collega’s. Je kunt ons bereiken via info@java-professionals.nl of bellen naar 020-8203666.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@java-professionals.nl.