Java Developer toekomst softwareapplicatie


Introductie

Het ontwikkelen van een softwareplatform van de toekomst gaan hand in hand met innovatie in deze rol als Java Developer bij onze klant in Nieuwegein. Wij zijn enthousiast, jij ook?

Organisatie

Officieel is het nog een start-up, maar inmiddels behoren onder andere energieleverancier Eneco, maar ook ING, Rabobank en Deloitte tot het klantenbestand. Dit bedrijf in Nieuwegein heeft als visie om gebouwen in de toekomst voor iedereen te verbeteren op drie punten; Comfort, Onderhoud en Toezicht. De focus ligt dus niet alleen in het behouden van de goede staat waarin een gebouw hoort te verkeren. Maar er wordt ook zeker gelet op het comfort van de gebruikers. Hierbij moet je denken aan klimaatcontrole die op den duur zorgt voor kostenbesparing op de energierekening. Om dit te realiseren werken ze in dit bedrijf dag in dag uit aan het optimaliseren van hun softwareplatform dat middels intelligente meters informatie verzamelt over de prestaties van gebouwinstallaties.

Dit innovatieve product biedt onder andere de eigenaren inzicht in storingen en klachten die voorkomen. Doordat deze informatie 24/7 wordt verzameld, is een eigenaar altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het gebouw. Hierdoor kan er sneller ingegrepen worden en schieten de rekeningen niet door het dak omdat je hier normaal gesproken veel later achter zou komen.

De applicatie verzameld alle informatie over weer, energie, tapwaterbronnen, verbindingen met de meters, openstaande projecten, rapportage en documenten. Je kan je wel voostellen dat dit een hoop informatie betreft dat allemaal verwerkt moet worden. Daarom werkt het bedrijf er naartoe om over een aantal jaar te aan de slag te gaan met Data Analytics.

Ben jij een Java Developer in hart en nieren? Heb jij ook zeker de ambitie om je in de toekomst te verdiepen in Data Analytics of bezit je die kennis al? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Functie

Ben jij net afgestudeerd en is het tijd voor je eerste echt uitdaging in het werkveld of heb jij al een aantal jaar ervaring als ontwikkelaar en ben jij klaar voor de volgende stap? Lees dan hier verder!

Als Java Developer zul jij meewerken aan de ontwikkeling van het softwareplatform. Het bedrijf heeft als doel om middels hun product gebouwen in de toekomst voor iedereen te verbeteren. Dit kan alleen als hun softwareplatform ook daadwerkelijk optimaal presteert.

Het softwareplatform waar je aan werkt wordt niet op maat gemaakt, maar zal altijd doorontwikkeld worden om aan de eisen van de klanten te kunnen voldoen. Je werkt hierbij voornamelijk met de standaard Java stack. Omdat ze het plan hebben om in de toekomst met Data Analytics te werken, is het van belang dat je hier affiniteit mee hebt of wellicht al ervaring mee of kennis van hebt.

Omdat je te maken hebt met een start-up zal je als Java Developer betrokken zijn bij de full life cycle van de ontwikkeling van dit platform. Klinkt dit als de volgende stap voor jou? Ben jij enthousiast geworden over het bedrijf en de functie, en hoor je graag meer hierover? Check dan voor de zekerheid nog even de functie-eisen en neem contact met ons op!

Functie-eisen

 • Je hebt een HBO of WO opleiding afgerond;
 • Je bent net klaar met studeren of hebt al een aantal jaar ervaring als ontwikkelaar;
 • Je hebt ervaring met en kennis van programmeren in Java;
 • Je hebt affiniteit met Data Analytics;
 • Je bent een teamplayer die graag betrokken is bij de full life cycle van ontwikkeling;
 • Jij gaat altijd voor kwaliteit!

Aanbod

 • Een marktconform instapsalaris op basis van kennis en ervaring;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Op basis van een fulltime contract krijg je 31 vakantiedagen;
 • Pensioenregeling;
 • Laptop van de zaak;
 • Eerst een contract van 7 maanden met uitzicht op vast dienstverband!

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze, of andere vacatures kun je contact opnemen met één van onze collega’s van het Java-Team, info@java-professionals.nl of bellen naar 020 – 8203 666.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@java-professionals.nl.