Java Developer Projectenclub in Groningen


Introductie

Wil jij onderdeel zijn van een jong bedrijf die zich nog volop aan het ontwikkelen zijn? Heb jij passie voor software ontwikkeling, ben je creatief, houd je van een stevige uitdaging en zoek je een leuk project bij jou in de buurt? Lees dan even verder!

Organisatie

Dit jonge bedrijf bestaat sinds vier jaar en werken nu al bij grote klanten door heel Nederland. Het is een relatief klein bedrijf, die zo’n 12 mensen in vaste dienst hebben. Hiervoor werkte zij voornamelijk met ZZP’ers en Freelancers, maar hebben besloten om hun organisatie meer ‘gezicht’ te geven en willen daarom Developers van diverse niveaus in dienst nemen om hun team te versterken. Voorheen zaten zij gevestigd in Assen, maar zijn onlangs verhuisd naar Groningen. Dit, omdat hun klanten en business voornamelijk in het Noorden ligt. Om de structuur binnen het bedrijf zo plat en informeel mogelijk te houden zijn ze niet van plan het bedrijf te laten groeien tot honderden werknemers. De lijnen tussen verschillende afdelingen blijven hierdoor kort. Daarbij krijgen de programmeurs die hier werkzaam zijn heel veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheden. Jij bent er als programmeur verantwoordelijk voor dat de beste dienst wordt verleend aan de klant.

Natuurlijk is het belangrijk dat je als Developer je certificaten behaald en dat je zo nu en dan trainingen volgt om je kennis ‘up to date’ te houden. Om dit mogelijk te maken gaan ze graag met hun personeel in gesprek om te praten over de mogelijkheden, maar vooral om jouw wensen en ambities voor de toekomst. Zo is het voorgekomen dat een Developer een switch in taal heeft gemaakt van .NET en PHP naar Java. Ook is het mogelijk om flink door te groeien en horen zij graag als jij wil doorgroeien tot Architect of Team Lead.

Ondanks dat deze partij klanten heeft door heel Nederland, ligt hun meeste kracht toch echt in het Noorden. Zij hebben veel klanten rondom en in Groningen en kunnen dus al interessant zijn voor de kandidaten die lekker dichtbij huis zouden willen werken, maar wel verschillende opdrachten zouden willen doen. Een aantal voorbeelden van de klanten die zij hebben in het Noorden zijn: DUO, KPN, TKP, RDW, DICTU, Univé en CJIB. Zoals je merkt zijn dit grote partijen, maar kunnen zij ook meedenken over meer lokale en kleinere opdracht in de buurt.

Als programmeur wordt je gedetacheerd bij een van deze klanten en werk je op het gebied van Java, .NET, Testen of Business Intelligence. Zo nu en dan zijn er ook opdrachten in Ruby of Python. Wat vooral hierin belangrijk is, wat jij graag wilt gaan doen.

Functie

Als Developer krijg je de verantwoordelijkheid voor het gehele proces: van ontwerp tot realisatie. Je krijgt opdrachten bij toonaangevende bedrijven in bijvoorbeeld de verzekeringssector, de overheid of de onderwijssector in Noord-Nederland. Je houdt van ondernemen en aanpakken en werkt graag met de nieuwste technologieën en heb affiniteit met de ondernemende aspecten van het werk. Je werkt in een leuke omgeving waarbij je directe collega’s ook je vrienden zouden kunnen zijn. Wat betreft kennisdeling wordt er zo nu en dan wat georganiseerd en heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van de opleidingsmogelijkheden. Om je werk goed te kunnen verrichten krijg je een lease auto van de zaak en bestaat de kans dat je niet eens zo gek ver hoeft te reizen voor een uitdagende baan. Altijd lekker, toch?

Belangrijk hierin om mee te nemen is dat: Op welk niveau je ook start, er wordt altijd gekeken naar je huidige skillset en wat je ervoor nodig hebt om effectief aan de slag te kunnen bij de klant!

Functie-eisen

 • Je bent pas afgestudeerd HBO of hebt al een aantal jaar relevante werkervaring;
 • Je hebt kennis van Java, Spring, Hibernate;
 • Je hebt bent bekend met of hebt ervaring met Agile software methodieken;
 • Je hebt een passie voor software ontwikkeling;
 • Je bent verantwoordelijk en communicatief vaardig;

Aanbod

 • Een marktconform salaris;
 • 13e maand;
 • Bonus afhankelijk van bedrijfsresultaat;
 • Mogelijkheden voor een leaseauto;
 • Persoonlijke coaching en begeleiding;
 • Projecten bij aansprekende klanten;
 • Verschillende teamuitjes en events.

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met één van onze collega’s. Je kunt ons bereiken via info@java-professionals.nl of bellen naar 020-8203666.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@java-professionals.nl.