Java developer onderwijs


Introductie

Deze functie biedt jou de kans om met moderne technologieën nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen in een SCRUM team. Je krijgt de mogelijkheid om te werken in een zelfsturend softwareteam in een fraai kantoorpand in Amsterdam Centraal – Aan het IJ. Interesse? Lees dan snel verder!

Organisatie

Deze innovatieve en saamhorige club is dé leverancier van onderwijs informatiesystemen.

Ze zijn marktleider op het gebied van studenteninformatiesystemen waar gegevens van bijna 430.000 studenten in opgeslagen staan. Zowel Nederlandse hogescholen, universiteiten en overheden maken hier gebruik van, waarbij je kunt denken aan de Hogeschool Utrecht, Universiteit Twente, Radboud Universiteit of de Politieacademie. Vooraanstaande buitenlandse klanten zijn universiteiten in Florence en Aruba, maar ook het Britse Department of Justice. Inmiddels maken ruim 30 onderwijsinstellingen gebruik van de door hun ontwikkelde software en wordt de klantenkring continu uitgebreid.

Met ruim 70 medewerkers verspreid over de vestigingen in Breda en Amsterdam werken zij aan de doorontwikkeling van hun eigen twee producten en maatwerkoplossingen. Hun vestiging in Amsterdam ligt zeer nabij het centraal station en heeft uitzicht op het prachtige IJ van Amsterdam. Een mooi, licht, ruimtelijk kantoor waar de korte lijnen kort zijn en de werksfeer erg prettig. Het kantoor is goed te bereiken met het openbaar vervoer en de werkplekken erg open ingericht.

Innovatie staat binnen het gehele bedrijf centraal en je wordt volop gestimuleerd om jezelf door te ontwikkelen. De werksfeer kenmerkt zich als erg informeel en saamhorig. Dit komt ook tot uiting bij de vrijdagmiddagborrels, lekkere en leuke etentjes, de jaarlijkse weekenden weg en andere uitjes. Iedereen staat voor elkaar klaar en ook buiten het bedrijf om zijn mensen hecht. Je bent hier aan het juiste adres als het gaat om technische uitdaging, erg prettige werksfeer en daarbij maatschappelijk bij kunnen dragen met de software waar je aan bouwt.

Functie

Als Software Developer kom je terecht in het OSIRIS-ontwikkelteam. Deze bestaat uit analisten, architecten, consultants, designers, ontwikkelaars, service desk medewerkers, technisch applicatie beheerders en test engineers. Hierin werk je samen aan het automatiseren en realiseren van nieuwe toepassingen in het Student Informatie Systeem. Dit wordt namelijk vernieuwd en daar draag jij als Software Developer concreet aan bij. Je maakt deel uit van een team dat zich hier het komende jaar over zal buigen. Zo kun je onder andere aan de slag met de functionaliteiten voor studenten om resultaten op te vragen, zich voor toetsen in te schrijven, het raadplegen van het rooster en meer.

Hier komt veel continuous delivery aan te pas, nieuwe en moderne technieken en veel afwisseling in je werk. Zo ga jij aan de slag met hoofdzakelijk Backend Development, maar komt er ook Frontend, Apps, Databases, Webservices en andere vraagstukken bij kijken. Qua stack kun je duiken in Java, Camel, Fuse, Springboot, Tomcat, Openshift, Elastic, SQL, PLSQL, Angular, Ionic en Oracle ADF. In het team wordt gewerkt met de Agile ontwikkelmethode SCRUM. De SCRUM teams zijn zelfsturend en overleggen zelf met studenten en andere stakeholders om tot oplossingen te komen.

Er wordt gewerkt met korte lijntjes en het is een open kantooromgeving. Communicatie is namelijk de sleutel tot succes en naast hard werken is plezier op de werkvloer ook belangrijk. Tijdens de lunch wordt samen gegeten aan tafel en je kunt verwachten dat er binnen en buiten kantoortijden verschillende activiteiten worden georganiseerd voor en door collega’s.

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde HBO/WO opleiding richting Informatica;
 • Je hebt kennis en ervaring met Java;
 • Ervaring of kennis van Camel, Fuse, Springboot, Tomcat, Openshift, Elastic en/of SQL/PLSQL;
 • Ervaring met Angular, Ionic en Oracle ADF is een pré;
 • Je hebt ervaring met Scrum;
 • Je bent leergierig en wil jezelf technisch doorontwikkelen;
 • Je bent communicatief vaardig in het Nederlands;
 • Je werkt graag in teamverband en hebt graag afwisselend werk!

Aanbod

 • Een marktconform salaris afhankelijk van kennis en ervaring;
 • Een dertiende en veertiende maand!;
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om 32 of 36 uur te werken;
 • 25 vakantiedagen en aantrekkelijke pensioenregeling;
 • Jaarcontract, reiskostenvergoeding, uiterst goed opleidingspakket;
 • Auto van de zaak is bespreekbaar;
 • Uiterst sociale werkomgeving en uitdagende werkzaamheden.

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze, of andere vacatures kun je contact opnemen met één van onze collega’s van het Java-Team, info@java-professionals.nl of bellen naar 020 8203 666.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@java-professionals.nl.