Java Developer maakindustrie


Introductie

Wil jij graag marktbreed je steentje bijdragen in de maakindustrie? Op een Inhouse locatie in Apeldoorn? Dan hebben wij de vacature voor jou!

Organisatie

Onze klant is onderdeel van een grote organisatie welke zicht richt op de maakindustrie. Zij zelf richten zich met hun software op de scheeps- en jachtbouw, speciaalmachinebouw, renewable Energy en EPC projecten. Het product portfolio hiervoor bestaat vooral uit ERP-, APM-, CAD/CAM-software, BI en mobiele applicaties. Met de ontwikkeling van hun producten streven ze naar een IT-vangnet dat bedrijven volledig ondersteunt. De klantenkring is markt breed in de projectmatige productiebedrijven te vinden, toch gebeurt bijna al het werk Inhouse op kantoor in een bosrijke omgeving in Apeldoorn. Hier werkt een team van (nu) zes developers samen met twee testers, een Product Owner en een documentalist volgens Agile/SCRUM methode. Binnen het team zijn samenwerken, respect en innovatie belangrijke kernwoorden. Naast dat er hier no nonsense en klantgericht gewerkt wordt is er ook altijd ruimte voor gezelligheid op de werkvloer.

Functie

Als Java Developer werk je samen met collega developers achter de schermen aan het onderhoud van huidige ERP systeem en werk je mee aan nieuwe ontwikkelingen rondom dit product. Deze systemen optimaliseren het materiaal en capaciteitsplanning per project, gecoördineerd door de overkoepelende portfolioplanning. Hierdoor worden kortere doorlooptijden, betere projectmarges en hogere bezettingsgraden gerealiseerd.

De gebruikte technische stack bestaat vooral uit Java (EE), met Hibernate en Webservices. Het is een pre als je kennis hebt van andere gebruikte technieken en frameworks als Maven, Microsoft SQL, JUnit en Git. Qua webdevelopment wordt Angular gecombineerd met Karma en Vue, maar bij deze rol zal de focus vooral op de Backend liggen. Naast goede technische skills is het belangrijk dat je communicatief vaardig en een teamplayer bent. Je laat jezelf niet uit het veld slaan en geeft met genoegen je mening, welke door het bedrijf ook graag gehoord wordt. Ideeën zijn hier namelijk altijd welkomen en de lijnen zijn hierom ook kort.

Functie-eisen

  • Minimaal een afgeronde HBO diploma richting de informatica of vergelijkbaar;
  • Drie jaar of meer ervaring met Java;
  • Je bent analytisch, kwaliteitsbewust, proactief en resultaatgericht;
  • Je woont in de buurt van Apeldoorn of Amersfoort;
  • Pré: kennis/ervaring met de Agile/Scrum methode en overige gebruikte technieken.

Aanbod

  • Een uitstekend salaris;
  • Goede secundaire voorwaarden, zoals een goede pensioenregeling;
  • Ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling, eveneens als kennisdeling;
  • Ambitieuze collega’s met veel kennis en passie voor het vak;
  • Een no-nonsense bedrijfscultuur met een collegiale en prettige werksfeer.

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met één van onze collega’s. Je kunt ons bereiken via info@java-professionals.nl of bellen naar 020-8203666.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@java-professionals.nl.