Java Developer Innovatieve Online Marketing


Introductie

Werk jij graag in een team waar jij veel inbreng hebt en er gekeken wordt naar jouw persoonlijke ontwikkeling? En werk jij graag met Microservices en in de Cloud? Lees dan gauw even verder!

Organisatie

Onze klant uit Doetinchem is een grote speler op het gebied van online marketing en development, zij ontwikkelen creatieve en goed te gebruiken websites en applicaties voor hun klanten. Het in 2009 opgerichte bedrijf raakte geïnspireerd door de eindeloze mogelijkheden die het internet biedt. Er wordt veel geïnvesteerd in de techniek erachter en de zoekmachine optimalisatie. Sinds dit jaar maakt het bedrijf een grote groei door. Hierdoor hebben zij steeds meer projecten in het buitenland en zijn ze overgestapt naar Google Cloud. Ook is er recentelijk verhuisd naar een groter, professioneler pand waarbij de techniekafdeling met zijn allen op een verdieping werkt. Dit nieuwe pand is slechts 10 minuten lopen van station en 1 minuut van de dichtstbijzijnde snelweg vandaan.

Je komt te werken in een jong team van 10 man, waarin Front- en Backend gemengd zijn. Frontend programmeren is geen vereiste, wel wordt er verwacht dat je met elkaar meekijkt en coacht. Je hebt je eigen vaste plek en computer, er wordt dus niet met flexplekken gewerkt. Het team is erg hecht met elkaar, ze beschrijven zichzelf als vrienden die samen aan het werk zijn. Dit uit zich ook in veel vrijetijdsactiviteiten als samen gamen of buiten de deur eten. Daarnaast wordt twee keer per jaar een reis georganiseerd. Vorig jaar was dit naar Malta en Zwitserland. Tot slot is er een crossfit ruimte op kantoor waar per week een half uurtje van de baas in besteed wordt.

Functie

Ter uitbreiding van het team zijn zij voortdurend op zoek naar Java talent. Als Java Developer bij deze werkgever zal je vooral bezig zijn met het ontwikkelen van het omvangrijke backend systeem in Java. Je levert dagelijks diensten voor duizenden klanten, een stukje security is hierbij essentieel. Daarnaast mag je meedenken over nieuwe features en deze ook ontwikkelen. Deze rol is tamelijk vrij om zelf in te delen. Jouw taken zullen namelijk (mede) afhangen van je eigen interesses en ervaring. De backend is vooral Java en zijn ze momenteel ook bezig om microservices te integreren om het werk efficiënter en meer schaalbaar te maken. De Frontend draait nu op PHP en Javascript, maar wordt momenteel overgezet naar React. De werkmethode is een verbastering van SCRUM met sprints van twee weken, elke dag wordt er een Daily stand-up gehouden met het hele team. Qua doorgroeimogelijkheden worden er hier veel trainingen en cursussen geboden die aansluiten op de technieken waar het bedrijf nu mee werkt. Verder is er per medewerker ook eens per jaar een uitgebreide training op gebied van techniek en software. Ten slotte houden de collega’s regelmatig brainstormavonden onder het genot van een heerlijke pizza.

Functie-eisen

 • Passie voor Java, waarbij het liefst ook een aantal jaar ervaring;
 • Bekend met de SQL servers en Google Cloud;
 • Pré: kennis van Microservices, React, Javascript, Linux/Unix, Jira en Git/Bitbucket;
 • Je vindt code kwaliteit van belang;
 • Je wilt samenwerken met een hecht team andere Javanen;
 • Je bent communicatief vaardig in zowel het Nederlands als Engels.

Aanbod

 • Salaris op basis van ervaring en niveau;
 • 75% pensioenregeling;
 • 25 vakantie- en 3 ATV dagen, vakantiegeld;
 • Een uitdagende baan met voldoende doorgroeimogelijkheden;
 • Werken in een hecht team onder een nuchtere, informele sfeer;
 • Elke dag een lunch van de zaak op kantoor en op vrijdag iets lekkers buiten de deur.

Inlichtingen

Klinkt dit als jouw mogelijke nieuwe baan? Reageer dan nu en wie weet ga je binnenkort op gesprek! Stuur je CV en/of reactie naar info@java-professionals.nl of neem telefonisch contact op via 020 – 8203 666.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@java-professionals.nl.