Java Developer industriële sector


Introductie

Ben jij een Java Developer die graag een steentje bijdraagt aan de verduurzaming en het efficiënter maken van de productieprocessen in de industriële sector? Wil jij werken bij een multinational in Maastricht die software op maat ontwikkelt? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Organisatie

Onze klant is een multinational met kantoren in meer dan 70 landen. Het bedrijf specialiseert zich in softwarematige batch control oplossingen voor industriële bedrijven in onder andere de mengvoederindustrie, voor klanten zoals Verkade en Gouda’s Glorie. Het speerpunt hierbij is het werken naar volledige automatisering van industriële processen, waarbij het een uitdaging is om een zo generiek mogelijk product te maken. Om hierin te voorzien is er nauw klantcontact, zodat de oplossing voldoet aan de probleemstelling van de klant.

Het bedrijf groeit gestaag en zorgt uitstekend voor haar medewerkers. Ze zijn er hierbij goed in geslaagd om een mooie mix van verantwoordelijkheid en vrijheid te scheppen. Ondernemerschap wordt bijvoorbeeld gestimuleerd en als iemand een idee heeft dat interessant genoeg is wordt daar ook tijd voor ingeruimd.

Er heerst een prettige sfeer, waarbij creativiteit en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Veel beslissingen worden bijvoorbeeld in de teams gemaakt en niet direct van ‘hoger hand’ aangestuurd, hetgeen wat de creativiteit en vrijheid dus ten goede komt en er ook voor zorgt dat innovatieve ideeën snel kunnen worden opgepakt. De jaarlijkse uitjes, borrels en bijvoorbeeld kerstuitje zijn tot slot echt de kersen op de taart die het werken bij dit bedrijf simpelweg heel fijn en prettig maken.

Functie

Vanwege de groei van de organisatie zijn ze op dit moment op zoek naar een Java developer voor de locatie in Maastricht. Dit betreft een brede functie met zeer grote uitdagingen die jij aangaat in een team (MES Expert Center) bestaande uit 9 andere enthousiaste collega’s. Dit team is onderverdeeld vanuit een projectenafdeling waar ze samenwerken met ongeveer 40 collega’s. Iedere programmeur heeft hier zijn eigen verantwoordelijkheden en klanten portefeuille. Samen met hen zal je werken aan een industrieel besturingsplatform dat voor iedere klant specifiek wordt gecustomized. Je bent hierbij verantwoordelijk voor het ontwerpen en implementeren van maatwerk Java applicaties en het omzetten van functionele specificaties naar technische implementaties. Ook help je met het onderhouden van de bestaande systemen en denk je actief mee met het verbeteren en uitbreiden van deze systemen.

De stack die je hiervoor gebruikt is divers en bestaat onder anderen uit Java, Continuous integration/deployment, Jenkins, MySQL, Hibernate, Swing, Eclipse, END en ERP. Het is voor het bedrijf dus wel van belang dat je hier al enige ervaring en kennis van hebt. Daarnaast is kennis van MES, planningsalgoritmes en/of APS een pré. Naast deze technische kennis, is het ook belangrijk om goede communicatieve skills te hebben, omdat je wordt betrokken bij de full life cycle.

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde HBO/WO opleiding;
 • Ervaring met Java en Open Source technieken en Continuous integration/ Deployment;
 • Je bent bekend met Hibernate, SQL databas en Git;
 • Kennis van applicaties voor batch control en MES is een pré;
 • Ervaring met Jenkins, Swing, Eclipse, END en ERP is een pré
 • Communicatief vaardig in Nederlands, maar ook in het Engels;
 • Je hebt affiniteit met de industriële sector;
 • Analyserend vermogen, creatief, vakkundig, probleemoplosser, kennisdelen en een echte teamspelen!

Aanbod

 • Een marktconform salaris op basis van jouw kennis en ervaring;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • 37 vrije dagen, voor balans tussen werk en privé;
 • Volop ruimte voor ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden;
 • Mogelijkheid voor interne trainingen met trainingspartners;
 • Telefoon en laptop van de zaak;
 • Een dienstverband van 40 uur per week (32 of 36 is ook bespreekbaar);
 • Structureel de mogelijkheid om thuis te werken, bijvoorbeeld 1 dag in de week;
 • Werken aan duurzame en energiebesparende oplossingen!

Inlichtingen

Klinkt dit als jouw mogelijke nieuwe baan? Reageer dan nu en wie weet ga je binnenkort op gesprek! Stuur je CV en/of reactie naar info@java-professionals.nl of neem telefonisch contact op via 020 – 8203 666.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@java-professionals.nl.