Java Developer gezocht


Introductie

Ben jij Java Developer en ben je op zoek naar een baan in de omgeving Maastricht? Lijkt het je tof om te werken met een uniek product en zeg jij geen nee tegen complexe vraagstukken en uitdagingen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Organisatie

Kennis– en datamanagement wordt steeds belangrijker voor bedrijven om wendbaar, efficiënt en transparant te zijn. Dit bedrijf ontwikkelt een eigen kennis-modelleersoftware om dit meer inzichtelijk te maken. Het einddoel hiervan verspilling tegen te gaan en bedrijven te kunnen laten floreren in hun ondernemerschap.

Dit unieke product wordt ontwikkeld met 35 collega’s, divers van leeftijd en skills. Dit team wordt op het moment per jaar met +/- 5 man uitgebreid. De thuisbasis is het hoofdkantoor in Heerlen, maar dit bedrijf heeft ook kantoren in Amsterdam en Eindhoven. Het meeste werk is op kantoor, maar soms wordt er ook bij grote klanten op locatie gewerkt. Reizen moet dus geen probleem zijn.

De klantenkring loopt uiteen van verschillende overheidsinstanties (denk aan de belastingdienst en het CBS) tot klanten die de toepassing gebruiken in de gezondheidszorg. Ook zijn ze bezig de financiële sector in te stappen. Vanwege dit succes wordt het bedrijf ook steeds meer internationaal actief. Met een uniek product zijn zij onderscheidend in wat zij doen en hebben daardoor vrijwel niet te maken met concurrentie.

De rol is heel divers, maar daarnaast ook complex en uitdagend. Je zal samen werken met de Product Manager en Frontend Developers om gezamenlijk een kwalitatief hoogwaardig eindproduct voor de klant te realiseren. Naast veel vrijheid heb jij dus een serieuze en uitdagende job in een informeel en gezellig team.

Ben jij opzoek naar een uitdagende baan met veel vrijheid in de omgeving Heerlen? Wil je werken aan een uniek product en ben je bereid een stapje extra te doen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Functie

Als Java Developer ontwikkel je modelleersoftware of blockchainapplicaties, waarbij de mogelijkheden enorm zijn. Je wordt uitgedaagd tot het ontwikkelen van robuuste, parametriseerbare software applicaties, waarbij je veel gebruik maakt van high-end ontwikkelplatforms. Je bent verantwoordelijk voor een of meerdere modules van de onderliggende software. Het is de bedoeling dat je goed op meta analyse niveau kan programmeren en Data Base kennis hebt. Daarnaast is het belangrijk dat je gevoel hebt met UI. Je spart ook veel samen met de Product Manager om na te denken over de toekomst van de software. Zo is heeft deze rol zowel technische als praktische aspecten. Deze functie is vooral Backend gericht, maar als je het leuk vindt krijg je ook de vrijheid om aan de slag te gaan met Frontend.

De technische stack bestaat uit Java en voornamelijk SQL, JavaScript, Delphi en C#. Voor de laatste vier geldt dat ervaring geen eis is. Verder wordt er gebruik gemaakt van Captain Casas Framework, dit is doorgewerkt op Eclipse. Het bedrijf werkt volgens de SCRUM methode in korte sprints.

Het bedrijf is opzoek naar iemand met een informele werksetting. Er is geen bepaald niveau vereist. Juniors zijn dus ook welkom om te solliciteren. Mocht je hier ambities voor hebben, dan is doorgroeien naar Medior of Senior Deverloper mogelijk.

Wat betreft werktijden is er mogelijkheid tot parttime werken met een minimum van 32 uur. Bij vijf dagen is een dag thuis werken bespreekbaar.

Vrijheid in je werk, experts als collega’s, werken aan een uniek software product en een informele werksfeer. Dit bedrijf heeft het allemaal! Iets voor jou? Bekijk de voorwaarden en solliciteer direct!

Functie-eisen

 • Een afgeronde HBO/WO studie in de technische richting;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Ruime kennis van Java en softwarestructuren;
 • Kennis in de bouw van API’s en verschillende Data Bases (SQL, Oracle);
 • Kennis van andere talen is een pre, bijvoorbeeld C# of Delphi;
 • Je bent nauwkeurig, kwaliteitsbewust en klantgericht.

Aanbod

 • Brede salarismogelijkheden, inclusief winstdeling;
 • 8% vakantiegeld, regulier aantal vakantiedagen;
 • Laptop en mobiele telefoon van de zaak;
 • Midlance pensioenregeling;
 • Werken bij een vooruitstrevende organisatie met unieke software, die zeer hoogwaardige diensten en oplossingen ontwikkelt;
 • Volop ontwikkelingsmogelijkheden en een uitgebreide opleiding in de aanpak en aanverwante domeinen;
 • Werken in een informele werkomgeving, met een professioneel en gezellig team.

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met één van onze collega’s. Je kunt ons bereiken via info@java-professionals.nl of bellen naar 020-8203666.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@java-professionals.nl.