Java Developer finance


Introductie

Ben jij een ervaren Java Developer en woonachtig in de omgeving van Rotterdam? Ben jij oplossingsgericht, behulpzaam en lijkt het je gaaf om te werken voor een van ’s werelds meest succesvolle adviseurs op gebied van risicomanagement? Lees dan snel verder!

Organisatie

Het bedrijf waarvoor jij aan de slag gaat is een wereldwijd succesvolle adviseur op het gebied van risicomanagement en kent een geschiedenis die in Nederland teruggaat tot het jaar 1688 (ja, dat lees je goed). Het hoofdkantoor bevindt zich in Rotterdam, maar momenteel zijn er in heel Nederland 15 vestigingen geopend en tellen ze zo’n 2.600 werknemers. Ze mogen zich dan ook niet voor niks de grootste onafhankelijke (her)verzekeringsmakelaar van Nederland noemen en bieden onder andere HR-oplossingen en outsourcing services voor een diverse klantenkring.

Hun doel? Hun kennis en data op zo’n manier delen dat de klant haar handen op dit vlak vrij heeft en zich alleen nog maar bezig hoeft te houden met succesvol ondernemen. Je kunt als klant dan ook bij terecht voor complete pakketten op verzekeringsvlak, of bijvoorbeeld om makkelijk en snel online je premie berekenen, verzekeringen afsluiten en schades claimen. Ze zijn in ruim 120 landen actief en tellen in totaal wereldwijd meer dan 50.000 werknemers. Hiermee zijn ze dan ook een van de grotere financiële dienstverleners ter wereld.

Hoewel de organisatie groot is heb je alsnog de voordelen van een kleine organisatie. Dit is omdat er in kleinere multidisciplinaire scrum teams wordt gewerkt, waarbij elk team een eigen opdracht heeft. Binnen het team zijn de lijnen kort en ken je elkaar persoonlijk. De werktijden zijn flexibel en er worden vaak leuke uitjes georganiseerd naar bijvoorbeeld vakinhoudelijke events als Java Developer Love!

Functie

We zijn op zoek naar een ervaren Java Developer die een van de multidisciplinaire Scrum Teams op het hoofdkantoor in Rotterdam wil komen versterken. Samen met je team werk je aan een eigen opdracht, waardoor je de gelegenheid krijgt om je volledig op een project te focussen. Er wordt momenteel continu gewerkt aan projecten die de dienstverlening kunnen verbeteren. Daarnaast wordt er ook gewerkt aan het nieuw online platform, dat in de toekomst gelanceerd wordt.

Wat ga jij nou precies doen? Samen met jouw teamleden ontwikkel je aanvraagformulieren, waarmee meer dan 100.000 nieuwe klanten hun premie kunnen berekenen en verzekeringen kunnen afsluiten. Je ontwikkelt breed inzetbare componenten en zet je de wensen van de Product Owner om in hoogstaande code. Ook is het belangrijk dat de door jouw ontwikkelde componenten geoptimaliseerd zijn op herbruikbaarheid en beheersbaarheid. Hierover spar je dagelijks met je collega’s, want hoewel de data aan de achtergrond complex is, zorgen jullie ervoor dat de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk is.

Door hun sterke groei hebben ze dit binnen het IT team de afgelopen jaren opgevangen met externe medewerkers. Dit heeft geresulteerd in dat het 40 koppige IT team voor de helft uit externe krachten bestaat. Dit aandeel willen ze verkleinen omdat ze het belangrijk vinden dat de kennis intern blijft. Uiteraard zal er altijd een flexibele schil blijven, maar niet in deze hoedanigheid.

Ben jij oplossingsgericht en behulpzaam? Ben jij een echte teamplayer, maar vind je brugger bouwen naar andere teams ook leuk? Schrijf je daarnaast hoogwaardige code en lijkt het je leuk om invloed uit te oefenen op hoe de klanten jouw oplossing ervaren? Dan is dit de job voor jou!

Functie-eisen

 • Je hebt HBO werk- en denkniveau;
 • Je hebt aantoonbare ervaring als Java developer;
 • Bij voorkeur ook kennis van frontend technieken;
 • Je bent communicatief vaardig en beheerst de Nederlandse taal goed;
 • Het is voor jou geen probleem om de wensen van de Product Owner te vertalen naar technische oplossingen;
 • Kennisdeling aan de hand van workshops/trainingen lijkt jou leuk;
 • Met jouw proactieve houding en duidelijke visie weet jij jezelf in dit team tot een hoger niveau te tillen!

Aanbod

 • Goed salaris op basis van opleiding, kennis en ervaring;
 • 13e Maand en een bonusregeling;
 • Premievrije pensioensregeling;
 • 8% Vakantietoeslag en 27 vakantiedagen;
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om 1 dag per week thuis te werken;
 • Reiskostenvergoeding en andere mobiliteitsmogelijkheden;
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkelingen (opleidingen en coaching);
 • Bezoekjes aan vakinhoudelijke events zoals Vue.JS Amsterdam!

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met één van onze collega’s. Je kunt ons bereiken via info@java-professionals.nl of bellen naar 020-8203666.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@java-professionals.nl.