Java Developer Energiebranche


Introductie

Heb je affiniteit met duurzame, innovatieve ontwikkelingen? Heb je ervaring met Java en ben je ook nog eens op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan is dit de baan voor jou!

Organisatie

Dit internationale bedrijf in Groenlo is een grote speler op het gebied van technologisch hoogstaande ontwikkelingen. Ze bestaat al sinds 1929 en heeft inmiddels vestigingen in België, China, Dubai, Frankrijk, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Deze organisatie ontwikkelt intelligente technologische oplossingen voor wereldwijde vraagstukken. Dit varieert van voldoende voedsel voor een groeiende bevolking tot aan slimmere netwerken voor duurzame energie. Over de tien marktgroepen binnen dit bedrijf zijn 700 man verdeeld die wereldwijd werken aan hun eigen specialisme. Hierbij kun je denken aan Healthcare, Energy & Identification systems en iedere marktgroep functioneert als een zelfstandige onderneming.

Voor de marktgroep Light Controls binnen dit bedrijf ga jij aan de slag. Hier wordt gewerkt aan innovatieve, dynamische en energiebesparende licht oplossingen voor klanten wereldwijd. Voorheen lag de focus binnen deze unit alleen op hardware, maar heeft inmiddels de ontwikkeling van software er ook bij betrokken. Het product werkt middels een draadloos netwerk en stelt de klant in staat om het energieverbruik te managen. De intelligente sensoren passen op basis van de hoeveelheid daglicht die er is de helderheid aan. Dit product heeft daarnaast een controller die geschreven is in Java en Ruby. Deze marktgroep houdt zich hiernaast ook bezig met het maken van hardware voor waterzuivering op basis van UV licht. Deze waterzuivering wordt toegepast op de scheepsvaart, maar bijvoorbeeld ook als oplossing om drinkwater te zuiveren. Doordat de opdrachten op nationaal en met name op internationaal niveau in de markt voor LED verlichting blijven binnenstromen, is het team toe aan versterking. Lijkt het jou interessant om bij dit bedrijf aan de slag te gaan? Lees dan snel verder voor meer informatie over de functie!

Functie

De afdeling waar je aan de slag gaat bestaat uit zo’n 40 man, maar het R&D team, waar je het meeste mee van doen hebt, bestaat uit gemiddeld 10 ontwikkelaars. Voorheen was deze business unit alleen gefocust op de hardware, het is aan het verschuiven en tegenwoordig houden zij zich voornamelijk bezig met de ontwikkeling van software. Samen met je team ben je verantwoordelijk voor de architectuur en verbetering van de software. Je ontwikkelt zowel frontend als backend oplossingen die onder andere geschreven zijn in Java, Ruby en Javascript.

De markt voor LED verlichting breidt zich langzamerhand steeds verder uit en dat betekent dat ze binnen Light Controls veelvuldig te maken hebben met nieuwe klanten en dus ook nieuwe wensen. Hierdoor worden steeds nieuwere producten gecreëerd en dit vraagt om de inventiviteit van de developers zelf. Zij krijgen daarom ook ruimte voor eigen inbreng. Het is dus belangrijk dat je mondig bent en veel vrijheid en verantwoordelijkheid aan kan. Doordat het aantal opdrachten blijft groeien zullen er ook steeds meer functies vrijkomen. Dit biedt voor jou als Java Developer diverse mogelijkheden. Je kunt daarnaast ook certificaten behalen en/of cursussen volgen naast je werk. Al met al kom je terecht binnen een jong team waar dagelijks hard gewerkt wordt aan innovatieve producten voor een groeiende markt. Je zal inhouse aan de slag gaan en bent iemand die graag met zijn collega’s spart over (nieuwe) mogelijkheden binnen de ontwikkeling. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methode. Elke marktgroep vult zijn eigen programma in, hierdoor zijn de werktijden flexibel.

Functie-eisen

 • Je hebt een HBO of WO opleiding afgerond (studierichting Informatie o.i.d.);
 • Je hebt minimaal 5 jaar kennis van en ervaring met Java;
 • Kennis van en ervaring met Ruby, Clojure en Javascript is geen must, maar wel handig;
 • Je hebt ervaring met SCRUM;
 • Je bent communicatief vaardig in het Nederlands.

Aanbod

 • Een goed salaris op basis van jouw kennis en ervaring;
 • Een 13e maand en winstdeling;
 • Contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een vast contract;
 • Een laptop of telefoon van de zaak indien nodig;
 • Een goede pensioenregeling;
 • Thuiswerkmogelijkheid;
 • Veel ontwikkelingsmogelijkheden;
 • En heel veel vrijheid en verantwoordelijkheid!

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met één van onze collega’s. Je kunt ons bereiken via info@java-professionals.nl of bellen naar 020-8203666.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@java-professionals.nl.