Java developer en coach


Introductie

Ben jij meer als een developer? Wil je naast ontwikkelen ook je collega’s en het bedrijf naar een hoger niveau tillen? Lees dan snel verder!

Organisatie

Onze klant is 7 jaar geleden begonnen een verandering aan te brengen binnen de consultancy. Hun focus ligt op meer betrokkenheid van de klant. Met dit al speerpunt ontwikkelden zij verschillende backend systemen voor onder andere Afterpay, Autotrack, Persgroep, Schiphol, Wehkamp en de NS. Het coole hierbij is dat er veel interactie is. Zo kregen zij bij hun klus voor de NS een klacht binnen via Twitter, dit is meteen aangepast en teruggekoppeld naar de klant. Zulke successen werken verslavend, het tempo ligt dan ook hoog bij dit bedrijf.

Van start-ups tot grote ondernemingen, dit bedrijf helpt alle bedrijven met hun software. Ze schieten te hulp op het moment dat een bedrijf vastloopt, in een team gaan zij dan langs om alles weer werkbaar te maken. Dit betekent dat je verschillende rollen kan innemen, zo past een echte tech-topper goed bij de organisatie, maar iemand die coaching interessant vindt kan hier ook goed aan de slag. In sommige situaties, of als je hier affiniteit mee hebt, wordt er ook meegedacht/-geholpen aan het versterken van de visie/strategie van een organisatie. Projecten duren meestal 6 tot 9 maanden, het loopt dus lekker door. Hierbij werk je dan 4 dagen op locatie en 1 dag op kantoor. Echter bestempelt het bedrijf zich niet als een detacheerder, het is niet zo dat ze de geschikte personen zomaar op een bepaalde plek plaatsen.

Er wordt gewerkt volgens Semco principe. Als organisatie is dit bedrijf heel open en werken ze op basis van vertrouwen, zo kun je ook meerdere dagen per week remote werken mocht je dit willen. Zo lang je dit maar kan organiseren met de klant. Er wordt van tevoren aangegeven hoe een project in elkaar steekt en wat de deadline is. Daarna mag je dit op je eigen manier verwezenlijken. Wil jij op dinsdag middag dus naar de bioscoop? Prima! Zolang het werk er maar niet onder lijdt.

Functie

Als developer ga jij hier dus aan de slag met verschillende projecten. Vaak lopen bedrijven er tegenaan dat hun systemen oude processen draaien die vernieuwd of getackeld moeten worden. Op een project ga ja met een collega of 5 aan de slag. Op vrijdag wordt er rond half 10 afgesproken op kantoor, hier wordt de komende week besproken middels een braintrustmeeting. De volgende week ga je er dan tegenaan bij de klant op locatie, waar je meteen vanuit huis naar toe kan. Wil je dus op 5 minuten fietsen vanaf jouw woonplaats werken? Dan wordt er een opdracht bij jou in de buurt geregeld!

Omdat je continue in contact staat met klanten is het belangrijk dat je goed kan communiceren in woord en geschrift. Daarnaast is er voor twee developers de mogelijkheid om door te groeien tot coach. Deze functie is vergelijkbaar met interim CEO, hiervoor is Agile kennis nodig. Tot slot is er naast werk ook genoeg tijd voor ontspanning. Zo worden er regelmatig bedrijfsuitjes en activiteiten georganiseerd!

Functie-eisen

 • Je beheerst de ins and outs van Java 8 en/of hoger;
 • Je hebt kennis van CQRS en Eventsourcing(ES);
 • Je kan werken volgens Agile (en evt. SCRUM) methodiek;
 • Overige stack: Kotlin, Axon, Spring boot, Hibernate en meer;
 • Overige Keywords: CI/CD, trunk based development, Scala, PHP

Aanbod

 • Salaris tot wel 7000,-;
 • 8% vakantiegeld en winstdeling;
 • Rijden in een elektrische auto (Tesla model S of model 3);
 • Volledig gedekt pensioen;
 • Mogelijkheid tot het kopen van aandelen;
 • Laptop/onkosten;
 • Bespreekbaar contract;
 • Opleidingen en doorgroei op maat;
 • 27 vakantiedagen, eventueel meer afhankelijk van de klant.

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met één van onze collega’s. Je kunt ons bereiken via info@java-professionals.nl of bellen naar 020-8203666.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@java-professionals.nl.