Java Developer Duurzaam Pensioen


Introductie

Diversiteit, eigen inbreng, nieuwe technologieën, flexibiliteit en zeer goede arbeidsvoorwaarden; dit zijn stuk voor stuk factoren die je terugziet in deze job. Enthousiast geworden? Lees dan snel verder!

Organisatie

Een van de meest bekende organisaties uit Nederland heeft een aantal jaar geleden een dochteronderneming opgericht die totaal is ontstaan vanuit de behoefte van de markt, namelijk: transparantie. Het probleem van werkende mensen is dat zij hun hele werkleven geld afdragen voor hun pensioen, maar eigenlijk geen enkel idee hebben wat er met het geïnvesteerde geld gebeurt. Vandaag de dag willen mensen transparantie hierover en hier ook zelf invloed op hebben. Tevens wil men dat alles op een duurzame wijze gebeurt. Deze organisatie zorgt hiervoor en jij als developer werkt hier aan de ondersteunende software.

De onderneming heeft tussen de 50 en 100 werknemers, die allen werkzaam zijn in 1 kantoor in Amsterdam. De cultuur binnen het bedrijf is laagdrempelig en gezelligheid is hier ook een belangrijke factor. Een leuk feitje is ook dat duurzaamheid iets is wat hier hoog in het vaandel staat. De organisatie is een van de weinige die kan zeggen dat zij Co2 neutraal is.

Functie

Jij als developer realiseert nieuwe componenten voor de portalen en het pensioenadministratiesysteem van de onderneming. Het systeem is geheel door hun zelf ontwikkeld! Je zult komen te werken in een gemotiveerd I&T team dat verantwoordelijk is voor het ontwikkelen, verbeteren en beheren van administratie-, web- en online oplossingen die bij de onderneming worden gebruikt voor en door de klanten. Daarnaast werk je samen met de afdelingen Sales en Marketing.

De applicaties zijn gebaseerd op een microservice architectuur, waarbij iedere service z’n eigen verantwoordelijkheid en eigen database heeft. De services draaien als onafhankelijke containers in de cloud en communiceren met elkaar op basis van asynchrone berichten via een gedeelde event bus. De DevOps teams werken op basis van een Continuous Delivery aanpak. Als teamlid zul je nauw samenwerken met de andere ontwikkelaars en voer je alle noodzakelijke taken (van verfijnen van requirements tot testen en het opleveren van de software) uit. Er wordt gewerkt op basis van scrum en iedere week ga je met het team naar productie.

Er wordt gewerkt binnen een professionele omgeving waar er als nog genoeg vrijheid is voor innovatie. Oude code bestaat hier niet en je werkt veelal met Java 11, Spring Boot, Angular, HTML5, Big Dat en op een microservice architectuur in een Cloud omgeving. Het developmentteam is dynamisch en er wordt op hoog niveau gewerkt. Ze zijn de beste in hun vakgebied en willen dit ook blijven. Als je de ambitie hebt dan kan je hier ook aan de slag als een Lead.

Werkzaamheden die je onder andere zult gaan uitvoeren zijn: het signaleren van verbeteringen op zowel technisch als functioneel gebied, implementeren van innovatieve en uitdagende oplossingen, technisch beheren van de applicaties en de infrastructuur, ontwikkelen van de klantportalen en de backoffice, analyseren en oplossen van incidenten, bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe projecten binnen de onderneming, bewaken van de ontwikkelstandaarden en het verder door ontwikkelen daarvan, en het deelnemen aan Hackathons.

Functie-eisen

 • Je hebt HBO of WO werk- en denkniveau binnen de Information Technology;
 • Je hebt minimaal 7 jaar recente ervaring in het ontwikkelen van Java (web) applicaties;
 • Je bent een echte full-stack ontwikkelaar;
 • Je hebt affiniteit met de cloud infrastructuur die er gebruikt wordt (Azure, Docker, Kubernetes);
 • Je beheerst de Nederlandse taal zo goed dat jij je kan redden in een werkomgeving waar iedereen Nederlands spreekt en schrijft;
 • Je hebt ervaring in het werken in DevOps teams;
 • Daarnaast heb je kennis van minimaal vijf van het hierna genoemde: Angular, Spring Boot, JPA, JMS, JAX-RS, Specification by Example, MSSQL, MicroservicesKafka, HTML5/CSS3, Test frameworks.

Aanbod

 • Een passend salaris, afhankelijk van je kennis en ervaring (€3.000 – €7.000);
 • Een prestatiebonus;
 • Een vaste eindejaarsuitkering;
 • 29 vakantiedagen + 1 persoonlijke feestdag;
 • Een NS Business Card waarmee je ook privé vrij kunt reizen;
 • Goede opleidingsmogelijkheden;
 • Een Modern premievrij pensioen;
 • Gezamenlijke lunch (als je dat leuk zou vinden!);
 • Veel vrijheid en verantwoordelijkheid;
 • Het mooiste uitzicht van Amsterdam!

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met één van onze collega’s. Je kunt ons bereiken via info@java-professionals.nl of bellen naar 020-8203666.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@java-professionals.nl.