Java developer Douane Aangifte


Introductie

Wil jij onderdeel zijn van een jong bedrijf dat zich nog volop aan het ontwikkelen is? Heb jij passie voor software ontwikkeling, ben je creatief en hou je van een uitdaging? Dan is dit misschien wel de perfecte baan voor jou!

Organisatie

Dit jonge bedrijf bestaat sinds zes jaar en ze werken nu al bij grote klanten door heel Nederland. Het is een relatief klein bedrijf, maar ze zijn nu op zoek naar programmeurs die dit team willen versterken. Om de structuur binnen het bedrijf zo plat en informeel mogelijk te houden zijn ze niet van plan het bedrijf te laten groeien tot honderden werknemers. De lijnen tussen verschillende afdelingen blijven hierdoor kort. Daarbij krijgen de programmeurs die hier werkzaam zijn heel veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheden. Jij bent er als programmeur verantwoordelijk voor dat de beste dienst wordt verleend aan de klant.

Als programmeur wordt je gedetacheerd bij de klanten en werk je op het gebied van Java, .NET, Testen of Business Intelligence. Persoonlijke benadering is bij dit bedrijf het belangrijkste aandachtspunt. Zij bieden geen programmeurs met alleen veel technische kennis, maar daarnaast is het belangrijk dat zij weten wie de programmeur is en of deze programmeur ook past bij de klant. Deze persoonlijke benadering is iets waarin zij zich zeker onderscheiden van andere detacheerders.

Functie

Het bedrijf is nu binnen IV Douane op zoek naar een ervaren Java-ontwikkelaar voor de keten Douane Aangifte (DA) in Apeldoorn. Deze keten is verantwoordelijk voor het ontwikkelen, beheren en beschikbaar stellen van IV-voorzieningen voor de procesgebieden “Invoer- en opslag aangifte”, “Vervoeraangifte en Zuiveren”, “Externe communicaite” en “Referentiegegevens”. De ontwikkeling van nieuwe applicaties en het verbeteren of uitbreiden van bestaande applicaties vindt kort-cyclisch plaats met behulp van Agile-ontwikkelmethoden. Binnen de keten zijn meerdere multidisciplinaire teams werkzaam. De teams bestaan uit een mix (multidisciplinair) van ontwikkelaars, aangevuld met een scrummaster en productowner.

Voor het team Zuiveren zijn zij op zoek naar ervaren Java-ontwikkelaar. De werkzaamheden zullen vooral uit bouwen bestaan maar ook zaken als ontwerp en test zullen binnen het team opgepakt moeten worden als de situatie daarom vraagt (bereidheid tot T-shape model). Het werk zelf wordt door het team in overleg met de productowner en de businessowner bepaald, vastgesteld per PI en in sprints van 2 weken elk uitgevoerd.

Er wordt gezocht naar iemand die echt gemotiveerd is om in een Agile/Scrum omgeving te werken en daaraan ook actief wil bijdragen (binnen en buiten het eigen team). Een aantal algemene taken van een teamlid binnen een MultiDisciplinair-team zijn: het bijdragen aan het plannen van iteraties, het bijdragen aan het meten en verbeteren van de uitgevoerde werkzaamheden, het bijdragen aan het verfijnen van backlog items, samenwerken met andere multidisciplinaire teams om te zorgen dat de keten altijd blijft werken en actief deelnemen aan de benodigde scrum sessies en events.

Functie-eisen

 • Je hebt ruime kennis en ervaring met Java en JEE (minimaal 4 jaar);
 • Je hebt kennis en ervaring met Unit testing en codekwaliteit;
 • Je hebt affiniteit met testen (om de tester in het team bij te kunnen springen indien nodig);
 • Je hebt affiniteit met functioneel ontwerpen (om de ontwerper in het team te ondersteunen waar nodig);
 • Je hebt kennis van SCRUM en ervaring met SCRUM-projecten;
 • Ervaring met DB2 op Mainframe is een pré;
 • Kennis van Webservice (xsd’s/wsdl’s) is een pré;
 • Kennis en ervaring met SAFe is een pré;
 • Je hebt een flexibele instelling, drive en doorzettingsvermogen;
 • Je hebt zeer goede communicatieve vaardigheden, gericht op samenwerking (oftewel: je bent een echte “teamplayer”).

Aanbod

 • Een marktconform salaris;
 • Een 13e maand;
 • Een bonus afhankelijk van het bedrijfsresultaat;
 • Mogelijkheden voor een leaseauto;
 • Persoonlijke coaching en begeleiding;
 • Verschillende teamuitjes en events.

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze, of andere vacatures kun je contact opnemen met één van onze collega’s van het Java-Team, info@java-professionals.nl of bellen naar 020 – 8203 666.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@java-professionals.nl.