Java developer communicatieplatform


Introductie

Ben jij een Java developer uit de omgeving van Delft? Lijkt het jou tof om mee te werken aan een communicatieplatform, dat door middel van smartglasses zorgt voor de ultieme communicatie op afstand binnen ondernemingen? Dan zoeken we jou!

Organisatie

Er is bij bedrijven binnen Nederland en daarbuiten een enorm tekort aan gekwalificeerd personeel. De vraag hiernaar groeit, maar tegelijkertijd neemt ook het verloop van datzelfde personeel met grote sprongen toe. Dit heeft weer een enorme impact op de groei, de bedrijfsresultaten en de kennis die binnen zo’n bedrijf aanwezig is. Er zijn al wel wat oplossingen ontwikkeld voor ondersteuning en training op afstand, maar deze kunnen de bestaande problemen niet oplossen. Daarom heeft deze startup, gevestigd in YES!Delft, dé tech innovation incubator van de TU Delft, een nieuw concept ontwikkeld voor ondersteuning en communicatie op afstand.

Het platform dat zij ontwikkeld hebben zorgt ervoor dat iedereen binnen een bedrijf met elkaar kan communiceren en kan zien wat anderen zien, overal, op ieder moment en op elk apparaat. Binnen verschillende branches wordt hiervan gebruik gemaakt, waaronder binnen de zorg, scheepvaart en de industriële sector. De echte ‘gamechanger’ die de tool zo bijzonder maakt is dat je deze ook op smartglasses kunt installeren, waardoor je mee kunt kijken hoe je collega’s hun werk doen. Via deze weg kunnen collega’s elkaar instructies geven, en zo handsfree ondersteuning op afstand geven. Zo heeft er vorig jaar, met behulp van de brillen, een operatie plaatsgevonden op Aruba waarbij een andere chirurg meekeken vanuit Texel en daarbij ondersteuning bood. Daarnaast kan het bijvoorbeeld bij het inwerken van nieuwe medewerkers zeker een uitkomst bieden.

Functie

Als developer binnen deze onderneming help jij meebouwen aan het communicatieplatform, dat is opgezet aan de hand van Augmented Reality (AR) smartglass-oplossingen. Het platform ondersteunt de Vuzix AR brillen om data te verkrijgen en is deels gebouwd in Scala en deels Java. Uiteindelijk zal het Scala deel ook overgaan naar Java, in combinatie met het Micronaut framework. Voor dit specifieke deel zijn zij op zoek naar jou als Java developer.

Je zult komen te werken in een klein team, bestaande uit 3 ontwikkelaars (Java, Frontend en Mobile), een Machine Learning engineer en een Ops engineer. Van jou wordt dan ook verwacht dat je een echte teamplayer bent!

Functie-eisen

  • Jij bent een developer die ervaring heeft met Java en Scala;
  • Ervaring met het Micronaut framework is een pre;
  • Je bent een echte teamplayer;
  • En tot slot breng jij een hoop enthousiasme en plezier mee naar de werkvloer!

Aanbod

  • Een aantrekkelijk salaris op basis van jouw kennis en ervaring!

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met één van onze collega’s. Je kunt ons bereiken via info@java-professionals.nl of bellen naar 020-8203666.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@java-professionals.nl.