Java Developer Big Data


Introductie

Ben jij een Javaan met interesse in Big Data? Wil jij met jouw skills een bijdrage leveren aan de verbetering van kinder wet- en regelgeving? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Organisatie

Deze start-up specialiseert zich in Web Intelligence, social media en open-source big data technologie. Hierbij focussen zij zich in het bijzonder op onderzoek naar de wet- en regelgeving voor de jeugd. Zo werken zij actief samen met een Virtuele taskforce dat in contact staat met verschillende beveiligingsinstanties die kinderrechten beschermen. Op deze manier kunnen deze instanties snel en efficiënt vernieuwde inzichten ontvangen en misdaden oplossen. Het bedrijf heeft dus een dergelijke meerwaarde voor de jeugd en maatschappij. In 2017 werden zij zelfs bekroond voor hun bijdrage in het voorkomen van mensenhandel. Het team waarin je komt te werken bestaat uit een kleine 20 man met onder andere data en Java engineers, frontenders, sales en business mensen. Kortom, genoeg collega’s om van te leren.

Functie

Dagelijks worden enorme hoeveelheden data geanalyseerd en verwerkt middels designs, algoritmes en machine learning. Als Java developer bij dit bedrijf ben je verantwoordelijk voor het technische design en de ontwikkeling van de verschillende oplossingen die bij de klanten worden toegepast. Dit zijn voornamelijk open-source intelligence producten waarin miljoenen documenten en relaties worden geanalyseerd. Hierin moeten data modellen en analyserende algoritmes worden geïmplementeerd. Daarnaast werk je aan wat nevenprojecten zoals tools voor wetversterking, API’s en beveiligingsproblematiek.

Er wordt voornamelijk gewerkt met Java, Python, Ruby/Rails, React en Elm. Ook komt er wat Hadoop, Hbase, Docker en Elasticsearch voorbij. Het belangrijkste voor deze rol is dat je in ieder geval ruime ervaring hebt met Java en kennis hebt van Linux. Kennis van de andere technische stack of Big Data systemen is een pré.

Functie-eisen

 • Een afgeronde HBO of WO opleiding richting de Computer Science of professionele werkervaring binnen het vakgebied;
 • Bekwaam met het programmeren in Java;
 • Ervaring met Linux systemen;
 • Pré: ervaring met andere gebruikte technieken of Big Data.

Aanbod

 • Salarisrange tussen de €2.500,- (starter) en €4.800,- (senior);
 • 8% Vakantiegeld;
 • Pensioensbijdrage op verzoek;
 • Werken in een gemotiveerd, creatief en energiek team;
 • Een bijdrage leveren aan de toekomst en vermindering van kindermishandeling;
 • Vrijheid om eigen ideeën in te brengen;
 • Flexibele werktijden;
 • Een mooie werkplek in de Mediacentrale in Groningen.

Inlichtingen

Klinkt dit als jouw mogelijke nieuwe baan? Reageer dan nu en wie weet ga je binnenkort op gesprek! Stuur je CV en/of reactie naar info@java-professionals.nl of neem telefonisch contact op via 020 – 8203 666.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@java-professionals.nl.