Java Application Developer veeverbetering


Introductie

Kennis en expertise die zij al in huis hebben gaan hand in hand met de drijf om te blijven vernieuwen bij deze werkgever. Onze interesse is gewerkt, die van jou ook?

Organisatie

Deze werkgever heeft inmiddels zo’n 20 jaar ervaring met het ondersteunen van diverse melk- en vleesveehouders. Daarnaast hebben ze in de afgelopen jaren 150 jaar gegevens verzameld van miljoenen koeien en van duizenden melkveebedrijven. Wereldwijd levert zij een belangrijke bijdrage aan de voedselproductieketen. Het leuke aan deze setting is de combinatie van de kennis en expertise die ze al in huis hebben samen met de drijf om te blijven vernieuwen. Dit is op dit moment de basis van haar huidige machtspositie. High Profile innovatie is één van de hoogste prioriteiten binnen dit bedrijf. Het is daarom geen verrassing dat er jaarlijks een vast percentage van de omzet is gereserveerd voor onderzoek. Hiervoor hebben zij wetenschappers in dienst en werken zij nauw samen met de Universiteit van Wageningen en Luik.

Op dit moment heeft het bedrijf ruim 2000 medewerkers en werken zij voor zo’n 50.000 klanten afkomstig uit 40 landen. De focus ligt op onderzoek, productie en wereldwijde verkoop van genetica. Daarnaast doen zij ook in fokkerijbegeleiding, kunstmatige inseminatie, melkproductie- en stamboekregistratie en verkopen zij online managementpakketten voor de bedrijfsvoering van een veehouderij. Het hoofdkantoor is gevestigd in Arnhem, maar mocht je in de toekomst eens wat werkervaring op willen doen in het buitenland dan kun je eenvoudig lobbyen bij één van hun kantoren in bijvoorbeeld Spanje, Brazilië, Amerika, Australië, Nieuw- Zeeland of Zuid-Afrika.

Functie

Wanneer je hier aan de slag gaat als Java Application Developer, zal je werken in het Business Unit Data team. In dit team werk je in teamverband aan het ontwikkelen, testen en verbeteren van de applicaties. Je bent dus betrokken bij de full life cycle van development. Dit alles is op basis van Scrum. De applicaties die zij ontwikkelen zijn bedoeld om veehouders en adviseurs te ondersteunen bij het management van de (melk-) veestapel.

Daarnaast ben je actief in het bedenken van (creatieve) oplossingen die de ontwikkeling van de informatieproducten verbetert en versnelt. Je hebt ook regelmatig contact met klanten. Dit doe je om voor een goede implementatie van de gebouwde applicatieonderdelen te bewerkstelligen. Het leuke aan deze functie is dat de praktische toepasbaarheid en een optimale user experience hoog in het vaandel staan. Om dit te realiseren is het van belang dat je mee kan denken met de klant en erg creatief bent om je eigen ideeën uit te werken. Dit doe je voor het verbeteren van de kwaliteit van de software, maar ook van het softwareproces en het verbeteren van het programmeren in zijn algemeen.

De technologie stack waarmee gewerkt wordt bestaat uit: Java 8, Redhat middleware, Microservices, Restful API’s, Cloud en Open source tools (die nodig zijn in het software development proces). Lees vooral even verder als je meer wil weten over de functie-eisen!

Functie-eisen

 • Je bent in het bezit van een HBO of WO diploma;
 • Je hebt minimaal een paar jaar ervaring als Java ontwikkelaar;
 • Je hebt ervaring met diverse open source tools,
 • Je hebt affiniteit met veehouderij;
 • Je bent een echte teamplayer en resultaatgericht;
 • Je bent klantgericht en communicatief vaardig in het Nederlands;
 • Je kunt goed samenwerken, bent analytisch en initiatiefrijk;
 • Je bent ambitieus en een Developer in hart en nieren!

Aanbod

 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden op basis van kennis en ervaring;
 • Mogelijkheid om aan diverse projecten te werken;
 • Je krijgt de mogelijkheid om met microservices te werken;
 • Werken met nieuwe technieken wordt gestimuleerd;
 • Werken bij een zeer innovatief en internationaal bedrijf!

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met één van onze collega’s. Je kunt ons bereiken via info@java-professionals.nl of bellen naar 020-8203666.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@java-professionals.nl.