Inhouse Junior Mobile/ Java Developer internationaal


Introductie

Wil jij niets liever dan lekker aan de slag met Mobile App development? Wil je graag de mogelijkheid krijgen om met verschillende mobile apps aan de slag te gaan? En daar verschillende technologieën voor kunt gebruiken? Wij hebben een werkgever die jou hierbij kan helpen. Een werkgever die in de branche bekend staat om zijn expertise met betrekking tot Agile development en die internationaal voet aan de grond heeft… Voor die werkgever kan jij vandaag nog bij ons solliciteren!

Organisatie

Deze software leverancier met een wereldwijd klantbestand van bijna 2000 klanten, is ruim 20 jaar geleden op een zolderkamertje begonnen. Door een no-nonsense mentaliteit en hard werken zijn zij ondertussen gegroeid van de zolderkamer in Nijmegen naar vestigingen in onder andere Duitsland, Canada, India, VS en Groot Brittannië. Ze hebben net de opening achter de rug van een kersvers kantoor in Singapore…!! Living the dream, zullen we maar zeggen.

Het bedrijf helpt bij het integraal stroomlijnen van bedrijfsprocessen. Deze processen hebben betrekking op mensen, werkplekken en gebouwen. Je kunt hierbij denken aan Facility Management, IT-processen en Real Estate software oplossingen. De software wordt inhouse zowel in Nederland als in India gebouwd. Wereldwijd werken er ± 500 mensen voor dit bedrijf waarvan de helft in Nijmegen. De prognose is dat dit aantal de komende jaren zal verdubbelen. Opmerkelijk daarbij is dat het verloop van personeel in dit bedrijf erg laag is en mensen vaak terugkomen na switch naar een andere werkgever.
De meeste werknemers komen uit de buurt van Nijmegen. Zij komen veelal op de fiets naar het werk. Dit klinkt vrij gemoedelijk en dat is eigenlijk ook kenmerkend voor de sfeer in het bedrijf zelf. Het bedrijf houdt van een persoonlijke benadering, geen formele U, maar gewoon lekker informeel, met je en jij. Medewerkers omschrijven de sfeer zelfs als een soort familiegevoel. Zij zijn dan ook zeer positief over deze werkomgeving!

Het bedrijf is ondanks hun grootte kenmerkend als het gaat om hun openheid en dit komt ook veel terug in je functie. Naast het werken op basis van Scrum en te teamoverleggen op de IT-afdeling zijn er kwartaallijkse besprekingen waarin de behaalde resultaten besproken worden en uiteraard krijg je hierin te horen wat de richting zal zijn waarin het bedrijf zich zal gaan bevinden de komende periode.

Niet alleen de richting van het bedrijf is een onderwerp van gesprek, jij als werknemer en persoon zal ook in staat worden gesteld om jouw richting te bepalen. Hiervoor kan een persoonlijk ontwikkelplan opgesteld worden. Onderdeel van het ontwikkelplan kan bijvoorbeeld deelname aan de eigen bedrijfs Academy betekenen of het creëren van ruimte, om je in jouw vakgebied te kunnen verbeteren. Hier is een speciaal opleidingsbudget voor aanwezig. Tevens kun je aangeven of jij bijvoorbeeld ambities hebt om te groeien richting architect, productowner of manager. Hier kan het allemaal!

Na het werk is er ook de gelegenheid om op vrijdagmiddag lekker de week af te sluiten onder het genot van een drankje. Dit is uiteraard geen verplichting maar de opkomst is groot. Daarnaast worden er ook de nodige bedrijfsuitjes georganiseerd waar óók je partner welkom is! Naast de terugkerende Nieuwjaarsborrel, zijn golf clinics en salsalessen reeds de revue gepasseerd en alsof dat op zich al niet entertainend genoeg is, heeft het bedrijf nog groter uitgepakt door een weekend naar Londen te organiseren. En zelfs dit uitje wisten zij weer te overtreffen door met het hele bedrijf op wintersportvakantie te gaan! Wil jij werken aan gave mobile producten en in binnen een hecht team, dan ben je hier aan het juiste adres!

Functie

Als Junior Mobile App developer zul je onderdeel worden van de afdeling Product Development. Hier houdt men zich bezig met het ontwikkelen en onderhouden van de reeds ontwikkelde product suite. De betreffende afdeling is eigenlijk te beschouwen als een goeroe op het gebied van Agile Development. Als Agile methode gebruiken zij Scrum. Wil jij ook expert worden op het gebied van Scrum? Dan zit je hier gebakken tussen alle professionals uit het vak.

In deze omgeving ga jij werken aan mobile en web-based enterprise software op de IT-afdeling die bestaat uit 45 enthousiastelingen als het gaat om software ontwikkeling. Naast het team in Nederland zijn er ook nog 45 developers werkzaam vanuit India. Een gestructureerde werkwijze is dus wel nodig, net als de beheersing van de Engelse taal 😉
Concreet houd jij je bezig met het ontwikkelen en onderhouden van nieuwe functionaliteiten van de mobiele applicaties. Verder zul jij gaan analyseren, oplossen, testen en rapporteren. Daarnaast zorg je dat je op de hoogte blijft van ontwikkelingen omtrent mobile apps, Java, cloud, webservices en OSGi.

Functie-eisen

 • Minimaal 1 jaar aantoonbare ervaring als mobile app developer;
 • Goede kennis van Java EE; C#, C++ en OOP;
 • Kennis van Oracle of MS SQL Server databases;
 • Kennis van Tomcat, JBoss en Apache Wicket;
 • Ervaring met Windows Phone 8 is erg mooi meegenomen;
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Je bent pragmatisch en hebt ook voor kwaliteit + een No-nonsense mentaliteit;
 • Leergierig en ambitieus, stressbestendig en neemt je verantwoordelijkheid;
 • Jij bent een echte teamspeler met een open en transparante houding.

Aanbod

 • Salaris afhankelijk van kennis en ervaring tussen minimaal € 2.300,- en € 4.000,-;
 • 25 vakantiedagen obv fulltime werkweek, mogelijkheid tot bijkopen van 15 dagen;
 • 8% vakantiegeld;
 • Pensioenregeling (60% /40% );
 • Performance bonus (4,5% van je jaarsalaris);
 • Zeer ruim opleidingsbudget;
 • Laptop van de zaak;
 • 32 of 36 urige werkweek is bespreekbaar;
 • Thuiswerken is bespreekbaar;
 • Meteen een jaarcontract bij indiensttreding;
 • Werken bij een wereldwijde marktleider;
 • Doorgroeimogelijkheden tot bijvoorbeeld architect of manager;
 • Een baan bij deze werkgever betekend onderdeel uitmaken van een nieuwe ‘familie’!

Inlichtingen

Klinkt dit als jouw mogelijke nieuwe baan? Reageer dan nu en wie weet ga je binnenkort op gesprek! Voor vragen kun je contact opnemen met ons Java team via info@java-professionals.nl of bel ons via 020 – 8203 666.

Sollicitatie

Klik op onderstaande sollicitatie button en laat je cv achter!