Inhouse Java Software Architect internationaal


Introductie

Wil jij als Software Architect werken bij een innovatieve, ambitieuze en informele werkgever? Wil jij graag je passie voor internet technologie delen met je collega’s in Nijmegen? Lees dan snel verder!

Organisatie

Het bedrijf gelegen in Nijmegen op loopafstand van een dichtbij gelegen treinstation, is opgericht door een groepje Nijmeegse studenten. Het creëert software dat organisaties in staat stelt om alle online en offline contactmomenten met klanten te beheren en personaliseren vanuit één centrale plek, dit doen zij voor klanten als Aegon, Nationale-Nederlanden en Ajax. Door de software die zij creëren en de groei dat het bedrijf doormaakt is het geplaatst in de lijst met 100 krachtigste ICT-bedrijven in Nederland.

Wegens groei is onze klant op zoek naar onder andere Software Architect die ervaring kan brengen. Wil jij graag bij een werkgever werken die werkt met de nieuwste technologieën, het beste uit zichzelf en haar medewerker wil halen en continu kijkt waar mogelijkheden liggen? Ben jij betrokken en werk je graag doelgericht? En wil jij je graag bezighouden met de ontwikkeling en ondersteuning van high-end web georiënteerde producten? Dan ben je bij onze klant aan het juiste adres!

Onze klant is uitgeroepen tot leider binnen de branche van Web Content Management en Customer Engagement software. Met 100 medewerkers op het kantoor in Nijmegen en huidige uitbreiding in de USA is zij groeiend in de markt!

Functie

Het development team waar je onderdeel van uit maakt bestaat uit 25 man. Hierbinnen is een splitsing gemaakt tussen ontwikkeling voor Web Content Management en Customer Engagement software. Als Software Architect ben je eindverantwoordelijke voor de architectuur van de software. Jij zal bepalen welke functionaliteiten er ontwikkeld worden en houd je samen met het team bezig met de ontwikkeling en ondersteuning van High-end web-georiënteerde producten. Dit zal zowel Inhouse als op locatie bij de klant gebeuren. Door de developers wordt hard gewerkt maar is ook altijd tijd voor gezelligheid.

Iedereen staat voor elkaar klaar en aan kennisdeling wordt veel waarde gehecht. Deuren staan altijd open! Als Software Architect gebruik je de best mogelijke technieken voor het opzetten van slimme softwaresystemen. Je luistert naar de wensen en behoeftes van de klant en kan dit vertalen naar functionele en technisch ontwerp. Het systeem zal jij samen met het team opzetten en daaraan mee ontwikkelen. Daarnaast zal jij je bezighouden met het onderzoeken van nieuwe technologieën en tools die gebruikt kunnen worden en coördineer jij projecten en bijsturen waar dat nodig is.

Doordat jij je graag verdiept in de laatste ontwikkelingen en nieuwste internet technologieën denk je actief mee over nieuwe producten en software architectuur vraagstukken. In je rol als Software Architect werk je met opensource producten waaronder jQuery, Dojo, Tomcat, Jackrabbit, Apache Felix en Cassandra.

Functie-eisen

 • Afgeronde HBO of WO-opleiding richting Informatica;
 • Minimaal drie jaar werkervaring in Java software ontwikkeling;
 • Kennis en ervaring op het gebied van webtoepassingen en technologieën waaronder in ieder geval applicatieservers, Java, HTML (5) en Javascript;
 • Kennis van opensource software en projecten;
 • Ervaring in het (samen)werken in een Agile ontwikkelproces, zoals Scrum;
 • Ervaring met design- en analysetechnieken;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Aanbod

 • Een afwisselende, zelfstandige en uitdagende Software Architecten functie;
 • Internationale en informele werkomgeving met ambitieuze, open en enthousiaste collega’s;
 • Fulltime baan (minimaal 32uur) met marktconform salaris variërend van € 3.000 – € 5.000 bruto per maand op basis van 40 uur.
 • Een contract voor onbepaalde tijd;
 • Een individueel opleidingsbudget;
 • Goede pensioenvoorziening;
 • Mogelijkheid tot thuiswerken;
 • 28 vakantiedagen + extra vrije dag tijdens Nijmeegse vierdaagse!

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze, of andere vacatures kun je contact opnemen met één van onze collega’s van het Java-Team, info@java-professionals.nl of bellen naar 020 8203 666.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@java-professionals.nl.