Inhouse Java Developer navigatiesoftware


Introductie

Ben jij een hardcore code schrijver en expert op Java/C++ gebied? Ga je graag inhouse en/of extern aan de slag? Het kan beide bij een van onze klanten!

Organisatie

Onze klant bestaat uit 2 bedrijven en is gevestigd in Hattem. Het eerste bedrijf heeft een navigatiesysteem ontwikkeld voor zeilboten en het andere bedrijf is een consultancy club dat zich focust op regionale projecten. Beide bedrijven zijn meer dan 15 jaar geleden opgericht. De consultancy tak was er het eerst. Dit liep allemaal erg goed en besloten zich uit te breiden. De eigenaar, een vervend zeiler, kwam toen op het idee om een navigatiesysteem te ontwikkelen voor zeilboten. Dat bleek een schot in de roos te zijn, en veel zeilboten maken hier inmiddels dankbaar gebruik van. Zo ook de Koninklijke zeilboot van Willem-Alexander! Binnen de watersportbranche voor zeil- en motorjachten zijn ze dé specialist als het gaat om elektronica. Hun kracht is de integratie van onze software met de apparatuur aan boord van een schip. Ze leveren een compleet pakket met de nieuwste communicatie- en navigatieapparatuur in combinatie met een software pakket op maat, om al de apparatuur eenvoudig te kunnen bedienen en in de gaten te houden. Of het nu gaat om navigatie, motorinformatie, stroomvoorziening, tankniveaus of camera’s, alles is overzichtelijke gepresenteerd op het beeldscherm van uw computer, smartphone of tablet.

Naast dit project zijn ze dus actief in heel Nederland en hebben diverse projecten waar je mee aan slag kan gaan. Hierbij kijken ze voornamelijk naar je technische skills en wensen, maar houden ook rekening met de reisafstand die je aflegt. Zo bedraagt de reistijd tot maximaal één uur enkele reis. Een deel van de projecten die hebben worden ook veelal intern opgepakt en kan je dus ook intern aan de slag gaan. Een voorbeeld van een intern project is dat ze werken aan een slim bandenpompsysteem, dat direct je kenteken, auto, -type herkent en aangeeft welke bandendruk wenselijk is voor je auto. Doordat onze klant uit 2 bedrijven bestaat hoef je bij de consultancytak niet bang te zijn dat je op de bank komt te zitten. Zodra er tijdelijk geen opdracht is kun je ervoor kiezen om jezelf te certificeren, of kun je bij het andere bedrijf aan de bak om het navigatiesysteem verder uit te bouwen. Kortom, bij onze klant is er voldoende mogelijkheid om zowel intern en extern aan de slag te gaan!

Functie

Bij de interne projecten werk je voornamelijk in een klein team aan hun applicaties. Hiervoor worden technieken zoals Java, C en C++ gebruikt. Meer dan de helft van het team is dan ook een Java Developer, maar hebben zij ook vanuit andere expertises als C# of PHP een aantal experts rondlopen. Je werkt, als Developer, naast de Lead Developer en ga je hands-on aan de slag met hun bestaande software dat je samen met je team volledig op maat maakt voor de klant. Je bent betrokken bij de full life cycle van een project en krijgt hierin voldoende ruimte en vrijheid om te werken. Binnen het team heerst er een informele, gezellige en laagdrempelige sfeer. Het is een echte techneutenclub waar mensen zich graag met de techniek bezig houden. Ook buiten werktijden gamen de jongens regelmatig met elkaar. Ze hebben regelmatig leuke uitjes zoals etentjes, gezellige borrels en natuurlijk boottripjes met een zeilboot gedurende de zomer maanden. Dus wat betreft de sfeer zit je hier helemaal goed!

Afhankelijk van wat je kan en wilt gaan doen zal je intern of extern aan de slag kunnen gaan bij onze klant. Ook ga je mee naar 1 of enkele zeilbeurzen om meer feeling met het werkgebied te krijgen. Zo zijn ze momenteel druk bezig om een systeem te ontwikkelen voor groenere parkeergarages en een administratietool voor de paardenhandel. De keuze laten wij aan jou: focus jij je op navigatiesoftware, of kies je toch voor toffe projecten? Mogelijkheden in overvloed in ieder geval!

Functie-eisen

 • Minimal 3 jaar ervaring met Java;
 • Je woont in de omgeving van Hattem;
 • Je hebt HBO of WO werk- en denkniveau;
 • Affiniteit met hardware is een pre;
 • Naast goede kennis en ervaring in Java (JEE) C, en C++ is een goede basis van andere talen een dikke pre;
 • Je hebt ervaring met werken in een agile omgeving;
 • Je bent leergierig en houdt van uitdagingen;
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Engels.

Aanbod

 • Marktcomfort salaris;
 • Optie tot een leaseauto;
 • Mogelijkheid om parttime te werken (32 of 36 uur, geen 4×9);
 • Jaar contract, daarna vastdienstverband (contract voor onbepaalde tijd);
 • Volop mogelijkheden tot het volgen van opleidingen en cursussen;
 • Leuk en gezellig team met toffe uitjes;
 • De combinatie van inhouse aan projecten werken en consultancy!

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met één van onze collega’s. Je kunt ons bereiken via info@java-professionals.nl of bellen naar 020-8203666.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@java-professionals.nl.