Fullstack Java Developer Research Software


Introductie

Wil jij aan de slag met onder andere Big Data en ElasticSearch? Zoek je volop ondersteuning in jouw doorgroei wensen en deel je graag jouw opgedane kennis met andere collega’s? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Organisatie

Onze klant is een bekende Universiteit in Nijmegen en omstreken. Het ICT Servicecentrum van deze instelling beheert campusbrede ICT systemen en de infrastructuur. Daarbij komt dat zij de gebruikers, zowel medewerkers als de studenten, ondersteunen in hun dagelijks gebruik. Met een team van zo’n 18 developers worden er diverse systemen gewerkt die variëren tot research software tot inlogportalen van studenten. Het Java-team richt zich in dit geval met name op Research Data Managementsystemen. Zij zijn dus verantwoordelijk voor het verwerken en bewerken van wetenschappelijke data. De data wordt vervolgens geanalyseerd en hier worden conclusies uit getrokken. Uiteindelijk is het ook de taak om de resultaten te publiceren zodat deze wereldwijd beschikbaar is voor andere wetenschappers. Doordat ieder onderzoek weer anders is, heb je te maken met maatwerk en dit zorgt voor diversiteit binnen je werk en de domeinen.

Naast deze Research Data Managementsystemen werken zij ook aan andere systemen zoals promotie volgsystemen, juridische validatie software en studentenportalen. Dit alles is uiteraard maatwerk waarbij je terecht komt in een complexe omgeving. Geen dag is daarom hetzelfde!

Op de werkvloer zelf hangt een ontspannen sfeer en er is geen sprake van een hiërarchie. Dit zorgt ervoor dat er binnen het team zeer weinig verloop is. Naast werk is er ook voldoende ruimte voor gezelligheid met de collega’s. Zo worden er verschillende borrels georganiseerd vanuit het team en de universiteit. Dit is echter nog niet alles. Op de werkvloer wordt er veel tijd en energie in jouw ontwikkeling gestoken. Er wordt rekening gehouden met je persoonlijke wensen en ambities. Dit in zowel de zin van verantwoordelijkheid als opleidingsmogelijkheden. The sky is letterlijk the limit als jij cursussen of trainingen wilt volgen. Je wordt hierin aanmoedigt en ze bieden jou voldoende studiedagen om deze rustig te kunnen volgen en af te ronden.

Functie

Als Java ontwikkelaar kom je terecht in een 6-koppig team van Java techneuten. Met het team ben jij als Fullstack Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de webapplicaties in Java. Daarnaast beheer en implementeer je de maatwerkapplicaties, onderhoud en beheer je de standaardpakketten en ben je betrokken bij het doorvoeren van de innovaties. Qua type persoon ben jij communicatief vaardig en vind je het geen probleem om met (interne) opdrachtgevers te schakelen. Gezien het team 6 man sterk is zul je nauw samenwerken met collega’s al zijn er ook projecten waarvoor jij zelf de verantwoordelijkheid draagt. De beslissingen over de architectuur van de webapplicaties wordt met het gehele team gedaan. Men staat open voor goede ideeën en initiatief wordt zeer gewaardeerd.

Verder heb jij absoluut geen 9 tot 5 mentaliteit en krijg je veel vrijheid binnen je werk. Daarbij komt dat er van je wordt verwacht dat je zelfstandig weet te werken, verantwoordelijkheid durft te nemen en dus van aanpakken weet. Binnen het team wordt er gewerkt met de SCRUM methode. Daarnaast moet je onder andere kennis en ervaring hebben van Java, JavaScript, HTML, CSS , Maven en Git. Het is een pre als je bekend met Big Data en ElasticSearch aangezien hier meer je focus op zal gaan liggen.

Ben jij geïnteresseerd en op zoek naar een nieuwe baan in regio Nijmegen? Vind jij verantwoordelijkheid en vrijheid belangrijk? Dan zijn wij op zoek naar jou. Kijk voor meer informatie bij de functie-eisen en solliciteer!

Functie-eisen

 • Je hebt een HBO of WO opleiding afgerond in de richting Informatica;
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring met ontwikkeling in Java;
 • Je hebt in ieder geval ervaring met de volgende technologie stack: Java, JavaScript, HTML, CSS, JQuery, Maven, Apache Tomcat en Spring
 • Kennis van Bigdata en ElasticSearch is een pre;
 • Je bent communicatief vaardig in zowel Nederlands als Engels;
 • Je bent klantgericht!

Aanbod

 • Een marktconform salaris op basis van kennis en ervaring (tussen €2.500 en €4.100);
 • Een 38-urige werkweek;
 • Veel, heel veel vakantie, dit kan oplopen tot 41 vakantiedagen (!);
 • Parttime werken (32 of 36 uur) is mogelijk;
 • Een contract van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband;
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering;
 • Flexibele werktijden;
 • Korting op sportabonnement;
 • Een benefitsbudget dat je naar eigen inzicht mag besteden;
 • Voldoende studie- en doorgroeimogelijkheden!

Inlichtingen

Klinkt dit als jouw mogelijke nieuwe baan? Reageer dan nu en wie weet ga je binnenkort op gesprek! Stuur je CV en/of reactie naar info@java-professionals.nl of neem telefonisch contact op via 020 – 8203 666.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@java-professionals.nl.