Fullstack Developer voor Software en Data


Introductie

Ben jij een pro-actieve Fullstack Developer met een brede interesse op het gebied van Data Science, Machine Learning en Elastic Search? En wil jij werken bij een innovatief en succesvol IT bedrijf in Amsterdam dat actief is in de Open Source community? Lees dan snel de vacature en bekijk de uitstekende arbeidsvoorwaarden!

Organisatie

De organisatie is een vooruitstrevend IT bedrijf dat zich richt op het opzetten of uitbouwen van nieuwe businessmodellen voor haar klanten. De organisatie functioneert als een echte netwerkorganisatie die bestaat uit verschillende expertises, die in zes verschillende locaties gevestigd zijn. In Amsterdam ligt de expertise van de organisatie op Software, Data Science, Machine Learning en Elastic Search.

In totaal werken er 160 medewerkers bij deze organisatie en momenteel is het team in Amsterdam 20 man sterk. De filosofie van de organisatie is het concept van open innovatie, waarbij niet alleen gebruik gemaakt wordt van Open Source, maar er ook wordt bijgedragen aan de Open Source Community. Een greep uit de klanten van de organisatie zijn: Bol.com, Wehkamp, BNN, Aliander, ABN AMRO, Delta Lloyd, Vrije Universiteit en overheidsinstanties.

Door middel van “proof concept” overtuigen zij hun klanten van de toegevoegde waarde van hun oplossingen omtrent Software, Data en Search. De meeste klanten verzamelen ontzettend veel data, waar zij (nog) niets mee doen. Deze organisatie brengt daar verandering in door samen te werken met partners en stakeholders. Door middel van het open source principe ontwikkelen ze modulaire en herbruikbare software om schaalbare, complexe systemen te kunnen ontwikkelen.

Binnen dit bedrijf kom jij terecht in een team dat bruist van de energie en bol staat van techneuten met een passie voor Open Source. Het team bestaat uit 20 man met een gemiddelde leeftijd rond de 34 jaar. Momenteel bestaat het team voornamelijk ervaren mediors, seniors en architecten, maar daarnaast hebben ze ook een promovendus (AI) in dienst. Allemaal hebben ze de overkoepelende passie voor techniek, data en innovatie. Ter versterking van het team zijn ze dus momenteel op zoek naar een Fullstack Developer!

Functie

Als Fullstack Developer ligt jouw expertise in het back-end programmeren, maar word jij ook enthousiast van het programmeren van de front-end, of andersom. Het team werkt zelfstandig en is in staat om projecten volledig op eigen kracht af te ronden. De projecten waar jij aan zult werken zijn de midden tot middelgrote projecten. Deze zijn met name gericht op overheden, onderwijsinstellingen en zorg & welzijn. Ze vinden het belangrijk dat ze met hun projecten een steentje bijdragen aan de maatschappij en community.

Aan de back-end werk je voornamelijk met Java 8 en 9 en gebruik je diverse frameworks, zoals Spring. Andere technieken waar je mee aan de slag gaat bestaan onder anderen uit REST, MongoDB, Elasticsearch, MySQL, Postgres, Kafta, Spark, Flink, Eclipse, Maven, Git en Linux. Technieken waarmee je aan de front-end werkt zijn HTML, CSS, AmgularJS, React, JQuery en D3.

Doordat je veel verantwoordelijkheden en vrijheid krijgt in je werkzaamheden, staat het gevoel van ondernemerschap binnen het team centraal. Naast toffe projecten worden er veel activiteiten georganiseerd. Je kunt hier denken aan complete kennisdeling evenementen, maar ook kleine Inhouse brainstormsessies. Verder is er ook ruimte voor ontspanning in de vorm van een VRIJMIBO en teambuilding activiteiten.

Functie-eisen

 • Je hebt een HBO of WO opleiding afgerond in de richting van informatica;);
 • Ervaring met zowel back-end als front-end technologieën;
 • Je hebt ervaring met Java 8/9, Spring en andere technieken zoals REST, MongoDB, Elasticsearch, MySQL, Postgres, Kafta, Spark, Flink, Eclipse, Maven, Git, Linux, CSS, AmgularJS, React, JQuery en D3.
 • Je hebt interesse in Data Science, Machine Learning en Elastic Search;
 • Je bent ondernemend, assertief en vind het leuk om zelf op onderzoek uit te gaan en verantwoordelijkheid te krijgen;
 • Je bent een echte innovator en je wilt jezelf continu doorontwikkelen;
 • Je bent communicatief vaardig in zowel Nederlands als Engels in woord en geschrift.

Aanbod

 • Een boven gemiddeld salaris afhankelijk van kennis en ervaring;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een pensioensregeling;
 • Een passende mobiliteitsvergoeding of lease auto waarbij het besteedbare budget afhankelijk is van de senioriteit;
 • Een bonusregeling is bespreekbaar (op basis van bedrijfsresultaat);
 • Een persoonlijk opleidingsbudget dat zo goed als onbeperkt is;
 • Je krijgt 29 vakantie dagen op basis van een fulltime werkweek;
 • De mogelijkheid om thuis te werken, afhankelijk van het project en opdrachtgever;
 • De mogelijk om part-time te werken (32, 36 ook 4×9);
 • Een laptop én telefoon van de zaak;
 • Direct een vast contract is bespreekbaar;
 • Bijdrage leveren aan de Open Source Community binnen Nederland en intern veel kennisdeling sessies;
 • En tot slot: leuke teambuilding uitjes voor zowel het lokale kantoor als Nederland breed.

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met één van onze collega’s. Je kunt ons bereiken via info@java-professionals.nl of bellen naar 020-8203666.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@java-professionals.nl.