Ervaren Java developer projecten gaming industrie


Introductie

Hoe gaaf is het om aan de slag te gaan bij dé wereldspeler op het gebied van online en mobile gaming? Om mee te werken aan wereldwijde online games waar dagelijks meer dan 200 abonnementen worden afgesloten? Én waar je ter ontspanning van je werk kunt pokeren en tafeltennissen? Wij denken héél gaaf!

Organisatie

Wanneer je bij dit bedrijf binnenstapt voel je de jonge en energieke sfeer! Ze zijn dan ook niet voor niets marktleider op het gebied van online en mobile gaming. Miljoenen gebruikers wereldwijd maken veelvuldig gebruik van de vele online spelletjes die dit bedrijf heeft ontwikkeld uitgegeven en gedistribueerd. Het begon allemaal in Seattle in 1998 vanuit een klein kantoortje. Ruim 15 jaar later zijn er ondertussen flink wat kantoren bij gekomen in onder andere de UK, Duitsland, Brazilië, Canada en Spanje. Vanuit het Europese hoofdkantoor in Eindhoven en Seattle worden de meest gave games bedacht!

In het centrum van Eindhoven werken er zo’n 55 medewerkers met korte lijnen, een jonge en gekke werksfeer en ligt de gemiddelde leeftijd rond de 28 jaar. De sfeer is erg informeel en naast hard werken is ook ruimte voor ontspanning. Naast de vaste vrijdagmiddagborrel in de bar is er veel gezelligheid (en sportiviteit) te vinden bij de veelvuldige potjes tafeltennis, tafelvoetbal, poker en bordspelletjes. Je persoonlijke ontwikkeling kun je eigen handen nemen en je krijgt volop de ruimte om te doen wat jij denkt dat goed is! Vind jij het leuk om mee te bewegen binnen de dynamische markt van casual gaming? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Functie

Je krijgt als Java Developer volop de ruimte om te werken aan de backend, frontend of allebei! Net waar jouw interesses liggen. Ondanks dat ze ruim 15 jaar bestaan heerst er nog een echt startup gevoel door de informele sfeer en ruimte voor ideeën en vrijheid. Er is een hechte samenwerking met het developmentteam in Spanje, waar je tijdens het werkoverleg een paar keer per jaar met je voeten in het zand kunt relaxen.

Als Java Developer werk je aan het wereldwijde e-commerce platform. Je houdt je vooral bezig met het ontwikkelingen van nieuwe functionaliteiten binnen het platform. Vooral ervaring met from a scratch producten ontwikkelen, is daarom een grote pre. Daarnaast hou je je ook bezig met het toevoegen van nieuwe features aan de gamingsite. Ook werk je mee aan het onderhouden van de nieuwe mobile website en werk je aan de hand van Scrum. Zo hou je je onder andere bezig met de cloud service om vanaf je mobiele telefoon het spel voort te zetten op een pc.

Je werkt in team dat bestaat uit ongeveer 12 front- en backend Software Engineers. Vind je het leuk om ook wat architectuur vraagstukken of de lead van het team op te pakken? Als je hier oren naar hebt krijg je daar volop de ruimte voor! Je hebt namelijk een grote invloed op de technische beslissingen. Je wordt dan ook geregeld gevraagd om systeemverbeteringen door te voeren. Deze verbeteringen voer je vervolgens zelf, of samen met je team door in het bestaande systeem. Ook werk je regelmatig samen met het marketingteam om mee te denken over verbeteringen van en op de website. Kortom, aan creatieve vrijheid is hier geen gebrek en aan jouw input wordt écht waarde gehecht. Sterker nog, je krijgt volop de ruimte om verbeteringen en ideeën door te voeren!

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde HBO/WO-opleiding richting informatica;
 • Minimaal 4 jaar Java ervaring met webapplicaties;
 • Communicatief vaardig en een teamplayer;
 • Spreekt vloeiend Engels;
 • Ervaring met Java, Spring MVC, Jenkins/Hudson, MyBatis en Maven is een pre;
 • Je houdt van een informele sfeer en aan sportiviteit en competitiegevoel heb je geen gebrek, je bent zelf ook zeker in voor potjes tafelvoetbal, ping pong, bordspelletjes en poker!

Aanbod

 • Zeer informele werksfeer met volop gelegenheid om te relaxen;
 • Professioneel, energiek en jong team;
 • Hele gave baan bij internationale wereldspeler in de gaming industrie;
 • Een marktconform salaris van € 3.300,- à € 4.200,- op basis van een 40-urige werkweek, afhankelijk van kennis en ervaring;
 • Winstdelingsregeling, premievrij pensioen, reiskostenvergoeding en 25 vakantiedagen;
 • Flexibele werktijden, gratis lunch, frisdrank, snacks en fruit;
 • Centraal gelegen in Eindhoven en goed te bereiken met OV;
 • Vrijdagmiddagborrel in hun eigen bar en maarliefst 4 jaarlijkse uitjes!

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze, of andere vacatures kun je contact opnemen met één van onze collega’s van het JAVA-Team, info@java-professionals.nl of bellen naar 020 8203 666.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@java-professionals.nl.