Ervaren Java Developer (E)health Applicaties


Introductie

Wil jij Inhouse werken aan software die bijdraagt aan de gezondheidszorg voor huisartsenpraktijken? Waar ruim 1000 klanten gebruik van maken en je de koppelingen verzorgd tussen verschillende zorgsystemen? Lees dan snel verder!

Organisatie

Onze klant ontwikkelt software voor huisartspraktijken. Deze organisatie is in het verleden opgericht door huisartsen en die zijn dus ook nauw betrokken bij de ontwikkeling van de applicaties. De applicaties die zij ontwikkelen is gericht om de werkprocessen binnen huisartsenpraktijken zo soepel mogelijk te laten verlopen. Eén van de applicaties is de “main” applicatie. Met deze applicaties hebben huisartspraktijken alle benodigde informatie binnen handbereik. Zo kunnen ze dossiers inzien, recepten verwerken, planning bijhouden, sneller communiceren met specialisten, koppeling maken met verschillende zorgsystemen en nog veel meer. Meer dan duizend huisartsen, assistentes en praktijkondersteuners maken momenteel gebruik van deze applicatie. Met 35 medewerkers op het kantoor in Utrecht vormen zij een hechte club waar grote waarde wordt gehecht aan zelfstandigheid, kwaliteit, proactiviteit en communicatieve vaardigheden.

Momenteel is het bedrijf enorm aan het professionaliseren en worden veel dingen onder handen genomen. Ter uitbreiding van het development team zijn wij daarom op zoek naar een ervaren Java Developers. Ben jij verbeteringsgericht en wil jij je graag bezighouden met verschillende projecten? Dan is deze uitdagende positie jou op het lijf geschreven! Lees dan snel verder in de functie eisen.

Functie

Als (Senior) Java Developer werk je op de afdeling Software Development aan de ontwikkeling, het onderhoud en het beheer van de softwareapplicatie. Met vier collega developers kijk je continu hoe de applicatie verbetert kan worden en pas je deze verbeteringen toe.

Jij zult je als techneut met name focussen op het verder uitbouwen van de applicatie en het toevoegen van nieuwe features. Daarnaast denk je ook mee over de architectuur van de applicatie en coach/begeleid jij de junioren binnen het bedrijf. Verder vind je het leuk om diverse rollen binnen het SCRUM proces te bekleden en vind je het prettig om Agile te werken. Ook vinden ze kennisdeling onwijs belangrijk en hebben ze hiervoor specifieke momenten voor afgestemd om er zo voor te zorgen dat het kennisniveau hoog is en hoog zal blijven.

Qua technologiestack werken ze met de nieuwste Java versies: 8. Ook maken ze veel gebruik van frameworks zoals Spring en Hibernate en is het belangrijk dat jij diepgaande kennis heb van webservices (SOAP) en webapplicaties. Kennis van GIT en (design) patterns is daarnaast ook een grote pre. Daarnaast zijn ze al een aantal jaar bezig met TDD en Continous Integration en Deployment, al is parate kennis hiervan geen must. Tot slot is het belangrijk dat jij als ontwikkelaar accuraat werkt en code kwaliteit belangrijker vind dan de snelste oplossing.

Als persoon ben jij communicatief vaardig en heb je een goede beheersing van de Nederlandse taal. Verder vind jij je weg snel binnen een development team en vind het leuk om minder ervaren collega’s naar een hoger niveau te tillen. Daarnaast vind jij het belangrijk dat je als techneut een steentje bijdraagt aan betere software binnen de gezondheidszorg, in dit geval huisartspraktijken.

Al met al een onwijs uitdagend rol binnen de gezondheidszorg. Ben jij toe aan iets nieuws en wil jij in het centrum van Utrecht werken? Vind jij codekwaliteit belangrijk en heb je een innovatieve mindset? Dan is dit wellicht jouw nieuwe baan! Hieronder kun je zien wat de vereisten en de beloningen zijn!

Functie-eisen

 • Afgeronde HBO / WO opleiding Informatica of gerelateerde studie;
 • Minimaal 5 jaar werkervaring binnen Java (web)development;
 • Je hebt ervaring met Java 7 of hoger, JPA/Hibernate, Spring, webservices en GIT;
 • Je hebt kennis van architectuur en kunt goed conceptueel denken;
 • Kennis van TDD en Continous Integration & Deployment is een grote pre;
 • Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit en spreekt vloeiend Nederlands en redelijk Engels;
 • Je hebt ervaring binnen een Agile (SCRUM) omgeving en voelt je hier prettig bij;
 • Kennis van (design) patterns is een zeer grote pre;
 • Communicatief vaardig, open, een teamplayer en bovendien een fijne collega;
 • Je beschikt over een hands-on + no-nonsense mentaliteit!

Aanbod

 • Zeer goed salaris, afhankelijk van kennis en ervaring, dat kan oplopen tot €6.000;
 • Je krijgt veel vrijheid in je (technologische) keuzes binnen een multidisciplinaire SCRUM team;
 • Inhouse werken vlak bij het centrum van Utrecht;
 • Je werkt aan nieuwe en innovatieve technologieën zoals TDD, CI & CD;
 • 25 vakantiedagen en 8% vakantiegeld;
 • Aantrekkelijke pensioenregeling en andere secundaire voorwaarden;
 • De mogelijkheid om parttime te werken;
 • Beginnend met een jaarcontract en uitzicht op vast dienstverband;
 • Een steentje bijdragen aan de gezondheidszorg binnen Nederland!

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met één van onze collega’s. Je kunt ons bereiken via info@java-professionals.nl of bellen naar 020-8203666.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@java-professionals.nl.