Ervaren Java developer Deense holding


Introductie

Werken met de meest innovatieve technieken op het inspirerende Strijp-S terrein in Eindhoven? Waar je niet op verschillende klantlocaties afwisseling kunt vinden, maar Inhouse aan de slag kunt met machine learning, intelligente cloud platforms, full text search en event sourcing projecten? Met de nieuwste technieken de juiste oplossing weet te vinden? Dan weten wij waar je moet zijn.

Organisatie

Het bedrijf heeft in het najaar 2014 zijn intrede gedaan op het creatieve en inspirerende Strijp-S terrein in Eindhoven. Ondanks dat het in Eindhoven nog een redelijk nieuwe locatie is, bestaat de locatie in Amsterdam al jaren en waren ze er als een van de eersten bij als het gaat om Agile werken. Gezamenlijk maken de locaties in Eindhoven en Amsterdam deel uit van een Deens moederbedrijf die overigens een groot aandeel heeft gehad in de ontwikkeling van Whatsapp. Naast de Nederlandse vestigingen in Amsterdam en Eindhoven, zijn er ook vestigingen in Londen, Aarhus, Kopenhagen, Stockholm, Zürich, San Francisco en Krakau. De locatie in Eindhoven geniet echter internationaal aanzien als het gaat om de innovatieve projecten waaraan gewerkt wordt. Het team bestaat nu uit zo’n 25 man maar groeit snel.

Projecten waaraan zij werken zijn inspirerend en grensverleggend. Zo hebben ze in Eindhoven gewerkt aan projecten voor bekende namen zoals Bol.com, de Consumentenbond, ANWB, Sanoma, Politie, FD.nl en The New Motion. Type projecten waaraan je kunt denken zijn gericht op machine learning, pattern recognition, intelligente cloud platforms, microservices based architecture vraagstukken, een smart floor-oplossing gericht op monitoring, continuous delivery met docker containers en zeer geavanceerde en complexe mobiele applicaties. De technieken die hiervoor gebruikt worden lopen uiteen. Per vraagstuk wordt gekeken naar welke tools en technieken het best passen bij het soort oplossing.

Bij de variërende technologische projecten komt een grote mate van complexiteit en creativiteit kijken. Belangrijk voor de functie van Software Engineer is dat je het uitdagend vind om met afwisselende technieken te werken. Omdat innovatie zo centraal staat wordt veel aandacht besteed aan kennisdeling, training en groei op technisch vlak. Zo is er wekelijks lab time om je buiten te projecten om te verdiepen in nieuwe technologieën en technieken. Het bedrijf organiseert zeer goedbezochte trainingen op internationaal en landelijk niveau. Daarnaast worden er maandelijks interactieve avonden georganiseerd waar company updates en info over gave projecten en technologische ontwikkelingen gedeeld worden.

Functie

Als Java Software Engineer ben je betrokken bij de full life cycle van development en breng je de projecten tot een succesvol einde. Je werkt op het kantoor in Eindhoven in een vast team aan projecten. De looptijd van de projecten varieert tussen de twee maanden tot een jaar. Je werkt in principe in vaste teams, maar om jezelf te blijven ontwikkelen wordt regelmatig gerouleerd qua samenstelling en het type project. Op deze manier blijf jij je technische kennis uitbreiden en jezelf doorontwikkelen.

Er wordt in de teams gewerkt op basis van Scrum en je krijgt te maken met Agile-methodologieën en ontwikkeltools op het gebied van Java. Naast Java krijg je ook te maken met andere talen zoals Python en Groovy. Qua frameworks wordt gebruik gemaakt van Spring, Axon en Storm. Voor de delivery wordt vaak gegrepen naar Docker, Jenkins, Nexus en Maven. Voor messaging wordt Kafka, ZeroMQ en ActiveMQ gebruikt. Bij het toepassen van machine learning wordt veelal TensorFlow, Oryx 2 en PredictionIO gebruikt. Je hoeft niet met dit alles al ervaring te hebben. Zolang dit niet allemaal abracadabra voor je is en je bereid bent dit te leren, kun je alsnog in aanmerking komen voor de functie. Wanneer je overigens ervaring hebt met Go, Scala of Mobile Development maar je kennis wil uitbreiden, ben je ook zeker welkom. Met name een taalonafhankelijke, leergierige en gedreven mindset is belangrijk.

Functie eisen

 • Een afgeronde HBO/WO-opleiding richting Informatica of Artificial Intelligence;
 • Je hebt goede en gedegen kennis van Java, maar bij voorkeur ook bekwaam in andere talen zoals C#, Python of Groovy;
 • Kwaliteitsgedreven, technisch sterk onderlegt en communicatief vaardig;
 • Fan van open source en deelname/betrokkenheid aan open source projecten is een pre;
 • Hecht waarde aan kennisdeling en vindt het leuk je eigen kennis te delen door middel van blogs, meetups of groepen waarin je actief bent;
 • Innovatieve drive en passie voor software ontwikkeling.

Aanbod

 • Werken met inspirerende en ervaren collega’s op een vaste locatie in Eindhoven;
 • Mooi/nieuw kantoor op het creatieve en goed bereikbare Strijp-S terrein in Eindhoven;
 • Geen hiërarchische werksfeer, maar wel nieuwe technologieën en volop mogelijkheden jezelf (technisch) te ontwikkelen;
 • Aantrekkelijk salaris van € 2.300,- à € 5.000,- (afhankelijk van kennis en ervaring) op basis van een 40-urige werkweek;
 • Jaarcontract bij indiensttreding met uitzicht op vast dienstverband, pensioenregeling, 25 vakantiedagen, laptop, optie tot deelname aan collectieve ziektekostenverzekering;
 • Aantrekkelijk groeipad in salaris, mogelijkheid tot thuiswerken en all-you-can-eat lunch;
 • Donderdagavondborrel en regelmatig pizza en bieravondjes!

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze, of andere vacatures kun je contact opnemen met één van onze collega’s van het Java-Team, info@java-professionals.nl of bellen naar 020 8203 666.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@java-professionals.nl.