Embedded C/C++ Developer Wearable Innovation


Introductie

Werk jij graag aan verschillende innovatieve projecten tegelijkertijd? Houd je ervan om met veel verschillende disciplines samen te werken? Dan is dit wellicht een interessante vacature voor jou!

Organisatie

Onze klant is een jong, groeiend bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling van innovatieve wearables door elektronica in textiel te integreren. Ze zijn ongeveer 6 jaar oud en betreft een scale-up met een sterke visie en ambitie. Op het moment werken er 10 mensen waarvan de helft techneuten/developers zijn. Het team is jong van geest en leeftijd waarbij de gemiddelde leeftijd ongeveer 30 jaar oud bedraagt. Hun huidige pand is te herkennen aan hun huiselijke sfeer en prettige locatie. Vanwege hun sterke groei, nu en voor de nabije toekomst, gaan zij dit jaar nog verhuizen binnen Utrecht. Zij beogen om eenzelfde professionele en huiselijke sfeer te vinden, maar willen ze meer ruimte creëren voor hun personeel.

Het bedrijf is te herkennen aan hun specialisatie en technische competenties als: Stretchable Electronics, Tactile Information and Operating System TacOs. Ze werken samen als een Agile Team met een Lean Development proces. Ze verzorgen zowel het stuk hardware, als de software, productontwerp, integratie en certificering. Kortom: maatwerkprojecten van A t/m Z.

Functie

Als Software Programmeur bouw je aan hun eigen Operating System “TacOS”, gebaseerd op FreeRTOS. Je houdt je bezig met het professionaliseren van de software met behulp van geautomatiseerde testen, verbeteren van de projectopzet en het stabiel laten draaien van TacOS. Daarnaast werk je aan het toevoegen van nieuwe systeemfunctionaliteiten van prototypes, zoals het aansturen van trilmotoren en het koppelen van nieuwe sensordata aan de hardware.

Op het moment werken ze ongeveer aan 9 verschillende projecten, maar kan het soms oplopen tot wel 16 verschillende projecten. Een aantal voorbeelden zijn:

Sinds het winnen van de Defensie Innovatie Competitie ontwikkelen ze in een nauwe samenwerking met Defensie een vest waarmee de militair navigatie informatie voelt en stil kan communiceren.

Ook ontwikkelen ze in samenwerking met een multinational tactiele navigatie voor chauffeurs van de Brandweer in Groningen. Zij voelen daardoor navigatie informatie via trillingen in hun autostoel.

Afrondend als voorbeeld ontwikkelen ze een sensorshirt voor topsporters om gegevens uit te meten, maar ook elektronica als basis voor een slim brandweerpak en maatwerk hardware voor diverse onderzoeksprojecten.

Al met al zal je je bij onze klant niet gaan vervelen en is er continu genoeg werk en voldoende uitdaging te winnen. Om hun personeel fris en up to date, maar ook enthousiast te houden investeren ze graag in hen. Zo staan ze er om bekend dat je zo nu en dan een training of cursus mag volgen vanuit de zaak. Daarnaast mag je ook langs technische beurzen om de nieuwste weetjes op te doen in het vak. Nog kort geleden is een aantal medewerkers vanuit onze klant langs Teqnation in Maarssen geweest!

Functie-eisen

 • Je hebt enkele jaren ervaring met het ontwikkelen van firmware en/of communicatie-protocollen;
 • Je hebt een technische HBO of WO opleiding;
 • Uitstekende beheersing van C++ en Java;
 • Kennis van hardware protocollen, I 2 C SPI is een pré;
 • Ervaring met het schrijven en onderhouden van Android applicaties is een pré;
 • Ervaring met protobuf of andere serialisatie libraries is een pré.

Aanbod

 • Marktconform salaris;
 • Jaarcontract met uitzicht op een vaste aanstelling;
 • Een uitdagende functie in een jong en ambitieus team;
 • Mogelijkheden voor training en opleiding;
 • Veel zelfstandigheid en vrijheid in de uitvoering van de functie;
 • Informele werkomgeving met goede koffie, dagelijkse lunch en fruit nabij Utrecht CS.

Inlichtingen

Klinkt dit als jouw mogelijke nieuwe baan? Reageer dan nu en wie weet ga je binnenkort op gesprek! Stuur je CV en/of reactie naar info@java-professionals.nl of neem telefonisch contact op via 020 – 8203 666.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@java-professionals.nl.